Connect with us

Virtuvė

Be galo skanus ir purus omletas “su paslaptim”.

Aš labai mėgstu omletus – jie sotūs, švelnūs, maistingi, labai tinka pusryčiams arba pilnavertei baltymų vakarienei.

Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą!

Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, skanus ir karštas ir atvėsęs. Štai mano receptas:

Pagrindinė paslaptis — kaiušinių ir pieno proporcijos, vienam kiaušiniui reikia 30 g pieno.

Kadangi aš kepu omletą visai šeimai, aš imu 10 kiaušinių ir 300 g pieno, druskos pagal skonį. Galima paruošti omletą iš 3 kiaušinių, tik tam reikalinga reikiamo dydžio forma, mažesnė ir aukšesniais kraštais, kad omletas išeitų aukštesnis. TIK! Pasakysiu iš patirties – kuo daugiau kiaušinių, tuo puresnis bus omletas.

Įdaras gali būti koks tik norit  — sūris, dešra, mėsa, kumpis, dešrelės, žalumynai, grybai, pomidorai, o galima apsieiti išvis be įdaro – irgi labai skanu!netgi galima padaryti saldų omletą, jeigu jūs tokį mėgstate.

Reklama

Prieš pradėdami gaminti omletą, įjunkite ir įkaitinkite orkaitę (maždaug iki 150-170 laipsnių)

Antra paslaptis slypi tame, kad kiaušinių jojiu būdu negali plakti, tik sumaišyti šluotele iki vienalytės masės.

Po to maišant įpilti pieną (neplakant)ir sumaišyti su kiaušiniais.

Negailėkite sviesto formos ištepimui – omletas gražiai apskrus.

Į formos dugną įdėkite bet kokį įdarą (pas mane dešra).

Užpilkite omleto masę ir statykite į jau įkaitintą orkaitę.

Kepkite omletą, kol nepradės ruduoti (apie 20 min.). aš pjaustau , kol jis karštas, o kai jis atvėsęs, galima supjaustyti gražiais lygiais gabalėliais.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 12 =

Virtuvė

Salotos „Sotus svečias“

Pagaminkite, nepasigailėsite!

Ingredientai:

— 200 g išvirtos mėsos;

— 2 silpnai rauginti agurkėliai;

— 50 g tarkuoto sūrio;

— 4 virti kiaušiniai;

— 150 g marinuotų šampinjonų;

Reklama

— majonezas ir riešutai papuošimui.

Paruošimas:

Mažais kūbeliais supjaustykite agurkėlius, kiaušinius ir mėsą.

Šampinjonus pjaustykite ė keturias dalis kiekvieną.

Viską sumaišykite, pridėkite tarkuotą sūrį ir majonezą.

Sudėkite slotas į gražų indą ir papuoškite tarkuotu sūriu ir riešutais.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Vyniotinis „5-minutė“

Ingredientai:

  • 1 indelis kondensuoto pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė miltų
  • 0,5 arbat.š. sodos

Paruošimas:

Viską sumaišom. Tešlą išpilam į stačiakampę skardą, užklotą kepimo popieriumi, išlyginam. Kepam 5-7 minutes įkaitintoje orkaitėje.

Reklama

Įdaras— bet koks kremas, uogienė, šiuo atveju – šokolado-riešutų pasta „Nutella“.

P.S. Dar vienas momentas: jei turite kokias 10 minučių atsargoje (kol arbatinukas kaista) – įsukite karštą vyniotinį į folgą, tada jis bus minkštesnis ir sultingesnis…

Continue Reading

Virtuvė

Batonas – pica

Ar mėgstate picą? Jūsų namiškiai taip pat? Bet jūs norite juos nustebinti? Tada batonas-pica – tai būtent tai, ko jums reikia. Beje, šią idėją galima panaudoti ir kitokiems pyragams, tame tarpe ir saldiesiems.

Ingredientai:

  • 1 supjaustytas batonas
  • 250 g „Daktariškos“ dešros
  • 8 valg. š. Pomidorų padažo
  • 200 g kietojo sūrio
  • 4 mažos česnako skiltelės
  • petražolės
  • krapai
  • bazilikai
  • pipirų mišinys
  • saulėgrąžų aliejus

Gaminimas:

Pradėjau nuo produktų paruošimo, kad po to greitai viską surinkčiau į vieną picą.

Dešrą supjaustom šiaudeliais.

Su aliejumi pakepinau dešrą, išspaudžiau ten pat česnako skilteles, pridėjau šviežią baziliką ir pipirų mišinį.

Žalumynus nuploviau, padžiovinau ir sukapojau peiliu.

Sūrį sutarkavau stambia trintuve.

Atėjo eilė batonui.

Padariau keletą gilių įpjovimų (jie neturi pereiti kiaurai!) išilgai ir skersai.

Formą ištepiau aliejumi. Įdėjau į ją batoną.

Reklama

Į įpjovas įpyliau padažą.

Aš panaudojau savo gamintą padažą. Jis su krienais, o tai suteikia pikantiško skonio.

Čia galima naudoti ir kečupą, pomidorų pastą arba lečo, o pageidaujant, pridėti ir majonezo.

Pakepintą su česnaku ir prieskoniais dešrą sudėjau į skersinius ir išilginius įpjovimus, paspausdama.

Tai reikalinga, kad pica būtų skanesnė, o ne batonas su neaiškiu įdaru viduj 🙂

Viršuje pridėjau žalumynų, po to sūrio – taip pat įspausdama į vidų, o paskui laisvai paskleisdama po batono paviršių.

Orkaitę įkaitinam iki 200’C.

Kepam 15 min.

Pica išėjo fantastiška! Negalėjom atsitraukti )) Žinoma, galima ją supjaustyti, bet laužti daug smagiau — patikrinta! 😉

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending