Connect with us

Virtuvė

Marinuota žuvis

Marinuota žuvytė – labai skanus patiekalas. Žuvis gali būti bet kokia, mūsų atveju – rudagalvė menkė. Pagal šį receptą pagaminta žuvis skani tiek šalta, tiek karšta.

Pas mus namuose tokia žuvytė ilgai neužsiguli, o tuščias puodas būna kruopščiai „išlaižomas“ – labai skanus marinatas! Labai tinka bet kokiam biudžetui, nes juk šį patiekalą galima gaminti iš nebrangios žuvies.

Produktai:

Žuvis (bet kokia)

Žuvies apkepimui:

miltai

druska

augalinis aliejus

Marinatui:

morkos — 2 vnt.

svogūnai — 2 vnt.

grietinė — 250 g

majonezas — 2 valg.š.

actas 70% — 1 arbat.š.

cukrus— 1 valg.š.

druska — pagal skonį

Kaip paruošti marinuotą žuvį:

Gaminam marinatą. Svogūnus supjaustom pusžiedžiais. Prie svogūnų pridedam sutarkuotas morkas.

Pridedam cukrų, druską, actą, grietinę, majonezą. Pripilam truputį vandens – taip marinatas nepridegs ir bus labai sultingas. Kaitinam ant mažos ugnies iki galo.

Žuvį apvolioti miltų ir druskos mišinyje. Apkepinti ant augalinio aliejaus.

Imam atskirą puodą, ant dugno dedam šiek tiek marinato.

Ant viršaus dedam karštą apkepintą žuvį, kad ji persigertų marinatu.

Iš viršaus— dar marinato. Tokiu būdu sudedam viską sluoksniais. Uždengiam dangčiu. Žuvis turi pastovėti bent 30 minučių. Labai skanu valgyti tiek karštą, tiek šaltą.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

Fresh articles

Facebook

Trending