Connect with us

Virtuvė

Ką daryti su sparneliais? Nustumk minkštimą nuo kaulo ir paversk pačią kiečiausią dalį į mėsos delikatesą

Kiekvieną kartą, išdarinėdama vištą, sparnelius sudedu į atskirą maišelį ir užšaldau. Kai susirenka 10-12 vienetų, iškepu juos su bulvėmis, arba be daržovių, bet būtinai su medaus-garstyčių padažu. Tiesą sakant, sparneliai tik suteikia bulvėms mėsos aromato, bet pačios mėsos ten nėra taip ir daug. O svarbiausia problema: tiesiog labai nepatogu juos valgyti: vieni kaulai.  O ar galima būtų pagaminti sparnelius gruzdintuvėje be kauliukų?

Mūsų siūlomas variantas leidžia tai įgyvendinti. Tik reikia teisingai išdarinėti sparnelius. Taip, išdarinėti. Vištienos sparneliai gruzdintuvėje su originaliu padažu iš vaisių ir daržovių – originaliausias šventinio stalo patiekalas. Išsisaugokite.

Gaminimas

  • Sparnelius supjaustykite į tris dalis, pjaudami per sąnarius. Galiuką dėkite į šoną, jo jums nebeprireiks. Toliau dirbkite su dviem likusiomis dalims.

  • Taigi, kaip pagaminti sparnelius gruzdintuvėje? Paimkite viduriniąją dalį. Joje yra du kaulai: vienas storesnis, kitas plonesnis. Kulinarinėmis žirklėmis nukirpkite iš vienos pusės sąnarį. Apnuoginkite kaulą, prispausdami minkštimą. Išimkite mažąjį kauliuką.

  • Liko didesnis kauliukas. Nustumkite minkštimą sąnario kryptimi, išversdami proceso metu į kitą pusę. Mėsa bus iš viršaus, odelė – viduje. Padėkite į šoną.

  • Imkitės sparnelio petuko dalies. Žirklėmis pašalinkite sąnarį, prie kurio buvo prisijungusi vidurinioji dalis. Nustumkite minkštimą apnuogindami kaulą. Kaip ir anksčiau, odelė bus viduje, o mėsa išorėje.

Reklama

  • Iš vieno sparnelio jums išeis du tokie originalus kauliukai su mėsa.

  • Tokius sparnelius užmarinuokite pusės citrinos sultyse, cukraus (1 valg.š., druskos, pipirų – 20-iai minučių.

  • Aliejų supilkite į gilų kazaną, pasilikite sau dar apie 3 valgomuosius šaukštus aliejaus. Paniravimui naudokite krakmolą. Paniruokite 2-3 kartus. Pamerkite į verdantį aliejų. Palaukite, kol sparneliai vienodai apkeps.

  • Supjaustykite bananą ir pipirą. Įkaitinkite likusį aliejų. Pridėkite cukraus. Kepkite, kol masė netaps šviesiai ruda, o cukraus kamuoliukai pranyks.

  • Į karamelę pripilkite vandens. Truputį pakaitinkite, tada supilkite actą ir žiupsnelį druskos. Kai masė užvirs, sudėkite bananą ir pipirą. Pavirkite 7 minutes.

  • Tiekite sparnelius su padažu.

Reikia garnyro? Kodėl gi ne! Paruoškite šventinį garnyrą iš bulvių, rankovėje troškintų kopūstų arba turkiško bulguro. Šventė su sparneliais iš gruzdintuvės bus skani. Kaip jūs manote? Išsaugokite receptą. Juk greitai jums jo prireiks.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + seven =

Fresh articles

Facebook

Trending