Connect with us

Virtuvė

Išbandžiusi šį receptą, rūkyto kumpio ir paruoštos mėsos gaminių parduotuvėse nebeperku

Pasigaminti tokį skanumyną ir atsisakyti paruoštų mėsos gaminių parduotuvėse visai nesunku. Tai ypatingas skanėstas, o kainuoja pigiau negu gamintojų siūlomi kulinariniai šedevrai.

Sudėtis:

  • Lygus gabalėlis kumpio – 1,5 kg;
  • 1 litras vandens;
  • 110 g druskos;
  • Pipirų: juodųjų, baltųjų, kvepiančiųjų, du gvazdikėliai, džiovintas aštrusis pipiras.

Gaminimas

Paruošiame sūrymą. Į litrą vandens įdedame druskos, pipirų ir užverdame. Išjungiame ugnį ir atvėsiname. Dabar imame švirkštą ir subadome mėsos gabalą iš visų pusių. Tai leidžia mėsai vienodai įsisūrėti. Subadytą mėsos gabalą dedame į indą ir užpilame likusiu sūrymu, paslegiame ir paliekame šaltoje vietoje trims paroms. Kartą per dieną mėsą apverčiame, kad vienodai įsisūdytų ir įgautų vienodą spalvą iš visų pusių.

Pasūdytą kumpį stipriai surišame špagatu arba kuo tvirčiau susukame į maistinę plėvelę. O dabar virimas. Vandenį užkaitiname iki 85 laipsnių ir įdedame kumpį. Sumažiname ugnį ir verdame apie dvi valandas, stebėdami, kad vandens temperatūra neviršytų 78 – 80 laipsnių. Taip pavyks išvirti sultingą ir gražų kumpio gabalą, „su ašaromis“ pjaustant.

Kumpį išimame iš puodo, nuplauname karštu vandeniu, o paskui perliejame šaltu. Atvėsiname ir nakčiai įdedame į šaldytuvą. Jeigu jūs atsipjausite gabalėlį dar šilto kumpio, pasirodys, kad jis per sūrus, bet „pailsėjęs“ kumpis įgaus visiškai kitą skonį.

Taip paruoštą kumpį šaldytuve galite laikyti tris – keturias dienas, jo konservantas –  tik druska. Dažniausiai viso laikymo termino skanėstas nesulaukia, jis suvalgomas žymiai greičiau.

Reklama

Jėgų ir patiekalo sudedamųjų dalių sunaudojama minimaliai, o rezultatas pranoksta visus lūkesčius.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − 10 =

Virtuvė

Idealaus šašlyko paslaptys

Net pati skaniausia mėsa gali būti sugadinta, jei ji neteisingai paruošta. Kaip teisingai pagaminti šašlyką, papasakojo šašlykų meistras Ragifas Bajramovas.

Patikrinkite atstumą nuo anglių iki mėsos

Idealus aukštis, kuriame reikėtų patalpinti iešmą su mėsa, yra toks atstumas, kuris lygus keturiems pirštams arba jūsų delno pločiui. Tokiu būdu, laužo šilumos pakaks tam, kad mėsa aktyviai keptų, ir ji nesudegtų. Be to, ir laužo pelenai nelabai suterš mėsos gabalėlius.

Nenaudokite daug prieskonių

Kad šašlykas turėtų gerą keptos mėsos skonį, marinuojant mėsą ją pagardinkite tik svogūnais, zira, kalendra, paprika, juodais pipirais ir česnaku. Kiti prieskoniai tikram šašlykui nereikalingi.

Neverkite ant iešmo svogūnus, kurie marinavosi kartu su šašlyku

Reklama

Svogūnai iškepa daug greičiau nei mėsa, todėl, kada svogūnai jau iškepa ir pradeda svilti, mėsą dar reikia kepti. Degančių svogūnų dūmai ir jų kvapas priduoda mėsos gabalėliams nemalonų ir kartoką skonį.

Nelaistykite šašlyką vandeniu arba marinatu

Jeigu nuo varvančių riebalų šašlykinėje užsiliepsnojo ugnis, ją nereikia gesinti vandeniu – jūs užgesinsite anglis. „Gaisro“ vieta pabarstykite druska. Tokiu būdu jūs ne tik sumažinsite laužo karštį, bet ir druska, kuri pateks ant mėsos gabalėlių, suformuos plutelę, ir ji neleis sultims išbėgti iš šašlyko. Nebijokite persūdyti – druska neįsigers į gaminamą mėsą.

Patepkite iešmus riebalais

Kad šašlykų gabalėliai nepriliptų prie grotelių arba iešmų, prieš tai patepkite juos aliejumi. O veriant šašlyką, mėsos gabalėlių tarpuose įverkite plonus lašinukų griežinėlius, taip ir mėsa bus minkšta, ir iešmus nereikės ilgai plauti.

foto – life-hack.com.ua

Continue Reading

Virtuvė

Obuolių pyragas skanesnis ir kvapnesnis nei bet kokia „Šarlotė“. Jos skonį galima sulyginti, neperdedant, su palaima!

Reklama

Ingredientai:

  • obuoliai – 600 gr.;
  • kiaušiniai – 4 vienetai;
  • cukrus – 5 valgomieji šaukštai;
  • grietinė – 0,5 stiklinės;
  • maltas cinamonas – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • kvietiniai miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sviesto.

Obuolių pyragas. Paruošimas:

  1. Nulupkite obuolius, pusę sutarkuokite, pusę supjaustykite kubeliais.
  2. Įmuškite kiaušinių trynius, sudėkite tarkuotus obuolius, grietinę, cukrų, cinamoną. Kruopščiai sumaišykite šakute, įdėkite miltų, vėl gerai išmaišykite, tada sudėkite supjaustytus obuolių.
  3. Atskirame inde suplakite baltymus, ir švelniai maišydami medine mentele, supilkite juos į bendrą masę.
  4. Sviestu ištepkite kepimo formą ir sudėkite ten tešlą.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 ° C. Paprastai apie 30-40 minučių. (Orientuokitės pagal savo orkaitę).

Įsivaizduokite, mano senelė kepė obuolių pyragą krosnyje. Nors aš buvau maža, įsiminiau šį skonį visam likusiam gyvenimui. Jis nė su niekuo nesulyginamas. Skanaus.

Continue Reading

Virtuvė

Sūdom žuvyte. Receptas su nuotrauka!

Kaip užsūdyti kuprę? Namų sąlygomis tai padaryti labai paprasta! Skani mažai sūdyta kuprė be kenksmingų priemaišų ir konservantų!

Štai jums pats prieinamas receptas žuvies užsūdymui! Ir produktų mažai, ir laiko užima nedaug, o rezultatas- pirštukus apsilaižysi!

Produktai:

  • Akmens druska
  • Gabalas kuprės

Receptas – namų sąlygomis sūdyta kuprė:

Žuvį nuplauti, peiliu nuvalyti žvynus. Galima paimti bet kurią žuvies dalį – netgi uodegą, geriausia, aišku, priekinė dalis – ji labiau sultinga, na , bet ką turim po ranka, tą ir sūdom.

Nugaros dalyje darom įpjovą (kad geriau įsisūdytų):

Pasūdyti įpjovą (keli žiupsneliai druskos), ant lėkštės dugno pripilti druskos ir dar iš viršaus gausiai užpilti.

Reklama

Kuprės išsisūdymas priklauso daugiausia nuo laiko.

Iš viršaus dedame presą: lėkštutę, ant kurios galima būtų uždėti ką nors sunkaus – 3 l stiklainį, pripildytą vandens (ar marinuotais agurkais) –pilnai užteks.

Paliekam 12 – 15 valandų šaltai padėtą, galima ir parą.

Po to nuimame presą, nuplaunam šaltu vandeniu druską nuo kuprės.

Atskiriam nuo kaulų ir supjaustome mažomis porcijomis. Paduodant į stalą užpilam augaliniu aliejumi.

Jei pasūdėte visą žuvį, galima ją iškart supjaustyti ir sudėti į dėžutę, taip pat užpilti augaliniu aliejumi. Taip paruoštą žuvį galima šaldytuve laikyti 3-4 dienas, taip visada iš anksto turėsite paruoštą užkandą ant stalo.

Gero apetito!

foto – plotka.ru

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending