Connect with us

Virtuvė

Greiti meduoliai. Jeigu užsiliko kefyro, jokiu būdu neišmeskite jo

Jeigu jūsų šaldytuve senokai užsistovėjo kefyras, jokiu būdu neišmeskite  – su juo galima pagaminti puikių naminių meduolių. Siūlau mamos mėgtą dar 90-ųjų metų receptą. Tvyrodavo neapsakomai skanus medaus aromatas.

 Sudedamosios dalys

  •  Kefyras (arba pasukos) – 350 ml
  • Cukrus – 1 stiklinė
  • Kiaušinio tryniai — 2, kiaušinio baltymas — 1
  • Мedus — 1 valg. šaukštas
  • Augalinis aliejus 3 valg. šaukštai
  • Soda – 1 arbatinis šaukštelis (nepilnas)
  • Maždaug 4 stiklinės miltų
  • Glaistui:
  • Kiaušinio baltymas— 1
  • Cukrus — 3 valg. šaukštai

 Gaminimas

Du kiaušinio trynius su vienu baltymu (o antrą atskirti glaistui) ir medumi suplakti su cukrumi, gautą mišinį supilti į kefyrą ir augalinį aliejų. Dar kartą lengvai suplakti. Pamažu supilti persijotus miltus, sumaišytus su soda (acto nereikia, sodą gesina kefyras) ir suminkyti minkštą tešlą. Iškočioti 1 cm storio  lakštą, forma ar stiklinaite išspausti tešlos apskritimus, išdėlioti juos ant kepimo  popieriumi išklotos keptuvės, paliekant tarp jų nedidelius tarpus.

Kepti 25 minutes 180 – 190 laipsnių temperatūroje. Kepant meduoliams, gaminamas glaistas: reikia išplakti vieną baltymą su 3 šaukštais cukraus, kol cukrus visiškai ištirps. Nereikia plakti iki standžių putų susidarymo, o tik kol baltymai taps balti ir ištirps cukrus.

Praėjus 20 – 25 min., meduolius išimti iš orkaitės, greitai patepti juos plaktu baltymu (tam  patogu naudoti silikoninį šepetėlį), galima užtepti du sluoksnius, ir vėl įkišti į orkaitę dar 10 minučių. Po to išimti meduolius iš orkaitės ir sudėti į indą. Naminiai meduoliai su kefyru ir medumi gatavi ir galima valgyti.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen + 3 =

Fresh articles

Facebook

Trending