Connect with us

Virtuvė

Egiptietiškas pyragas. Recepto prašys visi!

Šio recepto norės visi svečiai !!!

Ingredientai:

Tešla:

Vienam lakštui:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 2,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1/2 valgomojo šaukšto miltų
  • 50 gr. maltų riešutų (graikiškų arba lazdyno riešutų).

Reiks trijų tokių lakštų, kiekvieną lakštą kepkite atskiroje formoje.

Kremui:

  • 10 kiaušinių trynių
  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 5 valgomųjų šaukštų miltų
  • 2 pakelių vanilinio cukraus,
  • 350 ml. pieno
  • 170 gr. sviesto

Traškiam įdarui:

  • 350 ml. grietinėlės
  • 200 gr. cukraus
  • 120 gr. susmulkintų graikiškų arba lazdyno riešutų.

Paruošimas:

1) Kremo: Ant ugnies sumaišome trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Maišome mišinį iki užvirs. Prieš užverdant, kremą nuimame nuo ugnies ir dar 2 minutes pamaišome. Atvėsiname Supjaustome sviestą kubeliais, sudedame į kremą ir suplakame plaktuvu.

2) Kol kremas vėsta, kepame lakštus. Suplakame baltymus  iki standžios putos, suberiame cukrų, vėl suplakame.

Reklama

3) Sudedame į masę  miltus ir riešutus, sumaišome iki vienalytės masės. Kepimo formą ištepame sviestu arba užklojame kepimo popieriumi. Supilame vieno lakšto masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje 170 ° C temperatūroje apie 20 minučių. Po to atvėsiname.

4) Išlydome cukrų, karamelizuojame ir Iš karto supilame ant kepimo popieriaus.

5) Cukrus greitai sustings. Uždengiame antru lapu ir iškočiojame, bet ne į trupinius, turi gautis traški karamelinė plėvė.

6) Traškiam įdarui: suplakite grietinėlę iki tirštos grietinės konsistencijos, sumaišome su karamelizuotu cukrumi ir smulkintais riešutais.

7) Ant kiekvieno lakšto sudedame 1/3 plikyto kremo.

8) Ant plikyto kremo dedame traškų įdarą Ir taip pakartojame dar 2 kartus: lakštas, kremas, traškus užpildas.

9) Pabaigoje aptepame visą tortą traškiu įdaru. Apibarstome riešutais. Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − two =

Virtuvė

Salotos «Nuotaka». Pranoksta net «silkę pataluose» ir salotas Olivije, Skanumėlis!

Šventinis, gražus, švelnus, lengvas!

Ingredientai:

Rūkyta vištiena – 300g

Vištų kiaušiniai – 4 vienetai

Lydytas sūris “Draugystė”

Bulvės – 2 vnt

Svogūnų pagal skonį , gali būti žali

Reklama

majonezas

Paruošimas:

Vištiena supjaustoma smulkiais gabaliukais.

Bulves sutarkuokite stambia tarka, sūris trinamas ant plono, trynių ir baltymų – atskirai.

Svogūnai iš anksto marinuojami: supjaustytus užpilkite acto 1 valg. šaukšt. ir karštą vandenį mišiniu ir palaikykite 10-20 minučių.

Sudėkite salotų sluoksnius:

  1. sluoksnis: vištiena, majonezas
  2. svogūnai
  3. bulvės, majonezas
  4. tryniai
  5. tepamas sūris, majonezas
  6. baltymai.

Padėkite salotas kelioms valandoms į šaldytuvą.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Maki salotos su vištiena ir grybais

Tu gali paruošti sau mėgiamas salotas ir papuošti jas, kaip siūloma recepte:

Reklama
vištienos filė 300 g.
marinuoti pievagrybiai 1 indelis
pomidorai 150 g.
svogūnų laiškai pora laiškų
alyvuogės be kauliukų 70 g.
Sūris 100 g.
majonezas pagal skonį
druska pagal skonį
Krapai Papuošimui

4-6 porcijos. Ruošti 30 min.

  1. Virtą vištienos filė supjaustyti kubeliais. Žalius svogūnų laiškus susmulkinti.
  2. Marinuotus pievagrybius supjaustyti plonais gabalėliais. Alyvuogės – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.
  3. Susmulkintus ingridientus dėti sluoksniais į salotinę: vištienos filė, majonezas, grybai, svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas, alyvuogės, majonezas.
  4. Salotas apibarstyti trintu sūriu. Iš pomidorų išpjauti griežinėlius, sudėti iš jų gėles. Į vidurį alyvuogių puseles, pabarstyti žiupsneliu krapų. Salotas padėti į šaldytuvą porai valandų.
Continue Reading

Virtuvė

Tortas „Pančo…labaaaaai tingus“ – nekeptas

Idealus receptas tiems, kas nemoka ar nemėgsta kepti, arba tiesiog neturi laisvo laiko. Paprasta, greita ,elementaru.

Rezultatas visada puikus. Suklysti neįmanoma, nieko sugadinti taip pat. Labai skanu, labai švelnu ir sodru. Apie kalorijas šį kartą nekalbėsiu. Kartais galima sau leisti.

Ingredientai:

  • Biskvitas (perkam gatavus biskvitus standartinėje pakuotėje) — 1 vnt.
  • Grietinė (riebi, pageidautina 30%) — 1 kg
  • Cukrus — 7 v.š. (galima naudoti rudą)
  • Ananasai (konservuoti, pjaustyti žiedais) — 1 skardinė
  • Graikiniai riešutai — 50 g
  • Juodas šokoladas — 50 g

Gaminimas:

Reklama

Grietinę sudedam į gilų dubenį, plakti apie 2 minutes. Sudėti cukrų ir plakti toliau, kol cukrus ištirps. Tai užims maždaug 5 minutes. Paruošti kitus produktus. Supjaustom ananasą, riešutus susmulkinti blenderyje, biskvitą supjaustom kubeliais 1×1 cm, galima 1,5 cm – ne didesniais.

Iš tiesų, tai nebūtina pirkti būtent torto biskvitus. Puikiai tinka ir keksas, koks nors jums patinkantis paprastas pyragas. Tik tada pašalinkite visokius nereikalingus priedus- razinas, cukatus ir pan. Paruošiamieji darbai jau baigti, galima pradėti torto “surinkimą”.:

Į atskirą dubenį sudėkite keletą šaukštų grietinės kremo, saujelę biskvitinių kūbelių, atsargiai išmaišyti, stengiantis nepaversti visko koše.

Ir pradedam dėti viską į lėksštę. Pirmiausia bsikvito ir grietinės sluoksnį, po to ananasą, po to riešutus ir t.t., palaipsniui pastatom piramidę. Jei jūs virtuvėje visai naujokas, tai ir nevarkite su ta piramide, dėkite, kaip paprastą apvalų pyragą. Skoniui tai neturės jokio poveikio. Tik stenkitės pirštų nelaižyti, nes iki ryto viskas surugs. Palaipsniui surenkam sluoksnį po sluoksnio, kol neišauga štai tokia pusnis. Likusiu grietinės kremu aptepkite šonus. Ir paskutinis štrichas, išlydytą šokoladą užpilam ant viršaus. Viskas paruošta, bet valgyti, kol kas, negalima. Tortas turi kokias bent tris valandas pastovėti šaldytuve, kad persisukntų sluoksniai.

Paprastas gaminimas ir nuostabus skonis.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending