Connect with us

Virtuvė

Išbandžiusi šį receptą, rūkyto kumpio ir paruoštos mėsos gaminių parduotuvėse nebeperku

Pasigaminti tokį skanumyną ir atsisakyti paruoštų mėsos gaminių parduotuvėse visai nesunku. Tai ypatingas skanėstas, o kainuoja pigiau negu gamintojų siūlomi kulinariniai šedevrai.

Sudėtis:

  • Lygus gabalėlis kumpio – 1,5 kg;
  • 1 litras vandens;
  • 110 g druskos;
  • Pipirų: juodųjų, baltųjų, kvepiančiųjų, du gvazdikėliai, džiovintas aštrusis pipiras.

Gaminimas

Paruošiame sūrymą. Į litrą vandens įdedame druskos, pipirų ir užverdame. Išjungiame ugnį ir atvėsiname. Dabar imame švirkštą ir subadome mėsos gabalą iš visų pusių. Tai leidžia mėsai vienodai įsisūrėti. Subadytą mėsos gabalą dedame į indą ir užpilame likusiu sūrymu, paslegiame ir paliekame šaltoje vietoje trims paroms. Kartą per dieną mėsą apverčiame, kad vienodai įsisūdytų ir įgautų vienodą spalvą iš visų pusių.

Pasūdytą kumpį stipriai surišame špagatu arba kuo tvirčiau susukame į maistinę plėvelę. O dabar virimas. Vandenį užkaitiname iki 85 laipsnių ir įdedame kumpį. Sumažiname ugnį ir verdame apie dvi valandas, stebėdami, kad vandens temperatūra neviršytų 78 – 80 laipsnių. Taip pavyks išvirti sultingą ir gražų kumpio gabalą, „su ašaromis“ pjaustant.

Kumpį išimame iš puodo, nuplauname karštu vandeniu, o paskui perliejame šaltu. Atvėsiname ir nakčiai įdedame į šaldytuvą. Jeigu jūs atsipjausite gabalėlį dar šilto kumpio, pasirodys, kad jis per sūrus, bet „pailsėjęs“ kumpis įgaus visiškai kitą skonį.

Taip paruoštą kumpį šaldytuve galite laikyti tris – keturias dienas, jo konservantas –  tik druska. Dažniausiai viso laikymo termino skanėstas nesulaukia, jis suvalgomas žymiai greičiau.

Reklama

Jėgų ir patiekalo sudedamųjų dalių sunaudojama minimaliai, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 1 =

Virtuvė

Obuolių štrudelis-tinginys iš lavašo

Ar Jums kada teko girdėti apie obuolių štrudelį-tinginį iš lavašo? Aš jau dalinausi su jumis obuolių štrudelio receptu, ir nors jis nesunkiai pagaminamas, ne visos namų šeimininkės nori terliotis su tešla. Todėl aš joms siūlau visiškai netikėtą atradimą – obuolių štrudelį-tinginį iš lavašo. Galiu jus patikinti, kad skonis – puikus! Traškus lavašas, sultingas obuolių įdaras. Betgi skanu! O paruošti jam pakaks laiko per jūsų mėgstamo filmo reklaminę pauzę. Pabandykime.

Reklama

Ingredientai:

  • armėniško lakštinio lavašo lapas;
  • 2-3 obuoliai;
  • 100 gramų graikinių riešutų;
  • cukrus – 2 šaukštai;
  • cinamonas pagal skonį;
  • sviestas – 70 g;
  • miltelinis cukrus apibarstymui.

Obuolių štrudelis-tinginys iš lavašo. Receptas žingsnis po žingsnio

  1. Išimkite šerdį iš obuolių, nenulupkite. Supjaustykite kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite 50 gramų sviesto. Apkepkite jame obuolius su cinamonu, cukrumi ir riešutais.
  3. Nuolat pamaišykite, kepti pakaks 8-10 minučių.
  4. Ištirpinkite likusį sviestą ir aptepkite lavašą.
  5. Sudėkite ir tolygiai paskirstykite įdarą ant lavašo.
  6. Užlenkite į vidų kraštus ir susukite kaip vyniotinį.
  7. Perkelkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, sutepkite lydytu sviestu.
  8. Kepkite 15-20 minučių karštoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Prieš patiekiant obuolių štrudelį iš lavašo apibarstykite miltelinių cukrumi. Štai ir paruošta! Taip paprasta, tiesa? Ir kaip skanu … Mmm … Nėra žodžių. Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Senelė iš Azerbaidžano išmokė virti liuksusinį plovą. Gyvenime skaniau nepavykdavo!

Šacho plovas yra daugelio azerbaidžaniečių namų šeimininkių geriausias patiekalas ir pasididžiavimas. Plovas taip pavadintas dėl labai paprastos priežasties: šis neįprastai skanus patiekalas buvo tiekiamas tik garbingiausiems ir brangiausiems svečiams, valdovams ir šachams.

Dėl puikaus pateikimo šis azerbaidžaniečių patiekalas tapo populiarus visame pasaulyje. Pabandykite jį pagaminti ir Jūs!

Ingredientai

  • Lavašas – 2 vnt.
  • Jautiena – 800 g
  • Morkos – 2 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Česnakai – 3 skiltelės
  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Razinos – 150 g
  • Sviestas – 70 g
  • Ciberžolė – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Ryžiai – 1 kg

Paruošimas

Virkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs.

Paimkite puodą ar katiliuką, išklokite jį lavašu, kad kraštai laisvai kabėtu.

Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 laipsnių.

Nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.

Reklama

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Supjaustykite dideliais kubeliais ir apkepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai apskrus. Kai mėsa šiek tiek apskrus, pridėkite svogūnų ir morkų ir maišydami kepkite dar 4 minutes.

Nuplaukite džiovintas slyvas ir razinas. Sumaišykite ryžius su džiovintais vaisiais ir apkepta mėsa su daržovėmis.

Sudėkite ryžius į puodą arba katiliuką su lavašu. Įberkite į ryžius nepjaustytas česnako skilteles ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Paskaninkite ciberžolėmis ir uždenkite plovą iš viršaus lavašu. Aptepkite lavašą augaliniu aliejumi.

Pašaukite plovą į orkaitę 1,5 vaL.

Suverskite plovą į dubenį ir supjaustykite kaip pyragą.

Sveikiname, nuostabus plovas paruoštas. Jūsų artimieji bus sužavėti! Vietoj džiovintų slyvų galite įdėti džiovintus abrikosus, taip irgi bus labai skanu.

Continue Reading

Virtuvė

Bulvų užkepėlė keptuvėje

Šis sotus patiekalas gaminamas pagal ispaniškos tortiljos pavyzdį. Jį galima tiekti pusryčiams.

Ingredientai

  • bulvės 3 vnt.
  • nedidelis ryšelis svogūnų laiškų
  • tarkuotas sūris 1/2 stiklinės
  • miltai 1 stiklinė
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • pienas 1/3 stiklinės
  • sviestas 1 v.š.
  • druska, pipirai
  • augalinis aliejus apkepinimui

30 min. 2 porcijos

Reklama

Greita bulvių užkepėlė

  1. Sviestą išlydyti, sumaišyti su kiaušiniais, pienu ir miltais. Pridėti druskos ir pipirų.
  2. Bulves sutarkuoti stambia tarka, svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti. Į tešlą sudėti bulves, tarkuotą sūrį ir svogūnus.
  3. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, dėti bulvių masę, išlyginti, kepti maždaug 4-5 minutes.
  4. Atsargiai, su lėkštutės pagalba, apversti, ir kepti dar 3-4 minutes.
  5. Patiekti su grietine.
Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending