Connect with us

Virtuvė

Išbandžiusi šį receptą, rūkyto kumpio ir paruoštos mėsos gaminių parduotuvėse nebeperku

Pasigaminti tokį skanumyną ir atsisakyti paruoštų mėsos gaminių parduotuvėse visai nesunku. Tai ypatingas skanėstas, o kainuoja pigiau negu gamintojų siūlomi kulinariniai šedevrai.

Sudėtis:

  • Lygus gabalėlis kumpio – 1,5 kg;
  • 1 litras vandens;
  • 110 g druskos;
  • Pipirų: juodųjų, baltųjų, kvepiančiųjų, du gvazdikėliai, džiovintas aštrusis pipiras.

Gaminimas

Paruošiame sūrymą. Į litrą vandens įdedame druskos, pipirų ir užverdame. Išjungiame ugnį ir atvėsiname. Dabar imame švirkštą ir subadome mėsos gabalą iš visų pusių. Tai leidžia mėsai vienodai įsisūrėti. Subadytą mėsos gabalą dedame į indą ir užpilame likusiu sūrymu, paslegiame ir paliekame šaltoje vietoje trims paroms. Kartą per dieną mėsą apverčiame, kad vienodai įsisūdytų ir įgautų vienodą spalvą iš visų pusių.

Pasūdytą kumpį stipriai surišame špagatu arba kuo tvirčiau susukame į maistinę plėvelę. O dabar virimas. Vandenį užkaitiname iki 85 laipsnių ir įdedame kumpį. Sumažiname ugnį ir verdame apie dvi valandas, stebėdami, kad vandens temperatūra neviršytų 78 – 80 laipsnių. Taip pavyks išvirti sultingą ir gražų kumpio gabalą, „su ašaromis“ pjaustant.

Kumpį išimame iš puodo, nuplauname karštu vandeniu, o paskui perliejame šaltu. Atvėsiname ir nakčiai įdedame į šaldytuvą. Jeigu jūs atsipjausite gabalėlį dar šilto kumpio, pasirodys, kad jis per sūrus, bet „pailsėjęs“ kumpis įgaus visiškai kitą skonį.

Taip paruoštą kumpį šaldytuve galite laikyti tris – keturias dienas, jo konservantas –  tik druska. Dažniausiai viso laikymo termino skanėstas nesulaukia, jis suvalgomas žymiai greičiau.

Reklama

Jėgų ir patiekalo sudedamųjų dalių sunaudojama minimaliai, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending