Connect with us

Virtuvė

Egiptietiškas pyragas. Recepto prašys visi!

Šio recepto norės visi svečiai !!!

Ingredientai:

Tešla:

Vienam lakštui:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 2,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1/2 valgomojo šaukšto miltų
  • 50 gr. maltų riešutų (graikiškų arba lazdyno riešutų).

Reiks trijų tokių lakštų, kiekvieną lakštą kepkite atskiroje formoje.

Kremui:

  • 10 kiaušinių trynių
  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 5 valgomųjų šaukštų miltų
  • 2 pakelių vanilinio cukraus,
  • 350 ml. pieno
  • 170 gr. sviesto

Traškiam įdarui:

  • 350 ml. grietinėlės
  • 200 gr. cukraus
  • 120 gr. susmulkintų graikiškų arba lazdyno riešutų.

Paruošimas:

1) Kremo: Ant ugnies sumaišome trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Maišome mišinį iki užvirs. Prieš užverdant, kremą nuimame nuo ugnies ir dar 2 minutes pamaišome. Atvėsiname Supjaustome sviestą kubeliais, sudedame į kremą ir suplakame plaktuvu.

2) Kol kremas vėsta, kepame lakštus. Suplakame baltymus  iki standžios putos, suberiame cukrų, vėl suplakame.

Reklama

3) Sudedame į masę  miltus ir riešutus, sumaišome iki vienalytės masės. Kepimo formą ištepame sviestu arba užklojame kepimo popieriumi. Supilame vieno lakšto masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje 170 ° C temperatūroje apie 20 minučių. Po to atvėsiname.

4) Išlydome cukrų, karamelizuojame ir Iš karto supilame ant kepimo popieriaus.

5) Cukrus greitai sustings. Uždengiame antru lapu ir iškočiojame, bet ne į trupinius, turi gautis traški karamelinė plėvė.

6) Traškiam įdarui: suplakite grietinėlę iki tirštos grietinės konsistencijos, sumaišome su karamelizuotu cukrumi ir smulkintais riešutais.

7) Ant kiekvieno lakšto sudedame 1/3 plikyto kremo.

8) Ant plikyto kremo dedame traškų įdarą Ir taip pakartojame dar 2 kartus: lakštas, kremas, traškus užpildas.

9) Pabaigoje aptepame visą tortą traškiu įdaru. Apibarstome riešutais. Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + 13 =

Virtuvė

Obuolių štrudelis-tinginys iš lavašo

Ar Jums kada teko girdėti apie obuolių štrudelį-tinginį iš lavašo? Aš jau dalinausi su jumis obuolių štrudelio receptu, ir nors jis nesunkiai pagaminamas, ne visos namų šeimininkės nori terliotis su tešla. Todėl aš joms siūlau visiškai netikėtą atradimą – obuolių štrudelį-tinginį iš lavašo. Galiu jus patikinti, kad skonis – puikus! Traškus lavašas, sultingas obuolių įdaras. Betgi skanu! O paruošti jam pakaks laiko per jūsų mėgstamo filmo reklaminę pauzę. Pabandykime.

Reklama

Ingredientai:

  • armėniško lakštinio lavašo lapas;
  • 2-3 obuoliai;
  • 100 gramų graikinių riešutų;
  • cukrus – 2 šaukštai;
  • cinamonas pagal skonį;
  • sviestas – 70 g;
  • miltelinis cukrus apibarstymui.

Obuolių štrudelis-tinginys iš lavašo. Receptas žingsnis po žingsnio

  1. Išimkite šerdį iš obuolių, nenulupkite. Supjaustykite kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite 50 gramų sviesto. Apkepkite jame obuolius su cinamonu, cukrumi ir riešutais.
  3. Nuolat pamaišykite, kepti pakaks 8-10 minučių.
  4. Ištirpinkite likusį sviestą ir aptepkite lavašą.
  5. Sudėkite ir tolygiai paskirstykite įdarą ant lavašo.
  6. Užlenkite į vidų kraštus ir susukite kaip vyniotinį.
  7. Perkelkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, sutepkite lydytu sviestu.
  8. Kepkite 15-20 minučių karštoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Prieš patiekiant obuolių štrudelį iš lavašo apibarstykite miltelinių cukrumi. Štai ir paruošta! Taip paprasta, tiesa? Ir kaip skanu … Mmm … Nėra žodžių. Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Senelė iš Azerbaidžano išmokė virti liuksusinį plovą. Gyvenime skaniau nepavykdavo!

Šacho plovas yra daugelio azerbaidžaniečių namų šeimininkių geriausias patiekalas ir pasididžiavimas. Plovas taip pavadintas dėl labai paprastos priežasties: šis neįprastai skanus patiekalas buvo tiekiamas tik garbingiausiems ir brangiausiems svečiams, valdovams ir šachams.

Dėl puikaus pateikimo šis azerbaidžaniečių patiekalas tapo populiarus visame pasaulyje. Pabandykite jį pagaminti ir Jūs!

Ingredientai

  • Lavašas – 2 vnt.
  • Jautiena – 800 g
  • Morkos – 2 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Česnakai – 3 skiltelės
  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Razinos – 150 g
  • Sviestas – 70 g
  • Ciberžolė – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Ryžiai – 1 kg

Paruošimas

Virkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs.

Paimkite puodą ar katiliuką, išklokite jį lavašu, kad kraštai laisvai kabėtu.

Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 laipsnių.

Nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.

Reklama

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Supjaustykite dideliais kubeliais ir apkepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai apskrus. Kai mėsa šiek tiek apskrus, pridėkite svogūnų ir morkų ir maišydami kepkite dar 4 minutes.

Nuplaukite džiovintas slyvas ir razinas. Sumaišykite ryžius su džiovintais vaisiais ir apkepta mėsa su daržovėmis.

Sudėkite ryžius į puodą arba katiliuką su lavašu. Įberkite į ryžius nepjaustytas česnako skilteles ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Paskaninkite ciberžolėmis ir uždenkite plovą iš viršaus lavašu. Aptepkite lavašą augaliniu aliejumi.

Pašaukite plovą į orkaitę 1,5 vaL.

Suverskite plovą į dubenį ir supjaustykite kaip pyragą.

Sveikiname, nuostabus plovas paruoštas. Jūsų artimieji bus sužavėti! Vietoj džiovintų slyvų galite įdėti džiovintus abrikosus, taip irgi bus labai skanu.

Continue Reading

Virtuvė

Bulvų užkepėlė keptuvėje

Šis sotus patiekalas gaminamas pagal ispaniškos tortiljos pavyzdį. Jį galima tiekti pusryčiams.

Ingredientai

  • bulvės 3 vnt.
  • nedidelis ryšelis svogūnų laiškų
  • tarkuotas sūris 1/2 stiklinės
  • miltai 1 stiklinė
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • pienas 1/3 stiklinės
  • sviestas 1 v.š.
  • druska, pipirai
  • augalinis aliejus apkepinimui

30 min. 2 porcijos

Reklama

Greita bulvių užkepėlė

  1. Sviestą išlydyti, sumaišyti su kiaušiniais, pienu ir miltais. Pridėti druskos ir pipirų.
  2. Bulves sutarkuoti stambia tarka, svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti. Į tešlą sudėti bulves, tarkuotą sūrį ir svogūnus.
  3. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, dėti bulvių masę, išlyginti, kepti maždaug 4-5 minutes.
  4. Atsargiai, su lėkštutės pagalba, apversti, ir kepti dar 3-4 minutes.
  5. Patiekti su grietine.
Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending