Connect with us

Virtuvė

Ką daryti su sparneliais? Nustumk minkštimą nuo kaulo ir paversk pačią kiečiausią dalį į mėsos delikatesą

Kiekvieną kartą, išdarinėdama vištą, sparnelius sudedu į atskirą maišelį ir užšaldau. Kai susirenka 10-12 vienetų, iškepu juos su bulvėmis, arba be daržovių, bet būtinai su medaus-garstyčių padažu. Tiesą sakant, sparneliai tik suteikia bulvėms mėsos aromato, bet pačios mėsos ten nėra taip ir daug. O svarbiausia problema: tiesiog labai nepatogu juos valgyti: vieni kaulai.  O ar galima būtų pagaminti sparnelius gruzdintuvėje be kauliukų?

Mūsų siūlomas variantas leidžia tai įgyvendinti. Tik reikia teisingai išdarinėti sparnelius. Taip, išdarinėti. Vištienos sparneliai gruzdintuvėje su originaliu padažu iš vaisių ir daržovių – originaliausias šventinio stalo patiekalas. Išsisaugokite.

Gaminimas

  • Sparnelius supjaustykite į tris dalis, pjaudami per sąnarius. Galiuką dėkite į šoną, jo jums nebeprireiks. Toliau dirbkite su dviem likusiomis dalims.

  • Taigi, kaip pagaminti sparnelius gruzdintuvėje? Paimkite viduriniąją dalį. Joje yra du kaulai: vienas storesnis, kitas plonesnis. Kulinarinėmis žirklėmis nukirpkite iš vienos pusės sąnarį. Apnuoginkite kaulą, prispausdami minkštimą. Išimkite mažąjį kauliuką.

  • Liko didesnis kauliukas. Nustumkite minkštimą sąnario kryptimi, išversdami proceso metu į kitą pusę. Mėsa bus iš viršaus, odelė – viduje. Padėkite į šoną.

  • Imkitės sparnelio petuko dalies. Žirklėmis pašalinkite sąnarį, prie kurio buvo prisijungusi vidurinioji dalis. Nustumkite minkštimą apnuogindami kaulą. Kaip ir anksčiau, odelė bus viduje, o mėsa išorėje.

Reklama

  • Iš vieno sparnelio jums išeis du tokie originalus kauliukai su mėsa.

  • Tokius sparnelius užmarinuokite pusės citrinos sultyse, cukraus (1 valg.š., druskos, pipirų – 20-iai minučių.

  • Aliejų supilkite į gilų kazaną, pasilikite sau dar apie 3 valgomuosius šaukštus aliejaus. Paniravimui naudokite krakmolą. Paniruokite 2-3 kartus. Pamerkite į verdantį aliejų. Palaukite, kol sparneliai vienodai apkeps.

  • Supjaustykite bananą ir pipirą. Įkaitinkite likusį aliejų. Pridėkite cukraus. Kepkite, kol masė netaps šviesiai ruda, o cukraus kamuoliukai pranyks.

  • Į karamelę pripilkite vandens. Truputį pakaitinkite, tada supilkite actą ir žiupsnelį druskos. Kai masė užvirs, sudėkite bananą ir pipirą. Pavirkite 7 minutes.

  • Tiekite sparnelius su padažu.

Reikia garnyro? Kodėl gi ne! Paruoškite šventinį garnyrą iš bulvių, rankovėje troškintų kopūstų arba turkiško bulguro. Šventė su sparneliais iš gruzdintuvės bus skani. Kaip jūs manote? Išsaugokite receptą. Juk greitai jums jo prireiks.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 12 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending