Connect with us

Virtuvė

Egiptietiškas pyragas. Recepto prašys visi!

Šio recepto norės visi svečiai !!!

Ingredientai:

Tešla:

Vienam lakštui:

  • 3 kiaušinių baltymai
  • 2,5 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1/2 valgomojo šaukšto miltų
  • 50 gr. maltų riešutų (graikiškų arba lazdyno riešutų).

Reiks trijų tokių lakštų, kiekvieną lakštą kepkite atskiroje formoje.

Kremui:

  • 10 kiaušinių trynių
  • 10 valgomųjų šaukštų cukraus
  • 5 valgomųjų šaukštų miltų
  • 2 pakelių vanilinio cukraus,
  • 350 ml. pieno
  • 170 gr. sviesto

Traškiam įdarui:

  • 350 ml. grietinėlės
  • 200 gr. cukraus
  • 120 gr. susmulkintų graikiškų arba lazdyno riešutų.

Paruošimas:

1) Kremo: Ant ugnies sumaišome trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Maišome mišinį iki užvirs. Prieš užverdant, kremą nuimame nuo ugnies ir dar 2 minutes pamaišome. Atvėsiname Supjaustome sviestą kubeliais, sudedame į kremą ir suplakame plaktuvu.

2) Kol kremas vėsta, kepame lakštus. Suplakame baltymus  iki standžios putos, suberiame cukrų, vėl suplakame.

Reklama

3) Sudedame į masę  miltus ir riešutus, sumaišome iki vienalytės masės. Kepimo formą ištepame sviestu arba užklojame kepimo popieriumi. Supilame vieno lakšto masę. Kepame įkaitintoje orkaitėje 170 ° C temperatūroje apie 20 minučių. Po to atvėsiname.

4) Išlydome cukrų, karamelizuojame ir Iš karto supilame ant kepimo popieriaus.

5) Cukrus greitai sustings. Uždengiame antru lapu ir iškočiojame, bet ne į trupinius, turi gautis traški karamelinė plėvė.

6) Traškiam įdarui: suplakite grietinėlę iki tirštos grietinės konsistencijos, sumaišome su karamelizuotu cukrumi ir smulkintais riešutais.

7) Ant kiekvieno lakšto sudedame 1/3 plikyto kremo.

8) Ant plikyto kremo dedame traškų įdarą Ir taip pakartojame dar 2 kartus: lakštas, kremas, traškus užpildas.

9) Pabaigoje aptepame visą tortą traškiu įdaru. Apibarstome riešutais. Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty + 15 =

Fresh articles

Facebook

Trending