Connect with us

Virtuvė

Labai skanūs naminiai koldūnai

Pagaminti namuose koldūnai yra labai skanūs ir tai – nenuginčijamas faktas. Visi mėgsta naminius koldūnus, nes mes tikrai žinome, kad juose yra gryna mėsa.

Mes neperkame koldūnų parduotuvėje, mes juos pasigaminame patys.

Juo labiau, kad tai nėra sudėtinga.

Juos galima pasigaminti rankomis (“ausytės”), o galima naudoti specialią koldūninę. Koldūnai gaunasi maži, tvarkingi ir jų gaunasi daug.

Tešlą koldūnams galima paruošti pagal įvairius receptus. Paskutinį kartą aš dariau štai tokią: koldūnų tešlą. Minkšta, elastinga, tiesiog puikumėlis! Ji puikiai tinka ir virtiniams su bulvėmis, ir lazanijos lakštams su faršu.

Produktai:

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno (1 stiklinė)
  • 1 a. š. druskos
  • 1-2 v. š. aliejaus
  • 0,5 kg miltų

Įdarui:

  • 1 kg maltos mėsos
  • 100-150 g svogūnų
  • Druska, malti pipirai pagal skonį (aš naudoju 4 pipirų mišinį)

Naminių koldūnų receptas:

Pirmiausia reikia koldūnams paruošti tešlą, nes tešlai reikia šiek tiek laiko, kad ji pastovėtų.

Tuo metu ruošiamas koldūnams faršas. Žinoma, maltą mėsą galima nusipirkti parduotuvėje, bet aš pati ją pasigaminu.

Norint pačiam pasigaminti faršą, reikia paimti bet kokią mėsą, bet geriausiai būtų kiauliena ir jautiena santykiu 1: 1.

Sumalti mėsą per mėsmalę, sumalti ir svogūnus.

Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Galima į mėsą įdėti mėgstamų prieskonių, bet tai yra kiekvienos šeimininkės pasirinkimas.

Dabar gaminsime naminius koldūnus:

Čia pagal pasirinkimą, jei patinka koldūnus lipdyti rankomis – tai iškočioti mažą tešlos blyną, įdėti maltą mėsą ir sujungti tešlos kraštelius ir suspausti galiukus tokiu būdu, kad jie gautųsi  apvalainiai – “ausytės”.

Reklama

Jei neturite laiko daryti rankomis, tai į pagalbą pasitelkite tradicinę koldūninę.

Koldūninės dydžio plonai iškočioti tešlą ir padėti ant koldūninės.

Tuomet paskirstyti maltą mėsą į koldūninės skylutes, mėsos kukulius švelniai prispausti.

Iškočioti taip pat plonai antrą tešlos sluoksnį ir padėti ant mėsos.

Dabar liko tik gerai kočėlu prispausti, kad formuotų koldūnai.

Tuomet juos iškrėsti iš koldūninės.

Dabar jau galima koldūnus virti.

Užvirinti vandenį, įdėti 1 lauro lapelį, pusę mažo svogūno.

Kai tik vanduo užvirs, koldūnus įdėti į puodą ir atsargiai maišyti.

Kai tik vanduo vėl užvirs ir koldūnai iškils į paviršių, pasižymėti laiką: pakaks 10-12 minučių, kad koldūnai išvirtų.

Kiaurasamčiu išimti koldūnus iš puodo ir sudėti į dubenėlį, įpilti grietinės, sojų padažo arba kečupo (pagal skonį).

Valgyti, kol karšti. Skanaus!

Iš tokio kiekio produktų gaunasi labai daug koldūnų ir ne vienam kartui, todėl dalį koldūnų galima užsišaldyti.

Mentelę arba padėklą gausiai pabarstyti miltais, sudėti koldūnus, mentelę su koldūnais supakuoti į maišelį ir įdėti į šaldiklį.

Kai koldūnai užšals, juos galima tiesiog supilti į maišelį. Vėliau išimti iš šaldiklio ir virti!

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − seventeen =

Virtuvė

Salotos «Nuotaka». Pranoksta net «silkę pataluose» ir salotas Olivije, Skanumėlis!

Šventinis, gražus, švelnus, lengvas!

Ingredientai:

Rūkyta vištiena – 300g

Vištų kiaušiniai – 4 vienetai

Lydytas sūris “Draugystė”

Bulvės – 2 vnt

Svogūnų pagal skonį , gali būti žali

Reklama

majonezas

Paruošimas:

Vištiena supjaustoma smulkiais gabaliukais.

