Connect with us

Virtuvė

Dietiniai sausainiai su varške per 5 minutes: gaminimo receptas

Šie sausainiai yra labai skanūs ir naudingi.

Varškės skanėstas mūsų namuose dingsta akimirksniu – namiškiai, pajutę puikų kepinio aromatą, kaip mat prisistato. Dalinuosi receptu – esu įsitikinus, kad jums taip pat patiks.

Pagrindiniai ingredientai:

  • Sviestas – 100 gramų;
  • Varškė – 400 gr;
  • Miltai – 1-1,5 stiklinės;
  • Soda – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Cukrus – 100 gr.;
  • Kiaušinis – 1;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Vanilinis cukrus – pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  • Kiaušinį suplakti, sumaišyti su puse cukraus ir mikseriu arba šluotele suplakti iki baltų tirštų putų.
  • Sviestą supjaustyti kubeliais, pabarstyti druska ir vanile.
  • Ant lentutės suberti kauburėlį miltų, jame padaryti duobutę, ten supilti sodą, sviestą, varškę. Viską suminkyti iš pradžių šakute, po to išminkyti rankomis minkštą elastingą tirštą tešlą.
  • Tešlą padalinti į 4 dalis, kiekvieną iškočioti 2 – 3 mm lakštais, patepti plaktu kiaušiniu, pabarstyti cukrumi, susukti į volelius. Volelius supjaustyti sausainiams, viršų vėl patepti plaktu kiaušiniu, pabarstyti cukrumi. Sausainius išdėlioti taip, kad nesiliestų vienas su kitu.
  • Kepti kol paruduos iki180 – 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Leisti atvėsti, įgauti formą, po to sudėti į lėkštę.

Viskas, gero apetito! Nepamirškite pasidalinti receptu su draugais!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

Fresh articles

Facebook

Trending