Connect with us

Virtuvė

Iš pakelio kefyro visas kalnas skanėstų! Purūs kepti pyragėliai su sultingų uogų įdaru

Vaišės pagal šeimyninius receptus – tai visada skanu. Ir ne todėl, kad einant laikui jų proporcijos ir gramų kiekis nugludintas iki puikiausios kokybės, bet todėl, kad juose gyva atmintis. Juk kiekvienas turi prisiminimų, su nenuilstančiomis močiutės rankomis ir tų rankų kūriniais. Pyragėliai: kas gali būti jaukiau ir maloniau?

Šis keptuvėje keptų pyragėlių receptas (iš svetainės«Со Вкусом» )  priklauso būtent tai grupei, apie kuriuos sakoma: „močiutės“, „mamos“, „šeimos“… Tešla visai paprasta, bet tuo ir puiki: nei terlionės su mielėm, nei laiko gaišimo su kildinimu. Kefyrą galite ramiausiai pakeisti rūgpieniu arba pasukomis. Ypatingai svarbu: neprikimškite į tešlą miltų, ji turi būti medaus konsistencijos. Tame ir visa neįtikėtino minkštumo paslaptis.

Tešla su kefyru yra universali ir tinka su įvairiausiais įdarais. Lauke vasara – uogų pilna, su jomis ir gaminsime šį kartą pyragėlius. Vienintelis keblumas – pyragėlių lipdymas iš skystos tešlos. Jei tai daryti greitai ir nepamiršti visą laiką pasipudruoti rankų miltais, viskas išeis puikiai.

Gaminimas

Reklama
  • Tešlai tiesiog sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogas, giliame dubenyje. Išeis tiršta tešla (tirštesnė, negu blynams), bet nepakankamai tiršta, kad ją minkytume rankomis.

  • Į vieną ranką paimkite truputį miltų, dėkite į ją valgomąjį šaukštą su kaupu plaukiančios tešlos. Į centrą dėkite šiek tiek uogų. Kitą ranką papudruokite miltais ir greitai suspauskite pyragėlio kraštus. Iškart dėkite pyragėlį į įkaitintą su saulėgrąžų aliejumi keptuvę.

  • Nieko baisaus, jei pyragėlis praplyšo. Jau keptuvėje atsargiai pataisykite savo gaminį. Kepkite vidutinio dydžio ugnimi, uždengtoje dangčiu keptuvėje apie 3 minutes iš abiejų pusių. Iškepusius pyragėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejus, po to, nelaukdami, kol atauš, perdėkite į kitą indą su dangčiu.

  • Iš pateikto ingredientų kiekio išeis 12-14 pyragėlių. Jie skaniausi, kol dar šilti, su pienu ar kefyru. Būkite tikri: ataušti jie nespės. Mes pasidalinome receptu su jumis, jūs pasidalinkite su draugais!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − four =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending