Connect with us

Virtuvė

Apkepas be miltų ir manų kruopų. Labai skanu

Tai subtilus, erdvus pudingas be miltų ir manų kruopų – puikus desertas tiems, kurie mėgsta saldumynus ir nemėgsta vargti su maisto ruoša.

Tokio skanumyno parduotuvėje jūs tikrai nenusipirksite. O  namuose paruošimas užtruks tik pusvalandį. Šis kulinarijos meno stebuklas  paruošiamas lengvai ir greitai iš prieinamų ingredientų. Nepaisant to, kad miltų nėra, apkepas yra orinis ir tiesiog tirpsta burnoje.

Reklama

Ingredientai:

  • 500 gr. varškės;
  • 4 kiaušiniai;
  • 6 valgomieji šaukštai cukraus;
  • 2 valgomieji šaukštai 20 % riebumo grietinės;
  • 2 valgomieji šaukštai krakmolo;
  • 10 gr. vanilės;
  • razinos ir džiovinti vaisiai (pagal skonį).

Orinio apkepo be manų ir miltų paruošimas

Sumaišykite varškę, kiaušinių trynius, cukrų, grietinę, vanilę ir krakmolą. Atskirai suplakite kiaušinių baltymus. Sumaišykite varškės masę su baltymais.

Jei norite, galite pridėti razinų arba kitų džiovintų vaisių. Sudėkite masę į kepimo formą, prieš tai iškloję ją kepimo popieriumi ir ištepę ją sviestu. Pašaukite formą į orkaitę ir kepkite 180 + … + 200 ° C temperatūroje maždaug 30-40 minučių.

Apkepas paruoštas! Dar galima papuošti aviečių džemu ir riešutais! Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 3 =

Virtuvė

Geriausias naminės kapotos dešros receptas! Į parduotuvinę dabar net nežiūriu!

Norite pagaminti pikantišką ir aromatingą naminę dešrą be gabalėlio lašinių? Tai be galo skanu!  Patikėkite, po to, kai jūs paragausite šios dešros – visam laikui atsisakysite parduotuvinės!  Receptas labai paprastas ir nereikalauja ypatingų ingredientų. Palepinkite šeimą skanėstais jau šiandien.

Kai pirmą kartą gaminau šią dešrą, jaudinausi : na netikėjau, kad naminėmis sąlygomis galima pagaminti produktą, nenusileidžiantį estetine ir skonio kokybe pirktinei dešrai. Pasakysiu jums, kad nė karto nenusivyliau šiuo receptu! Visada išeina aukščiausios rūšies užkandis.

INGREDIENTAI

  • 1,5 kg jautienos
  • 2 kg išdarinėtų vištienos blauzdelių be kaulų
  • 75 g druskos
  • 350 ml buljono
  • 1 v.š. medaus
  • 2 v.š. paprikos
  • 1 v.š.stambiai maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 v.š. muskato riešuto
  • 1 v.š. džiovinto česnako
  • 1 v.š. džiovintų krapų
  • 1 v.š. džiovinto baziliko
  • juodųjų pipirų žirneliai buljonui
  • dešros apvalkalas  (pvz. poliamido, storis 60 mm)

Reklama

GAMINIMAS

 

  1. Nuimk vištienos odelę, kaulų, kaip sakėme, irgi neturi būti. Iš kauliukų paruošk buljoną, pridedant pipirų žirnelių ir druskos. Nukošk jį ir įstatyk į šaldytuvą.
  2. Paimk pusę jautienos mėsos, ir riebesnę jos dalį kartu su vištienos odelėmis sumalk mėsmale, smulkiu malimu. Likusią jautieną ir vištieną supjaustyk kubeliais, maždaug po 2 cm.
  3. Faršą sumaišyk su kapota mėsa, įdėk medų, sumaišyk. Sausame inde sumaišyk druską, prieskonius, sudėk mišinį į faršą. Gerai jį išmaišyk, po truputį pildamas šaltą buljoną.
  4. Dešros apvalkalą stadžiai prikimšk faršu, stebėk, kad į vidų nepakliųtų oro. Jei oro visgi pakliuvo, tą vietą pradurk plona adata. Surišk galus. Apvalkalas turi būti kokybiškas, nuo to priklauso viso gaminimo sėkmė.
  5. Paruoštas dešras pakabink vertikaliai1-2 valandoms kambario temperatūroje.
  6. Virk dešrą 1,5 – 2 valandas 80-85 laipsnių temperatūroje.
  7. Paruoštą patiekalą greit atvėsink po šaltu dušu ir pakabink 12-ai valandų vėsioje patalpoje. Po to dešrą suvyniok į popierių ir įdėk į šaldytuvą. Gero apetito!

Išbandęs šį receptą aš visiems draugams papasakojau, kaip pagaminti dešrą. Prapjauta ji labai skaniai atrodo, o paragavus – skonis išties pikantiškas, sodrus. Iš širdies patariu tau pasiryžti ir pagaminti šį stebuklą. Kapota naminė dešra pasidarys dažnas svečias ant tavo stalo.

Būtinai pagamink šį skanų mėsos patiekalą. Tavo šeima bus sužavėta. Receptas toks paprastas, kad susidoros netgi pradedančioji šeimininkė.

Continue Reading

Virtuvė

Bulvės kiniškai

Mes net neįsivaizduoja savo gyvenimo be bulvių: keptos, bulvių košė, bulvės su lupenomis, bulvės kiniškai… Žinome, tikriausiai, milijoną bulvių paruošimo receptų. Pasigaminkime bulves kiniškai? Patiekalas tikrai skanus. Kaip pasigaminti bulves kiniškai su sojos padažu sužinojau youtube svetainėje. Ar norėtumėte paįvairinti savo valgiaraštį? Tuomet pradėkime.

Reklama

Sudėtis:

  • bulvės – 1 kg;
  • sojos padažas – 3-4 v. š.;
  • sezamas – 3-4 v. š.;
  • nerafinuotas sezamo arba alyvuogių aliejus – apie 50 mililitrų;
  • aštrūs raudoni pipirai (malti);
  • verdantis vanduo – 2-2,5 litrai.

Bulvės kiniškai. Recepto eiga.

  1. Bulvės nulupti ir supjaustyti labai plonais šiaudeliais. Tai galima padaryti specialia pjaustykle arba peiliu.
  2. Bulvių šiaudelius supilti į verdantį vandenį, palaikyti tik 1 minutę. Bulvių vidus neturi išvirti.
  3. Įpilti į kiaurasamtį, kad nubėgtų verdantis vanduo. Greitai užpilti šaltu vandeniu (bulvės turi likti šiltos).
  4. Išpilti į dubenėlį ir užpilti sojos padažu.
  5. Pabarstyti aštriais pipirais pagal skonį.
  6. Užpilti aliejaus ir viską sumaišyti.
  7. Pabarstyti sezamu.

Patiekalas paruoštas! Bulves kiniškai patiekiamos, kaip šilta mišrainė arba kaip garnyras.

Continue Reading

Virtuvė

Bulvės karališkai

Įsidėmėkite šį receptą, net jei žinote 100 skirtingų bulvių paruošimo variantų! Pristatome tiesiai iš orkaitės karališkų bulvių receptą – patiekalą iš paprastų ingredientų, bet patikėkite, tikrai nepakartojamo skonio. Soti savaitgalio vakarienė, įspūdingas karštas patiekalas šventiniam stalui – toks maistas visada ir visur tinka.
Mėsa patiekalui – nebūtinai tik kiauliena. Tiks ir jautiena, ir kalakutiena, ir vištiena. Mėsa neišdžius, bus sultinga bei kvapni, nes gaminama pataluose. Skonis bus kitoks, jei patepsite mėsą ne skystomis maistinėmis garstyčiomis, o grūdeliais. Arba garstyčios galima pakeiskite išmirkytomis džiovintomis slyvomis be kauliukų. Kaip jums patinka tokia idėja?

Sudedamos dalys:

  • Bulvės – 800 g
  • Kiauliena – 400 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kietas sūris – 200 g
  • Garstyčios – 1 v. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
  • Krapai – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – pagal skonį. Grietinė – 100g

Paruošimas

Kiaulieną nuplauti, išdžiovinti popieriniu rankšluosčiu, supjaustyti vidutinio storio griežinėliais. Lengvai išmušti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Mėsą įtrinti pipirais ir druska. Ištepti karščiui atsparią formelę saulėgrąžų aliejumi, į ją vienu sluoksniu sudėti mėsą, kad gabaliukai būtų labai arti vienas kito. Kiaulieną patepti garstyčiomis. Ant garstyčių dėti plonai supjaustytą svogūną.

Reklama

Nuskusti bulves, išplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant svogūnų sluoksnio. Įberti druskos, pipirų ir pabarstyti tarkuotu sūriu, ant bulvių – grietinės.

Formą uždengti folija, kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Po to nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių iki paruduos. Prieš patiekiant pabarstyti susmulkintais krapais.


Patarimas: karbonadų gaminimo procesas bus greitesnis, jei mėsos gabaliukus dėti tarp dviejų sluoksnių polietileno. Ir virtuvė švaresnė, ir gabaliukai gražesni. Jei jums patinka receptas, pasidalinkite juo su draugais!

 

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending