Connect with us

Virtuvė

Iš pakelio kefyro visas kalnas skanėstų! Purūs kepti pyragėliai su sultingų uogų įdaru

Vaišės pagal šeimyninius receptus – tai visada skanu. Ir ne todėl, kad einant laikui jų proporcijos ir gramų kiekis nugludintas iki puikiausios kokybės, bet todėl, kad juose gyva atmintis. Juk kiekvienas turi prisiminimų, su nenuilstančiomis močiutės rankomis ir tų rankų kūriniais. Pyragėliai: kas gali būti jaukiau ir maloniau?

Šis keptuvėje keptų pyragėlių receptas (iš svetainės«Со Вкусом» )  priklauso būtent tai grupei, apie kuriuos sakoma: „močiutės“, „mamos“, „šeimos“… Tešla visai paprasta, bet tuo ir puiki: nei terlionės su mielėm, nei laiko gaišimo su kildinimu. Kefyrą galite ramiausiai pakeisti rūgpieniu arba pasukomis. Ypatingai svarbu: neprikimškite į tešlą miltų, ji turi būti medaus konsistencijos. Tame ir visa neįtikėtino minkštumo paslaptis.

Tešla su kefyru yra universali ir tinka su įvairiausiais įdarais. Lauke vasara – uogų pilna, su jomis ir gaminsime šį kartą pyragėlius. Vienintelis keblumas – pyragėlių lipdymas iš skystos tešlos. Jei tai daryti greitai ir nepamiršti visą laiką pasipudruoti rankų miltais, viskas išeis puikiai.

Gaminimas

Reklama
  • Tešlai tiesiog sumaišykite visus ingredientus, išskyrus uogas, giliame dubenyje. Išeis tiršta tešla (tirštesnė, negu blynams), bet nepakankamai tiršta, kad ją minkytume rankomis.

  • Į vieną ranką paimkite truputį miltų, dėkite į ją valgomąjį šaukštą su kaupu plaukiančios tešlos. Į centrą dėkite šiek tiek uogų. Kitą ranką papudruokite miltais ir greitai suspauskite pyragėlio kraštus. Iškart dėkite pyragėlį į įkaitintą su saulėgrąžų aliejumi keptuvę.

  • Nieko baisaus, jei pyragėlis praplyšo. Jau keptuvėje atsargiai pataisykite savo gaminį. Kepkite vidutinio dydžio ugnimi, uždengtoje dangčiu keptuvėje apie 3 minutes iš abiejų pusių. Iškepusius pyragėlius dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nutekėtų aliejus, po to, nelaukdami, kol atauš, perdėkite į kitą indą su dangčiu.

  • Iš pateikto ingredientų kiekio išeis 12-14 pyragėlių. Jie skaniausi, kol dar šilti, su pienu ar kefyru. Būkite tikri: ataušti jie nespės. Mes pasidalinome receptu su jumis, jūs pasidalinkite su draugais!

1 Comment

1 Comment

  1. *

    January 12, 2019 at 10:52 am

    “Tešlai tiesiog sumaišykite visus ingredientus”,kokius isgregientus…?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − seven =

Fresh articles

Facebook

Trending