Virtuvė
Klasikinis foršmakas (užkandis) iš silkės
Pagal norą į foršmaką galima įdėti tarkuotą rūgštų obuolį.
Ingredientai
- Silpnai sūdyta silkės filė – 1-2 vnt.
- Raudonasis svogūnas – 1/2 vnt.
- petražolės – 1/2 ryšulėlis
- malti pipirai – pagal skonį
- obuolių actas – pagal skonį
- ištirpintas sviestas – 100 g
- pienas – 100 ml
- prancūziškas batonas arba bagetė – 1/4 vnt.
- žalias obuolys – pagal skonį
45 min. 4 porcijos
Foršmakas iš silkės: receptas su nuotraukomis
- Gerai išdarinėtą silkę pamirkyti piene 30 min.
- Filė smulkiai supjaustyti, pridėti sudrėkintą ir sutrintą batoną.
- Svogūną ir petražoles gerai susmulkinti, sudėti silkę.
- Į masę sudėti minkštą, beveik pradėjusį tirpti, sviestą, pridėti pipirų pagal skonį. Viską gerai suamišyti. Įpilti truputį acto, vėl gerai išmaišyti..
- Keletui valandų įdėti į šaldytuvą – foršmakas paruoštas.

-
Sveikata 6 months ago
Nelipkite iš lovos, kol neatliksite šitų pratimų! Štai kodėl…
-
Virtuvė 3 months ago
Purus pyragas per penkias minutes. Paprastas receptas be terlionės ir kalno nešvarių indų.
-
Virtuvė 2 months ago
Karališkas receptas! Minutės darbas! Svečiai tiesiog neatsitrauks nuo stalo!
-
Virtuvė 3 months ago
Apkepas be miltų ir manų kruopų. Labai skanu