Bulves sutarkuokite stambia tarka, sūris trinamas ant plono, trynių ir baltymų – atskirai.

Svogūnai iš anksto marinuojami: supjaustytus užpilkite acto 1 valg. šaukšt. ir karštą vandenį mišiniu ir palaikykite 10-20 minučių.

Sudėkite salotų sluoksnius:

  1. sluoksnis: vištiena, majonezas
  2. svogūnai
  3. bulvės, majonezas
  4. tryniai
  5. tepamas sūris, majonezas
  6. baltymai.

Padėkite salotas kelioms valandoms į šaldytuvą.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Maki salotos su vištiena ir grybais

Tu gali paruošti sau mėgiamas salotas ir papuošti jas, kaip siūloma recepte:

Reklama
vištienos filė 300 g.
marinuoti pievagrybiai 1 indelis
pomidorai 150 g.
svogūnų laiškai pora laiškų
alyvuogės be kauliukų 70 g.
Sūris 100 g.
majonezas pagal skonį
druska pagal skonį
Krapai Papuošimui

4-6 porcijos. Ruošti 30 min.

  1. Virtą vištienos filė supjaustyti kubeliais. Žalius svogūnų laiškus susmulkinti.
  2. Marinuotus pievagrybius supjaustyti plonais gabalėliais. Alyvuogės – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.
  3. Susmulkintus ingridientus dėti sluoksniais į salotinę: vištienos filė, majonezas, grybai, svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas, alyvuogės, majonezas.
  4. Salotas apibarstyti trintu sūriu. Iš pomidorų išpjauti griežinėlius, sudėti iš jų gėles. Į vidurį alyvuogių puseles, pabarstyti žiupsneliu krapų. Salotas padėti į šaldytuvą porai valandų.
Continue Reading

Virtuvė

Tortas „Pančo…labaaaaai tingus“ – nekeptas

Idealus receptas tiems, kas nemoka ar nemėgsta kepti, arba tiesiog neturi laisvo laiko. Paprasta, greita ,elementaru.

Rezultatas visada puikus. Suklysti neįmanoma, nieko sugadinti taip pat. Labai skanu, labai švelnu ir sodru. Apie kalorijas šį kartą nekalbėsiu. Kartais galima sau leisti.

Ingredientai:

  • Biskvitas (perkam gatavus biskvitus standartinėje pakuotėje) — 1 vnt.
  • Grietinė (riebi, pageidautina 30%) — 1 kg
  • Cukrus — 7 v.š. (galima naudoti rudą)
  • Ananasai (konservuoti, pjaustyti žiedais) — 1 skardinė
  • Graikiniai riešutai — 50 g
  • Juodas šokoladas — 50 g

Gaminimas:

Reklama

Grietinę sudedam į gilų dubenį, plakti apie 2 minutes. Sudėti cukrų ir plakti toliau, kol cukrus ištirps. Tai užims maždaug 5 minutes. Paruošti kitus produktus. Supjaustom ananasą, riešutus susmulkinti blenderyje, biskvitą supjaustom kubeliais 1×1 cm, galima 1,5 cm – ne didesniais.

Iš tiesų, tai nebūtina pirkti būtent torto biskvitus. Puikiai tinka ir keksas, koks nors jums patinkantis paprastas pyragas. Tik tada pašalinkite visokius nereikalingus priedus- razinas, cukatus ir pan. Paruošiamieji darbai jau baigti, galima pradėti torto “surinkimą”.:

Į atskirą dubenį sudėkite keletą šaukštų grietinės kremo, saujelę biskvitinių kūbelių, atsargiai išmaišyti, stengiantis nepaversti visko koše.

Ir pradedam dėti viską į lėksštę. Pirmiausia bsikvito ir grietinės sluoksnį, po to ananasą, po to riešutus ir t.t., palaipsniui pastatom piramidę. Jei jūs virtuvėje visai naujokas, tai ir nevarkite su ta piramide, dėkite, kaip paprastą apvalų pyragą. Skoniui tai neturės jokio poveikio. Tik stenkitės pirštų nelaižyti, nes iki ryto viskas surugs. Palaipsniui surenkam sluoksnį po sluoksnio, kol neišauga štai tokia pusnis. Likusiu grietinės kremu aptepkite šonus. Ir paskutinis štrichas, išlydytą šokoladą užpilam ant viršaus. Viskas paruošta, bet valgyti, kol kas, negalima. Tortas turi kokias bent tris valandas pastovėti šaldytuve, kad persisukntų sluoksniai.

Paprastas gaminimas ir nuostabus skonis.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending