Connect with us

Virtuvė

Klasikinis foršmakas (užkandis) iš silkės

Pagal norą į foršmaką galima įdėti tarkuotą rūgštų obuolį.

Ingredientai

  • Silpnai sūdyta silkės filė  –  1-2 vnt.
  • Raudonasis svogūnas   –   1/2 vnt.
  • petražolės   –  1/2 ryšulėlis
  • malti pipirai –  pagal skonį
  • obuolių actas  – pagal skonį
  • ištirpintas sviestas – 100 g
  • pienas  –  100 ml
  • prancūziškas batonas arba bagetė  –  1/4 vnt.
  • žalias obuolys  –  pagal skonį

45 min. 4 porcijos

Reklama

Foršmakas iš silkės: receptas su nuotraukomis

  1. Gerai išdarinėtą silkę pamirkyti piene 30 min.
  2. Filė smulkiai supjaustyti, pridėti sudrėkintą ir sutrintą batoną.
  3. Svogūną ir petražoles gerai susmulkinti, sudėti silkę.
  4. Į masę sudėti minkštą, beveik pradėjusį tirpti, sviestą, pridėti pipirų pagal skonį. Viską gerai suamišyti. Įpilti truputį acto, vėl gerai išmaišyti..
  5. Keletui valandų įdėti į šaldytuvą – foršmakas paruoštas.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × three =

Virtuvė

Karališkas receptas! Minutės darbas! Svečiai tiesiog neatsitrauks nuo stalo!


Karališkas receptas! Minutės darbas!

Tiesiog klasiškas receptas kiekvienai dienai! Ir vaikams ir suaugusiems.

Reklama

Sudėtis:

• 500 g miltų
• 0,5-0,75 stiklinės cukraus
• 2 stiklinės kefyro
• 2 v. šaukštai augalinio aliejaus
• 1 a. šaukštelis sodos
• cukrus pagal skonį (sausainiams pabarstyti)
• arba maltas cinamonas pagal skonį

Paruošimas:

1. Kefyrą, augalinį aliejų ir cukrų išplakti iki kreminės konsistencijos.
2. Įberti nugesintą rūgštimi sodą, miltus ir išminkyti tešlą.
3. Tešlą iškočioti, sluoksnio storis – 0,5 cm, išdėti ant aliejumi patepto kepimo popieriaus, tešlą pabarstyti cukrumi, galima ir cinamonu.
4. Diabetikams negalima vartoti cukraus, todėl vartokite tik cinamoną.
5. Sausainius ant kefyro kepti gerai įkaitintoje orkaitėje.
6. Karštus sausainius supjaustyti gabalėliais.

Continue Reading

Virtuvė

Gyvenime nemačiau tokių gražių kepimo gaminių! 25 ryškiausios ir įdomiausios idėjos puošti kepimo gaminius

Kiekviena šeimininkė stengiasi nors retkarčiais namuose pagaminti savo šeimos nariams skanėstų. Žinodami apie tai, mūsų redakcijos darbuotojai nori skubiai pasidalinti su savo skaitytojais naujomis idėjomis!

Susukti tokį prancūzišką ragelį nėra sunku net pradedančiai šeimininkei!

Uogos – puikus pasirinkimas iškepti pyragą prie arbatos. Jūs tikriausiai turite šaldymo kameroje užšaldytų atsargų?

Tokį šokoladinį pyragą galima pasigaminti per 15 minučių! Įdarui idealiai tiks “Nutella”.

Kepti tešloje obuoliai – labai naudingas ir skanus desertas!

Puikus figūrinių bandelių papuošimo variantas! Iš sluoksniuotos tešlos susuk nedidelį vyniotinį, supjaustyk jį į gabaliukus ir prislėk ridiniu.

Ne už kalnų braškių sezonas, užsirašyk šią idėją ateičiai!

Gražias roželes galima įdaryti ne tik saldžiomis uogomis, bet ir varške bei žalumynais!

Dar vienas puikus pasirinkimas papuošti obuolius tešloje.

Kaip gražu, nekantrauju paragauti!

Prancūziški rageliai “Diena ir naktis” – tai skaniausias saldumynas prie arbatos!

Įdarą galima pasirinkti bet kokį.

Sutik, kad ši nestandartinė meduolių forma atrodo labai įspūdingai.

Ar bandei susukti taip tešlą?

Reklama

Štai ir puiki idėja kepti bandeles.

Įdaryti galima džemu, “Nutella” arba naminiu džemu.

Kas sakė, kad bandelės turi būti saldžios? Dešra yra puikus įdaras.

Ažūriniai trikampiai paruošiami labai greitai, kol svečiai nusiplauna rankas!

Nepirk parduotuvėje sausainių “Ausytės”! Sausainius galima paruošti ir namuose.

Taip “Žagarėliai” atrodo labai gardžiai.

Mėsos kepinys dar nebuvo toks gražus! Sluoksniuotą pyragą galima įsidėti į darbą.

Štai kaip suvyniojo!

Neįtikėtinai gardžios lazdelės iš sluoksniuotos tešlos!

Sluoksniuotos tešlos „Volovanai“ – geriausias pasirinkimas pasigaminti skanius konditerinius krepšelius!

Dar vienas bandelių su cinamonu papuošimo variantas.

Galima užsukti keletą bandelių-sraigių ir padaryti štai tokį ėriuką. Vaikai tikrai apsidžiaugs!

Ar jums patinka eksperimentuoti , kepant naminius pyragus? Būtinai pasidalykite savo įdomiomis nuotraukomis mūsų komentaruose!

Continue Reading

Virtuvė

Moliūgas grietinės padaže! Kaip gaila, kad to negaminau anksčiau!

Jeigu jūs nemėgstate moliūgo – reiškia, kad jūs dar neragavote jo pagaminto gal šį receptą. Netgi mano sūnus, kuris nevalgo nieko „molūginio“, retai atsisako šio patiekalo. Greita, pikantiška, ryšku, įdomu ir labai skanu!

Ir užkandis, ir garnyras, ir labai gera vakarienė. Paragaukite – aš įsitikinusi, kad šis receptas „apsigyvens“ jūsų rudeniniame meniu.

Moliūgas grietinės padažė, receptas:

  • Moliūgas (nuvalytas) – 500 g
  • Grietinė – 180 g
  • Vanduo (šaltas) – 20 ml
  • Augalinis aliejus – 2 š.
  • Česnakas – З skilt.
  • Paprika – 0,5 š.
  • Krapai
  • Petražolės
  • Juodieji malti pipirai
  • Druska

Gaminimas:

Reklama

Moliūgą nuvalyti, supjaustyti pagaliukais ir lengvai pakepinti.

Paruošti grietinės padažą. Tam reikia grietinę sumaišyti su smulkintais žalumynais, česnaku, pridėti prieskonių, sumaišyti.

Padažu užpilti maliūgą. Viską patroškinti ant mažos ugnies 3-5 minutes.

Gero visiems apetito!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending