Connect with us

Virtuvė

Be galo skanus ir purus omletas “su paslaptim”.

Aš labai mėgstu omletus – jie sotūs, švelnūs, maistingi, labai tinka pusryčiams arba pilnavertei baltymų vakarienei.

Bandžiau gaminti pagal įvairiausius receptus – kartais rezultatas džiugindavo, kartais nelabai. Ir štai pagaliau aš sugalvojau savo puikaus, puraus omleto receptą!

Išeina tiesiog burnoj tirpstantis, nessmenga aušdamas, nebėga, skanus ir karštas ir atvėsęs. Štai mano receptas:

Pagrindinė paslaptis — kaiušinių ir pieno proporcijos, vienam kiaušiniui reikia 30 g pieno.

Kadangi aš kepu omletą visai šeimai, aš imu 10 kiaušinių ir 300 g pieno, druskos pagal skonį. Galima paruošti omletą iš 3 kiaušinių, tik tam reikalinga reikiamo dydžio forma, mažesnė ir aukšesniais kraštais, kad omletas išeitų aukštesnis. TIK! Pasakysiu iš patirties – kuo daugiau kiaušinių, tuo puresnis bus omletas.

Įdaras gali būti koks tik norit  — sūris, dešra, mėsa, kumpis, dešrelės, žalumynai, grybai, pomidorai, o galima apsieiti išvis be įdaro – irgi labai skanu!netgi galima padaryti saldų omletą, jeigu jūs tokį mėgstate.

Reklama

Prieš pradėdami gaminti omletą, įjunkite ir įkaitinkite orkaitę (maždaug iki 150-170 laipsnių)

Antra paslaptis slypi tame, kad kiaušinių jojiu būdu negali plakti, tik sumaišyti šluotele iki vienalytės masės.

Po to maišant įpilti pieną (neplakant)ir sumaišyti su kiaušiniais.

Negailėkite sviesto formos ištepimui – omletas gražiai apskrus.

Į formos dugną įdėkite bet kokį įdarą (pas mane dešra).

Užpilkite omleto masę ir statykite į jau įkaitintą orkaitę.

Kepkite omletą, kol nepradės ruduoti (apie 20 min.). aš pjaustau , kol jis karštas, o kai jis atvėsęs, galima supjaustyti gražiais lygiais gabalėliais.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =

Virtuvė

Nekeptas tortas per 15 minučių

Tai labai skanus šokoladinis bananų tortas. Gaminamas ne ilgiau, kaip 15 minučių. Jei pageidaujate, galite leisti pastovėti, kad susigertų visi produktai ir įgautų ypatingą aromatą. Niekas net neatspės, kad ten sausainiai.

Ingredientai:

  • šokoladiniai sausainiai — 500 g
  • bananai — 3 ar 4
  • pienas — 600 ml
  • vištos kiaušiniai — 4 tryniai
  • cukrus — 200 g
  • sviestas — 50 g
  • kvietiniai miltai — 50 g
  • vanilinis cukrus — vienas standartinis pakelis (10 g)

Glazūrai:

  • pienas — 30 ml
  • sviestas — 50 g
  • kakavos milteliai — du valgomieji šaukštai
  • cukrus — 4 valgomieji šaukštai

Gaminimas:

Reklama

Pieną supilam į puodelį ir statom ant dujinės. Įkaitinam, kad būtų karštas. Neužvirti. Į dubenėlį sudedam visus 4 trynius. Išpilam cukrų ir vanilinį cukrų. Gerai viską išplakam šluotele. Pridedam miltų ir dar kartą išplakam. Karštą pieną pilam dalimis, kiekvieną kartą išmaišant iki vienalytės masės.

Kiaušinių ir pieno masę supilam atgal į puodą, kuriame buvo pienas ir statom ant ugnies. Ugnį padarom mažą. Virinam masę, visą laiką maišydami, kol nesutirštės. Kai sutirštės, nuimam nuo ugnies ir pagal pageidavimą įdedam/arba ne sviesto, viską sumaišom.

Pasiruoškite formą torto formavimui. Į formos dugną įdedam šiek tiek kremo ir paskirstom po visą paviršių. Ant kremo sudedam šokoladinius sausainius eilėmis, kad būtų uždengtas visas dugnas. Sausainius ištepam kremo sluoksniu. Nuvalom bananus ir supjaustom rutuliukais. Bananų rutuliukus sudedam ant viso kremo paviršiaus.

Kitas sluoksnis – kremas. Ant kremo – sausainių sluoksnis. Tokiu būdu formuokite tortą iki pat formos viršaus. Šokoladinės glazūros paruošimui įpilkite į nedidelį puodą pieną, cukrų, sviestą ir kakavos miltelius. Statom ant ugnies, ir, nuolat maišydami, kaitinam kol gausis vienalytė masė. Tada glazūrą reikia šiek tiek ataušinti.

Torto paviršių uždengiam glazūra. Dabar nekeptas tortas per 15 minučių jau paruoštas. Įdedam jį į šaldytuvą 3-4 valandoms, kad susigertų kremas. Ir štai tada jau tortą galima tiekti į stalą.

Continue Reading

Virtuvė

Skaniausių pirmų patiekalų receptai

Jei norite pietums pasigaminti ko nors naujo ir skanaus, jums padės šie receptai. Tikiuosi, jūs įvertinsite šių sriubų skonį. Išbandykite, o po to papasakokite savo draugams apie šiuos patiekalus.

Pievagrybių sriuba

Jums reikės:

  • 15-20 pievagrybių;
  • 1 morkos;
  • 2 svogūnų;
  • 2-3 bulvių
  • 2,5 l vandens arba mėsos, daržovių sultinio;
  • 250 g grietinės;
  • druskos – pagal skonį.

Paruošimas:

Grybus nuplauti ir išvalyti, po to pastatyti juos virti, virti reikia apie 10 minučių. Šiam receptui tinka ir balti grybai, tačiau juos reikės virti apie 50 minučių. Tuo tarpu reikia paruošti sriubos užpilą: susmulkinti svogūnus ir stambia tarka sutarkuoti morką. Keptuvėje įkaitinti kelis šaukštus aliejaus ir pakepti daržovės.

Iš puodo išimti grybus, plonai supjaustyti, ir šiek tiek apkepti kartu su daržovėmis, viską supilti į sriubą. Jei nenori, kad patiekalas būtų labai kaloringas, grybus galima ir nekepti. Sriubą pasūdyti, į puodą įdėti smulkiai supjaustytas bulves ir virti ant mažos ugnies.

Raugintų kopūstų sriuba su rūkyta mėsa

Jums reikės:

  • 300 g raugintų kopūstų;
  • 150 g kumpio;
  • 1 svogūno;
  • 200 g rūkytos mėsos;
  • 1 v. š. pomidorų pastos;
  • druskos, pipirų – pagal skonį;
  • maltos paprikos – pagal skonį.

Reklama

Paruošimas:

Kumpį smulkiai supjaustyti ir apkepti sausoje keptuvėje. Svogūnus supjaustyti ir įdėti į mėsą. Puode užvirinti sultinį, į sultinį įpilti šiek tiek raugintų kopūstų sūrimo.

Toliau į puodą įdėti iškeptą svogūną su kumpiu, raugintus kopūstus, supjaustytą kumpį, pomidorų pastą, prieskonius, druską. Virti apie 30 minučių tol, kol rauginti kopūstai suminkštės. Patiekti su aštriais pipirais, žalėsiais ir šviežia duona.

Žuvies šiupininė sriuba

Jums reikės:

  • 100 g lašišos filės;
  • 500 ml vandens arba žuvies sultinio;
  • 2 v. š. supjaustytų žiedeliais alyvuogių;
  • 1 rauginto agurko;
  • 1 v. š. kaparėlių;
  • 1 svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 morkos;
  • 2-3 v. š. aliejaus;
  • 1 v. š. pomidorų pastos;
  • kmynų – pagal skonį;
  • 1 a. š. džiovintų salierų;
  • 1 lauro lapelio;
  • druskos, pipirų – pagal skonį;
  • žalėsių, krapų, grietinės – pagal skonį.

Paruošimas:

Nulupti svogūną ir česnako skiltelę. Nuplauti, nuvalyti ir stambia tarka sutarkuoti morką. Paimti keptuvę, joje įkaitinti aliejų ir kepti svogūną ir česnako skiltelę iki auksinės spalvos. Po to įdėti morką ir dar viską kepti apie vieną minutę.

Į keptuvę sudėti alyvuoges, kaparėlius, supjaustytą agurką ir pomidorų pastą ir dar pakepti vieną minutę. Po to viską supilti į vandenį arba į žuvies sultinį. Užvirti, įberti druskos, pipirų pagal skonį. Įdėti lauro lapelių ir salierų. Supjaustyti lašišą gabaliukais ir įdėti į sriubą. Nepamiršti sriubą maišyti! Patiekti su citrina, grietine ir žalėsiais.

Continue Reading

Virtuvė

Kaip keletą mėnesių išlaikyti šviežius krapus, jų neužšaldant

Ingredientų sąrašas:

— švarus sausas stiklainis — jūsų kiekis;

— švarūs sausi krapai — jūsų kiekis.

Kaip tai padaryti

Pirkau krapus. Nusipirkau daug. Galvojau užšaldyti. Tačiau pardavėja patarė padaryti taip, kad žalumynai keletą mėnesių būtų, kaip švieži. Jos močiutė taip darydavo, ir ji parekomendavo man. Mane sudomino.

Receptas labai paprastas.

— Imam krapus, nuplaunam, nusausinam .

— Žalumynai neturi būti šlapi, jie turi visai nudžiūti.

— Stiklainiai turi būti sausi.

— Šviežių, nusausintų krapų kotelius nupjaunam.

Reklama

— Ir viską dedam į stiklainį.

— Dedam į šaldytuvą.

Ir viskas.

Naudingos krapų savybės

Krapai didina apetitą, gerina medžiagų apykaitą ir normalizuoja virškinimo sistemos darbą.

Krapai naudingi esant nemigai, meteorizmui, anacidiniam gastritui, cistitui ir sergant kitokiomis inkstų ligomis, padeda nuo galvos skausmo ir visumoje gerai veikia širdies veiklą.

Krapai taip pat yra natūrali šlapimą ir tulžį varanti priemonė,  naudojami dietiniame maitinime, jei yra viršsvoris, sergant kepenų ir tulžies pūslės ligomis, o taip pat gerai veikia pieno sekreciją maitinančių motinų organizme.

Šviežiai užpiltas krapų žoleles galima gerti, kad sumažintume aukštą spaudimą, atpalaiduotume žarnyną, nuo smarkaus galvos skausmo.

Krapų nuoviras gerina virškinimo sistemos darbą, jis skiriamas, jei yra smarkus žagsulys ir kosulys.

Krapai dar naudojami kosmetikoje: krapų nuovirą galima naudoti kaip ratilų ir pabrinkimų aplink akis gydymo priemonę.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending