Connect with us

Virtuvė

Bulvės rankovėje — naujas ir greitas receptas. Labai skanu!

Bulves iš tiesų galima pavadinti nacionaline daržove, bet juk mes gaminam jas visada vienodai. Košė, su lupenomis, keptos, troškintos. Ar kada nors bandėte iškepti jas rankovėje?

Užsirašykit naują idėją, kuri paįvairins jūsų meniu!

Bazinis receptas

  • 1 kg bulvių;
  • 3-4 česnako skiltelės;
  • 3 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus;
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį.

Kaip gaminti

  • Nuplaukite ir nuskuskite bulves. Jei bulvės jaunos, kepkite su odele, dideles bulves supjaustykite ketvirčiais.

  • Česnaką išspauskite arba labai smulkiai supjaustykite.
  • Dubenėlyje sumaišykite bulves, česnaką, aliejų ir prieskonius. Viską sumaišykite.
  • Paruoškite kepimo rankovę ir ten sudėkite viską iš dubens.
  • Siūle į viršų padėkite rankovę ant skardos. Kepkite orkaitėje 180 – 200 laipsnių temperatūroje 40-60 minučių.
  • Kad išeitų apskrudusi odelė, 10 min. iki pabaigos, perkirpkite maišelio viršų.

Šį receptą galima dar patobulinti – pastiprinti. Štai dar du variantai bulvių pagardinimui.

Reklama

Bulvės kaimiškai

  • 3 valgomieji šaukštai aliejaus;
  • 10 skiltelių česnako;
  • 0,5 ankšties aštraus pipiro;
  • Žiupsnelis paprikų;
  • Žiupsnelis juodųjų pipirų;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos.

Kaip gaminti

  1. Čili pipirą supjaustykite plonais žiedeliais, nepamirškite išimti sėklų.
  2. Česnaką sukapokite peiliu.
  3. Dabar paruoštus ingredientus ir kitus pagal sąrašą sumaišykite dubenyje.
  4. Mišinį sumaišykite su pjaustytomis bulvėmis ir kepkite, kaip aprašyta aukščiau.

Pikantiškos bulvės

  • 4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 valgomieji šaukštai sojų padažo;
  • 1 valgomasis šaukštas medaus;
  • 1,5 valgomojo šaukšto garstyčių su grūdeliais;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio paprikos;
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos.

Kaip gaminti

  1. Sujunkite visus ingredientus viename dubenyje. Jeigu medus sutirštėjo, ištirpinkite jį ant vandens vonelės.
  2. Sumaišykite viską su bulvėmis.

Kepimo rankovės pliusas yra tas, kad po kepimo joje, orkaitė lieka neaptaškyta, neišriebaluota. Gaminti vienas malonumas. Ir valgyti labai skanu!

Palepinsite artimuosius nauju receptu? Jei nenorite pamesti šio posto, pasiimkite jį į savo puslapį.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine − one =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending