Connect with us

Virtuvė

Labai skanūs naminiai koldūnai

Pagaminti namuose koldūnai yra labai skanūs ir tai – nenuginčijamas faktas. Visi mėgsta naminius koldūnus, nes mes tikrai žinome, kad juose yra gryna mėsa.

Mes neperkame koldūnų parduotuvėje, mes juos pasigaminame patys.

Juo labiau, kad tai nėra sudėtinga.

Juos galima pasigaminti rankomis (“ausytės”), o galima naudoti specialią koldūninę. Koldūnai gaunasi maži, tvarkingi ir jų gaunasi daug.

Tešlą koldūnams galima paruošti pagal įvairius receptus. Paskutinį kartą aš dariau štai tokią: koldūnų tešlą. Minkšta, elastinga, tiesiog puikumėlis! Ji puikiai tinka ir virtiniams su bulvėmis, ir lazanijos lakštams su faršu.

Produktai:

Tešlai:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 ml pieno (1 stiklinė)
  • 1 a. š. druskos
  • 1-2 v. š. aliejaus
  • 0,5 kg miltų

Įdarui:

  • 1 kg maltos mėsos
  • 100-150 g svogūnų
  • Druska, malti pipirai pagal skonį (aš naudoju 4 pipirų mišinį)

Naminių koldūnų receptas:

Pirmiausia reikia koldūnams paruošti tešlą, nes tešlai reikia šiek tiek laiko, kad ji pastovėtų.

Tuo metu ruošiamas koldūnams faršas. Žinoma, maltą mėsą galima nusipirkti parduotuvėje, bet aš pati ją pasigaminu.

Norint pačiam pasigaminti faršą, reikia paimti bet kokią mėsą, bet geriausiai būtų kiauliena ir jautiena santykiu 1: 1.

Sumalti mėsą per mėsmalę, sumalti ir svogūnus.

Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.

Galima į mėsą įdėti mėgstamų prieskonių, bet tai yra kiekvienos šeimininkės pasirinkimas.

Dabar gaminsime naminius koldūnus:

Čia pagal pasirinkimą, jei patinka koldūnus lipdyti rankomis – tai iškočioti mažą tešlos blyną, įdėti maltą mėsą ir sujungti tešlos kraštelius ir suspausti galiukus tokiu būdu, kad jie gautųsi  apvalainiai – “ausytės”.

Reklama

Jei neturite laiko daryti rankomis, tai į pagalbą pasitelkite tradicinę koldūninę.

Koldūninės dydžio plonai iškočioti tešlą ir padėti ant koldūninės.

Tuomet paskirstyti maltą mėsą į koldūninės skylutes, mėsos kukulius švelniai prispausti.

Iškočioti taip pat plonai antrą tešlos sluoksnį ir padėti ant mėsos.

Dabar liko tik gerai kočėlu prispausti, kad formuotų koldūnai.

Tuomet juos iškrėsti iš koldūninės.

Dabar jau galima koldūnus virti.

Užvirinti vandenį, įdėti 1 lauro lapelį, pusę mažo svogūno.

Kai tik vanduo užvirs, koldūnus įdėti į puodą ir atsargiai maišyti.

Kai tik vanduo vėl užvirs ir koldūnai iškils į paviršių, pasižymėti laiką: pakaks 10-12 minučių, kad koldūnai išvirtų.

Kiaurasamčiu išimti koldūnus iš puodo ir sudėti į dubenėlį, įpilti grietinės, sojų padažo arba kečupo (pagal skonį).

Valgyti, kol karšti. Skanaus!

Iš tokio kiekio produktų gaunasi labai daug koldūnų ir ne vienam kartui, todėl dalį koldūnų galima užsišaldyti.

Mentelę arba padėklą gausiai pabarstyti miltais, sudėti koldūnus, mentelę su koldūnais supakuoti į maišelį ir įdėti į šaldiklį.

Kai koldūnai užšals, juos galima tiesiog supilti į maišelį. Vėliau išimti iš šaldiklio ir virti!

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =

Virtuvė

Bulvės karališkai

Įsidėmėkite šį receptą, net jei žinote 100 skirtingų bulvių paruošimo variantų! Pristatome tiesiai iš orkaitės karališkų bulvių receptą – patiekalą iš paprastų ingredientų, bet patikėkite, tikrai nepakartojamo skonio. Soti savaitgalio vakarienė, įspūdingas karštas patiekalas šventiniam stalui – toks maistas visada ir visur tinka.
Mėsa patiekalui – nebūtinai tik kiauliena. Tiks ir jautiena, ir kalakutiena, ir vištiena. Mėsa neišdžius, bus sultinga bei kvapni, nes gaminama pataluose. Skonis bus kitoks, jei patepsite mėsą ne skystomis maistinėmis garstyčiomis, o grūdeliais. Arba garstyčios galima pakeiskite išmirkytomis džiovintomis slyvomis be kauliukų. Kaip jums patinka tokia idėja?

Sudedamos dalys:

  • Bulvės – 800 g
  • Kiauliena – 400 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kietas sūris – 200 g
  • Garstyčios – 1 v. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
  • Krapai – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – pagal skonį. Grietinė – 100g

Paruošimas

Kiaulieną nuplauti, išdžiovinti popieriniu rankšluosčiu, supjaustyti vidutinio storio griežinėliais. Lengvai išmušti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Mėsą įtrinti pipirais ir druska. Ištepti karščiui atsparią formelę saulėgrąžų aliejumi, į ją vienu sluoksniu sudėti mėsą, kad gabaliukai būtų labai arti vienas kito. Kiaulieną patepti garstyčiomis. Ant garstyčių dėti plonai supjaustytą svogūną.

Reklama

Nuskusti bulves, išplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant svogūnų sluoksnio. Įberti druskos, pipirų ir pabarstyti tarkuotu sūriu, ant bulvių – grietinės.

Formą uždengti folija, kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Po to nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių iki paruduos. Prieš patiekiant pabarstyti susmulkintais krapais.


Patarimas: karbonadų gaminimo procesas bus greitesnis, jei mėsos gabaliukus dėti tarp dviejų sluoksnių polietileno. Ir virtuvė švaresnė, ir gabaliukai gražesni. Jei jums patinka receptas, pasidalinkite juo su draugais!

 

Continue Reading

Virtuvė

Senelė iš Azerbaidžano išmokė virti liuksusinį plovą. Gyvenime skaniau nepavykdavo!

Šacho plovas yra daugelio azerbaidžaniečių namų šeimininkių geriausias patiekalas ir pasididžiavimas. Plovas taip pavadintas dėl labai paprastos priežasties: šis neįprastai skanus patiekalas buvo tiekiamas tik garbingiausiems ir brangiausiems svečiams, valdovams ir šachams.

Dėl puikaus pateikimo šis azerbaidžaniečių patiekalas tapo populiarus visame pasaulyje. Pabandykite jį pagaminti ir Jūs!

Ingredientai

  • Lavašas – 2 vnt.
  • Jautiena – 800 g
  • Morkos – 2 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Česnakai – 3 skiltelės
  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Razinos – 150 g
  • Sviestas – 70 g
  • Ciberžolė – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Ryžiai – 1 kg

Paruošimas

Virkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs.

Paimkite puodą ar katiliuką, išklokite jį lavašu, kad kraštai laisvai kabėtu.

Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 laipsnių.

Nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.

Reklama

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Supjaustykite dideliais kubeliais ir apkepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai apskrus. Kai mėsa šiek tiek apskrus, pridėkite svogūnų ir morkų ir maišydami kepkite dar 4 minutes.

Nuplaukite džiovintas slyvas ir razinas. Sumaišykite ryžius su džiovintais vaisiais ir apkepta mėsa su daržovėmis.

Sudėkite ryžius į puodą arba katiliuką su lavašu. Įberkite į ryžius nepjaustytas česnako skilteles ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Paskaninkite ciberžolėmis ir uždenkite plovą iš viršaus lavašu. Aptepkite lavašą augaliniu aliejumi.

Pašaukite plovą į orkaitę 1,5 vaL.

Suverskite plovą į dubenį ir supjaustykite kaip pyragą.

Sveikiname, nuostabus plovas paruoštas. Jūsų artimieji bus sužavėti! Vietoj džiovintų slyvų galite įdėti džiovintus abrikosus, taip irgi bus labai skanu.

Continue Reading

Virtuvė

Sausa aromatinga uogienė iš obuolių! Nereikalauja daug pastangų.

Labai gaila, kad apie šį receptą ankščiau nežinojau! Kada yra daug obuolių ir suki galvą ką iš jų pagaminti, atsiranda originalių sprendimų… Sausa uogienė, pagaminta iš obuolių orkaitėje, nereikalauja daug pastangų ir nepaprastai aromatinga. Dalinuosi su tavimi puikiu receptu, neabejoju, kad šis skanėstas patiks visiems!

Sausa uogienė iš obuolių

SUDĖTIS

  • 1 kg obuolių
  • 300 g cukraus
  • 1 v. š. cinamono
  • 1 a. š. citrinos rūgštelės

GAMINIMAS

Šiam desertui labiau tinka saldžiai-rūgštūs obuoliai arba saldūs obuoliai. Supjaustyk kiekvieną obuolį plonomis riekelėmis ir tankiai išdėliok ant kepimo skardos, pabarstyk cukrumi, cinamonu ir citrinos rūgštele.

Reklama

Sudėk obuolius į 200 laipsnių orkaitę. Kepk 25 minutes. Po to sudėk obuolius ant kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstyk cukrumi ir palik džiovinti 2-3 dienas. Taip pat gali būti naudojama elektrinė džiovyklė arba orkaitė su ventiliatoriumi – džiovinimui tokiu atveju pakaktų kelių valandų.

Paruoštos kvapnios obuolių riekelės gali būti laikomos kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Geriausia – plastikiniuose indeliuose ar stiklainiuose. Užtikrinu, kad šis aromatingas skanėstas bus jau suvalgytas iki žiemos!

Gali eksperimentuoti ir tokiu būdu pasigaminti tobulų desertų žiemai iš kitų vaisių: nepaprastai skani sausa uogienė iš slyvų. Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending