Connect with us

Virtuvė

Be galo skanus ir purus omletas “su paslaptim”.

Aš labai mėgstu omletus – jie sotūs, švelnūs, maistingi, labai tinka pusryčiams arba pilnavertei baltymų vakarienei.

Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą!

Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, skanus ir karštas ir atvėsęs. Štai mano receptas:

Pagrindinė paslaptis — kaiušinių ir pieno proporcijos, vienam kiaušiniui reikia 30 g pieno.

Kadangi aš kepu omletą visai šeimai, aš imu 10 kiaušinių ir 300 g pieno, druskos pagal skonį. Galima paruošti omletą iš 3 kiaušinių, tik tam reikalinga reikiamo dydžio forma, mažesnė ir aukšesniais kraštais, kad omletas išeitų aukštesnis. TIK! Pasakysiu iš patirties – kuo daugiau kiaušinių, tuo puresnis bus omletas.

Įdaras gali būti koks tik norit  — sūris, dešra, mėsa, kumpis, dešrelės, žalumynai, grybai, pomidorai, o galima apsieiti išvis be įdaro – irgi labai skanu!netgi galima padaryti saldų omletą, jeigu jūs tokį mėgstate.

Reklama

Prieš pradėdami gaminti omletą, įjunkite ir įkaitinkite orkaitę (maždaug iki 150-170 laipsnių)

Antra paslaptis slypi tame, kad kiaušinių jojiu būdu negali plakti, tik sumaišyti šluotele iki vienalytės masės.

Po to maišant įpilti pieną (neplakant)ir sumaišyti su kiaušiniais.

Negailėkite sviesto formos ištepimui – omletas gražiai apskrus.

Į formos dugną įdėkite bet kokį įdarą (pas mane dešra).

Užpilkite omleto masę ir statykite į jau įkaitintą orkaitę.

Kepkite omletą, kol nepradės ruduoti (apie 20 min.). aš pjaustau , kol jis karštas, o kai jis atvėsęs, galima supjaustyti gražiais lygiais gabalėliais.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 2 =

Virtuvė

Abrikosų pyragas su beze

Šis vasariškas pyragas puikiai suderina smėlinės tešlos, abrikosų įdaro ir saldaus plakto baltymo skonius.

Reklama

Ingredientai:

  • miltai – 350 g
  • sviestas – 150 g
  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • cukrus – 200 g
  • vanilinis cukrus – 10 g
  • grietinė – 1 šaukšt.
  • abrikosai – 500 g

Per 90 minučių 6-8 porcijos

Abrikosų pyragas su plaktais baltymais – paruošimas:

  1. Nuplauti abrikosus, perpjauti ir išimti kauliukus.
  2. Užmaišyti tešlą iš miltų, gabaliukais supjaustyto sviesto, pusės kiekio cukraus, vanilinio cukraus, grietinės ir trynių. Viską suminkyti, pusei valandos įdėti į šaldytuvą ir iškočioti.
  3. Iškočiotą tešlą įklokite į formą ir pirštais suformuokite užlenktus kraštelius.
  4. Ant tešlos sudėkite abrikosų puseles. Statykite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių 30-iai minučių.
  5. Suplakite baltymus iki purių šviesių putų. Pridėkite likusį cukrų ir plakite, kol masė netaps stangri ir blizganti.
  6. Išplaktus baltymus sudėkite ant abrikosų ir kepkite dar 10 minučių.
  7. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir patiekite.

foto – liveinternet.ru

Continue Reading

Virtuvė

Kaip pašalinti iš vištienos hormonus ir antibiotikus

Kadaise ant mūsų stalo višta patiekdavo iš močiutės kiemo, be hormonų ir antibiotikų.

Šiandien supermarketuose mirga marga vištiena bei jos gaminiai. Ir visi mes žinome, kad gamintojai toli gražu ne visada sąžiningai konkuruoja tarpusavyje.

Jie lesina paukščius kombinuotais pašarais, hormonais ir (!) antibiotikais. O antibiotikai gali likti išlikti organizme ilgiau nei savaitę.

Kaipgi apsidrausti ir imtis tam tikrų atsargumo priemonių? Pašalinti iš vištienos antibiotikus galima tiesiog virtuvėje. Štai kaip galima atsikratyti kenksmingų toksinų.

Pirmas būdas.

Jei jūs verdate pirktą parduotuvėje vištą, tai sultinį geriau nevartokite. Jame nieko naudingo. Virimo procese visi toksinai išsiplauna iš mėsos ir patenka tiesiai į sultinį. Vištienos sriubai rekomenduojama nusipirkti naminę vištą.

Reklama

Antras būdas.

Jei nusprendėte išsikepti vištą, tai iš jos išimkite vidaus organus, nes juose yra daug toksinų. Taip pat rekomenduojame nulupti odelę.

Trečias būdas.

Užmirkykite vištą tirpale. Tirpalui reikės 1 litro švaraus vandens ir porą šaukštų druskos. Taip pat į tirpalą galima įpilti 1/4 citrinos sulčių. Palaikykite vištą šiame tirpale apie 2 valandas. Nupilkite tirpalą. Pagaminkite naują ir vėl užmerkite vienai valandai.

Vištieną mirkyti rekomenduojama ir mineraliniame vandenyje. Tokiu būdu ne tik bus išvalyti toksinai, bet ir mėsa suminkštės.

Pasidalinkite šia informacija su savo pažįstamais!

Continue Reading

Virtuvė

Sluoksniuoti pyragėliai su varškės įdaru ir razinomis

Ingredientai:

  • – sluoksniuota bemielė tešla 400 g
  • – varškė 400 g
  • – cukrus 3-4 valg.š.
  • – vanilė 1/3 arb.š.
  • – kiaušinis 1 vnt.
  • -grietinė 1-2 valg. š.
  • – razinos be kauliukų (pagal skonį)
  • – kiaušinis užtepimui
  • – cukraus pudra ir sezamai pabarstymui

Gaminimas:

Sumaišyti varškę, 1 kiaušinį, grietinę, vanilę ir garintas, nusausintas razinas.

Atšildyti tešlą, perpjauti į 2 dalis.

Iškočioti stačiakampį 15×35 cm. Ištepti pusę įdaro, truputį paliekant laisvą kraštelį.

Reklama

Susukti vyniotinį, kraštą sygnybti, apsukti sujungimo vietą į apačią. Supjaustyti gabalėliais 3-4 cm pločio.

Tą patį padaryti su antra tešlos dalim. Sudėti viską ant pergamento, aptepti kiaušiniu, pabarstyti sezamu (arba aguonomis, cukrumi, cinamonu).

Kepti 200°C temperatūroje iki gražiai pagels.

Atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra.

Gero apetito!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending