Connect with us

Virtuvė

Marinuoti kopūstai per vieną naktį. Kasdien valgyk tinkamus vitaminus!

Kopūstas – tai daržovė, kuri dažniausiai yra ant mūsų stalo. Jo pagrindinis privalumas yra tai, kad jis puikiai papildo sudėtingus patiekalus, bet svarbiausia, kad jį galima valgyti vieną, nenaudojant papildomų patiekalų. Marinuotų kopūstų receptą, kuris tave nustebins, nes kopūstai labai skanūs ir traškūs!

Marinuoti kopūstai.

Reklama

SUDĖTIS:

  • 2 kg kopūstų
  • 400 g morkų
  • 4 skiltelės česnakų

MARINATAS:

  • 150 ml aliejaus
  • 75 ml 9% acto
  • 100 g cukraus
  • 2 v. š. druskos
  • 3 lauro lapeliai
  • 5-6 vnt. juodųjų pipirų
  • 0,5 l vandens

GAMINIMAS

  1. Kopūstą supjaustykite. Morkas sutarkuokite stambia trintuve, česnakus susmulkinkite. Sudėkite į stiklainį ir kopūstus gerai suslėkite (iš šio kiekio gaunasi 3 litrų stiklainis).
  2. Visus marinato komponentus įpilkite į puodą ir virkite apie 5 minutes, atvėsinkite ir atsargiai įpilkite į stiklainį su kopūstais.
  3. Jei kopūstus marinuoti vakare, tai jau ryte juos galima valgyti! Gero apetito!

Puikus receptas tiems, kurie laukia svečių ir neturi laiko pjaustyti bei gaminti salotų. Dėka nedidelio kiekio acto, kopūstai gali ilgai stovėti šaldytuve, tačiau užtikriname, kad jie yra suvalgomi greičiau! Apie šį receptą papasakok savo draugams ir drąsiai eik pas juos į svečius!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + nineteen =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending