Connect with us

Virtuvė

Labai skanūs naminiai koldūnai

Pagaminti namuose koldūnai yra labai skanūs ir tai – nenuginčijamas faktas. Visi mėgsta naminius koldūnus, nes mes tikrai žinome, kad juose yra gryna mėsa.

Mes neperkame koldūnų parduotuvėje, mes juos pasigaminame patys.

Juo labiau, kad tai nėra sudėtinga.

Juos galima pasigaminti rankomis (“ausytės”), o galima naudoti specialią koldūninę. Koldūnai gaunasi maži, tvarkingi ir jų gaunasi daug.

Tešlą koldūnams galima paruošti pagal įvairius receptus. Paskutinį kartą aš dariau štai tokią: koldūnų tešlą. Minkšta, elastinga, tiesiog puikumėlis! Ji puikiai tinka ir virtiniams su bulvėmis, ir lazanijos lakštams su faršu.

Produktai:

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno (1 stiklinė)
  • 1 a. š. druskos
  • 1-2 v. š. aliejaus
  • 0,5 kg miltų

Įdarui:

  • 1 kg maltos mėsos
  • 100-150 g svogūnų
  • Druska, malti pipirai pagal skonį (aš naudoju 4 pipirų mišinį)

Naminių koldūnų receptas:

Pirmiausia reikia koldūnams paruošti tešlą, nes tešlai reikia šiek tiek laiko, kad ji pastovėtų.

Tuo metu ruošiamas koldūnams faršas. Žinoma, maltą mėsą galima nusipirkti parduotuvėje, bet aš pati ją pasigaminu.

Norint pačiam pasigaminti faršą, reikia paimti bet kokią mėsą, bet geriausiai būtų kiauliena ir jautiena santykiu 1: 1.

Sumalti mėsą per mėsmalę, sumalti ir svogūnus.

Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Galima į mėsą įdėti mėgstamų prieskonių, bet tai yra kiekvienos šeimininkės pasirinkimas.

Dabar gaminsime naminius koldūnus:

Čia pagal pasirinkimą, jei patinka koldūnus lipdyti rankomis – tai iškočioti mažą tešlos blyną, įdėti maltą mėsą ir sujungti tešlos kraštelius ir suspausti galiukus tokiu būdu, kad jie gautųsi  apvalainiai – “ausytės”.

Reklama

Jei neturite laiko daryti rankomis, tai į pagalbą pasitelkite tradicinę koldūninę.

Koldūninės dydžio plonai iškočioti tešlą ir padėti ant koldūninės.

Tuomet paskirstyti maltą mėsą į koldūninės skylutes, mėsos kukulius švelniai prispausti.

Iškočioti taip pat plonai antrą tešlos sluoksnį ir padėti ant mėsos.

Dabar liko tik gerai kočėlu prispausti, kad formuotų koldūnai.

Tuomet juos iškrėsti iš koldūninės.

Dabar jau galima koldūnus virti.

Užvirinti vandenį, įdėti 1 lauro lapelį, pusę mažo svogūno.

Kai tik vanduo užvirs, koldūnus įdėti į puodą ir atsargiai maišyti.

Kai tik vanduo vėl užvirs ir koldūnai iškils į paviršių, pasižymėti laiką: pakaks 10-12 minučių, kad koldūnai išvirtų.

Kiaurasamčiu išimti koldūnus iš puodo ir sudėti į dubenėlį, įpilti grietinės, sojų padažo arba kečupo (pagal skonį).

Valgyti, kol karšti. Skanaus!

Iš tokio kiekio produktų gaunasi labai daug koldūnų ir ne vienam kartui, todėl dalį koldūnų galima užsišaldyti.

Mentelę arba padėklą gausiai pabarstyti miltais, sudėti koldūnus, mentelę su koldūnais supakuoti į maišelį ir įdėti į šaldiklį.

Kai koldūnai užšals, juos galima tiesiog supilti į maišelį. Vėliau išimti iš šaldiklio ir virti!

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

Virtuvė

Obuolių štrudelis-tinginys iš lavašo

Ar Jums kada teko girdėti apie obuolių štrudelį-tinginį iš lavašo? Aš jau dalinausi su jumis obuolių štrudelio receptu, ir nors jis nesunkiai pagaminamas, ne visos namų šeimininkės nori terliotis su tešla. Todėl aš joms siūlau visiškai netikėtą atradimą – obuolių štrudelį-tinginį iš lavašo. Galiu jus patikinti, kad skonis – puikus! Traškus lavašas, sultingas obuolių įdaras. Betgi skanu! O paruošti jam pakaks laiko per jūsų mėgstamo filmo reklaminę pauzę. Pabandykime.

Reklama

Ingredientai:

  • armėniško lakštinio lavašo lapas;
  • 2-3 obuoliai;
  • 100 gramų graikinių riešutų;
  • cukrus – 2 šaukštai;
  • cinamonas pagal skonį;
  • sviestas – 70 g;
  • miltelinis cukrus apibarstymui.

Obuolių štrudelis-tinginys iš lavašo. Receptas žingsnis po žingsnio

  1. Išimkite šerdį iš obuolių, nenulupkite. Supjaustykite kubeliais.
  2. Keptuvėje ištirpinkite 50 gramų sviesto. Apkepkite jame obuolius su cinamonu, cukrumi ir riešutais.
  3. Nuolat pamaišykite, kepti pakaks 8-10 minučių.
  4. Ištirpinkite likusį sviestą ir aptepkite lavašą.
  5. Sudėkite ir tolygiai paskirstykite įdarą ant lavašo.
  6. Užlenkite į vidų kraštus ir susukite kaip vyniotinį.
  7. Perkelkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos, sutepkite lydytu sviestu.
  8. Kepkite 15-20 minučių karštoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.

Prieš patiekiant obuolių štrudelį iš lavašo apibarstykite miltelinių cukrumi. Štai ir paruošta! Taip paprasta, tiesa? Ir kaip skanu … Mmm … Nėra žodžių. Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Senelė iš Azerbaidžano išmokė virti liuksusinį plovą. Gyvenime skaniau nepavykdavo!

Šacho plovas yra daugelio azerbaidžaniečių namų šeimininkių geriausias patiekalas ir pasididžiavimas. Plovas taip pavadintas dėl labai paprastos priežasties: šis neįprastai skanus patiekalas buvo tiekiamas tik garbingiausiems ir brangiausiems svečiams, valdovams ir šachams.

Dėl puikaus pateikimo šis azerbaidžaniečių patiekalas tapo populiarus visame pasaulyje. Pabandykite jį pagaminti ir Jūs!

Ingredientai

  • Lavašas – 2 vnt.
  • Jautiena – 800 g
  • Morkos – 2 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Česnakai – 3 skiltelės
  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Razinos – 150 g
  • Sviestas – 70 g
  • Ciberžolė – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Ryžiai – 1 kg

Paruošimas

Virkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs.

Paimkite puodą ar katiliuką, išklokite jį lavašu, kad kraštai laisvai kabėtu.

Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 laipsnių.

Nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.

Reklama

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Supjaustykite dideliais kubeliais ir apkepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai apskrus. Kai mėsa šiek tiek apskrus, pridėkite svogūnų ir morkų ir maišydami kepkite dar 4 minutes.

Nuplaukite džiovintas slyvas ir razinas. Sumaišykite ryžius su džiovintais vaisiais ir apkepta mėsa su daržovėmis.

Sudėkite ryžius į puodą arba katiliuką su lavašu. Įberkite į ryžius nepjaustytas česnako skilteles ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Paskaninkite ciberžolėmis ir uždenkite plovą iš viršaus lavašu. Aptepkite lavašą augaliniu aliejumi.

Pašaukite plovą į orkaitę 1,5 vaL.

Suverskite plovą į dubenį ir supjaustykite kaip pyragą.

Sveikiname, nuostabus plovas paruoštas. Jūsų artimieji bus sužavėti! Vietoj džiovintų slyvų galite įdėti džiovintus abrikosus, taip irgi bus labai skanu.

Continue Reading

Virtuvė

Bulvų užkepėlė keptuvėje

Šis sotus patiekalas gaminamas pagal ispaniškos tortiljos pavyzdį. Jį galima tiekti pusryčiams.

Ingredientai

  • bulvės 3 vnt.
  • nedidelis ryšelis svogūnų laiškų
  • tarkuotas sūris 1/2 stiklinės
  • miltai 1 stiklinė
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • pienas 1/3 stiklinės
  • sviestas 1 v.š.
  • druska, pipirai
  • augalinis aliejus apkepinimui

30 min. 2 porcijos

Reklama

Greita bulvių užkepėlė

  1. Sviestą išlydyti, sumaišyti su kiaušiniais, pienu ir miltais. Pridėti druskos ir pipirų.
  2. Bulves sutarkuoti stambia tarka, svogūnų laiškus smulkiai supjaustyti. Į tešlą sudėti bulves, tarkuotą sūrį ir svogūnus.
  3. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus, dėti bulvių masę, išlyginti, kepti maždaug 4-5 minutes.
  4. Atsargiai, su lėkštutės pagalba, apversti, ir kepti dar 3-4 minutes.
  5. Patiekti su grietine.
Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending