Connect with us

Virtuvė

Antis — šiais metais yra šventinio vaišių stalo karalienė! Štai teisingas jos paruošimo receptas. Antis su obuoliais

Gaminti visą antį apsiims ne kiekviena šeimininkė, juk daugelis galvoja, kad paukštiena gausis kieta, su specifiniu kvapu. Klasikinė antis su obuoliais – patiekalas, įrodo visai priešingą rezultatą: aromatinga, iškepusi, minkštutėlė ir labai skani mėsa!

Teisingas ir originalus kepimas leis ne tik pamėgti paskrudusią antį, bet ir padarys jus tikra kulinarijos meistre. Kiekvienos šeimininkės arsenale privalo būti anties su obuoliais receptas. Sklando gandai, kad vyrai šį patiekalą gamina geriau, negu moterys. Bet juk tai tik gandai, tiesa?

Reklama

Gaminimas

  1. Išspauskite citrinos sultis, į jas sudėkite druską ir pipirus.
  2. Nuplaukite antį, nusausinkite, įtrinkite citrinos mišiniu, leiskite pasimarinuoti 1 valandą.
  3. Žalius obuolius supjaustykite didelėmis skiltelėmis, išimkite sėklas. Prikimškite anties vidų obuoliais ir užsiūkite tvistu siūlu.
  4. Sparnelius apsukite folija, kad jie nenudegtų. Ištepkite skardą, padėkite ant jos antį pilvu į viršų ir kiškite į orkaitę 2 valandoms. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje.
  5. Lakas nuo laiko palaistykite antį skardoje susikaupusiomis sultimis. Kai liks valanda, pažeminkite temperatūrą iki 180 laipsnių, o kai liks pusvalandis, nuimkite nuo sparnelių foliją.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 16 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending