Connect with us

Virtuvė

Antis — šiais metais yra šventinio vaišių stalo karalienė! Štai teisingas jos paruošimo receptas. Antis su obuoliais

Gaminti visą antį apsiims ne kiekviena šeimininkė, juk daugelis galvoja, kad paukštiena gausis kieta, su specifiniu kvapu. Klasikinė antis su obuoliais – patiekalas, įrodo visai priešingą rezultatą: aromatinga, iškepusi, minkštutėlė ir labai skani mėsa!

Teisingas ir originalus kepimas leis ne tik pamėgti paskrudusią antį, bet ir padarys jus tikra kulinarijos meistre. Kiekvienos šeimininkės arsenale privalo būti anties su obuoliais receptas. Sklando gandai, kad vyrai šį patiekalą gamina geriau, negu moterys. Bet juk tai tik gandai, tiesa?

Reklama

Gaminimas

  1. Išspauskite citrinos sultis, į jas sudėkite druską ir pipirus.
  2. Nuplaukite antį, nusausinkite, įtrinkite citrinos mišiniu, leiskite pasimarinuoti 1 valandą.
  3. Žalius obuolius supjaustykite didelėmis skiltelėmis, išimkite sėklas. Prikimškite anties vidų obuoliais ir užsiūkite tvistu siūlu.
  4. Sparnelius apsukite folija, kad jie nenudegtų. Ištepkite skardą, padėkite ant jos antį pilvu į viršų ir kiškite į orkaitę 2 valandoms. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje.
  5. Lakas nuo laiko palaistykite antį skardoje susikaupusiomis sultimis. Kai liks valanda, pažeminkite temperatūrą iki 180 laipsnių, o kai liks pusvalandis, nuimkite nuo sparnelių foliją.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − eighteen =

Fresh articles

Facebook

Trending