Connect with us

Virtuvė

Labai skanūs naminiai koldūnai

Pagaminti namuose koldūnai yra labai skanūs ir tai – nenuginčijamas faktas. Visi mėgsta naminius koldūnus, nes mes tikrai žinome, kad juose yra gryna mėsa.

Mes neperkame koldūnų parduotuvėje, mes juos pasigaminame patys.

Juo labiau, kad tai nėra sudėtinga.

Juos galima pasigaminti rankomis (“ausytės”), o galima naudoti specialią koldūninę. Koldūnai gaunasi maži, tvarkingi ir jų gaunasi daug.

Tešlą koldūnams galima paruošti pagal įvairius receptus. Paskutinį kartą aš dariau štai tokią: koldūnų tešlą. Minkšta, elastinga, tiesiog puikumėlis! Ji puikiai tinka ir virtiniams su bulvėmis, ir lazanijos lakštams su faršu.

Produktai:

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno (1 stiklinė)
  • 1 a. š. druskos
  • 1-2 v. š. aliejaus
  • 0,5 kg miltų

Įdarui:

  • 1 kg maltos mėsos
  • 100-150 g svogūnų
  • Druska, malti pipirai pagal skonį (aš naudoju 4 pipirų mišinį)

Naminių koldūnų receptas:

Pirmiausia reikia koldūnams paruošti tešlą, nes tešlai reikia šiek tiek laiko, kad ji pastovėtų.

Tuo metu ruošiamas koldūnams faršas. Žinoma, maltą mėsą galima nusipirkti parduotuvėje, bet aš pati ją pasigaminu.

Norint pačiam pasigaminti faršą, reikia paimti bet kokią mėsą, bet geriausiai būtų kiauliena ir jautiena santykiu 1: 1.

Sumalti mėsą per mėsmalę, sumalti ir svogūnus.

Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Galima į mėsą įdėti mėgstamų prieskonių, bet tai yra kiekvienos šeimininkės pasirinkimas.

Dabar gaminsime naminius koldūnus:

Čia pagal pasirinkimą, jei patinka koldūnus lipdyti rankomis – tai iškočioti mažą tešlos blyną, įdėti maltą mėsą ir sujungti tešlos kraštelius ir suspausti galiukus tokiu būdu, kad jie gautųsi  apvalainiai – “ausytės”.

Reklama

Jei neturite laiko daryti rankomis, tai į pagalbą pasitelkite tradicinę koldūninę.

Koldūninės dydžio plonai iškočioti tešlą ir padėti ant koldūninės.

Tuomet paskirstyti maltą mėsą į koldūninės skylutes, mėsos kukulius švelniai prispausti.

Iškočioti taip pat plonai antrą tešlos sluoksnį ir padėti ant mėsos.

Dabar liko tik gerai kočėlu prispausti, kad formuotų koldūnai.

Tuomet juos iškrėsti iš koldūninės.

Dabar jau galima koldūnus virti.

Užvirinti vandenį, įdėti 1 lauro lapelį, pusę mažo svogūno.

Kai tik vanduo užvirs, koldūnus įdėti į puodą ir atsargiai maišyti.

Kai tik vanduo vėl užvirs ir koldūnai iškils į paviršių, pasižymėti laiką: pakaks 10-12 minučių, kad koldūnai išvirtų.

Kiaurasamčiu išimti koldūnus iš puodo ir sudėti į dubenėlį, įpilti grietinės, sojų padažo arba kečupo (pagal skonį).

Valgyti, kol karšti. Skanaus!

Iš tokio kiekio produktų gaunasi labai daug koldūnų ir ne vienam kartui, todėl dalį koldūnų galima užsišaldyti.

Mentelę arba padėklą gausiai pabarstyti miltais, sudėti koldūnus, mentelę su koldūnais supakuoti į maišelį ir įdėti į šaldiklį.

Kai koldūnai užšals, juos galima tiesiog supilti į maišelį. Vėliau išimti iš šaldiklio ir virti!

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 4 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending