Connect with us

Virtuvė

Marinuoti kopūstai per vieną naktį. Kasdien valgyk tinkamus vitaminus!

Kopūstas – tai daržovė, kuri dažniausiai yra ant mūsų stalo. Jo pagrindinis privalumas yra tai, kad jis puikiai papildo sudėtingus patiekalus, bet svarbiausia, kad jį galima valgyti vieną, nenaudojant papildomų patiekalų. Marinuotų kopūstų receptą, kuris tave nustebins, nes kopūstai labai skanūs ir traškūs!

Marinuoti kopūstai.

Reklama

SUDĖTIS:

  • 2 kg kopūstų
  • 400 g morkų
  • 4 skiltelės česnakų

MARINATAS:

  • 150 ml aliejaus
  • 75 ml 9% acto
  • 100 g cukraus
  • 2 v. š. druskos
  • 3 lauro lapeliai
  • 5-6 vnt. juodųjų pipirų
  • 0,5 l vandens

GAMINIMAS

  1. Kopūstą supjaustykite. Morkas sutarkuokite stambia trintuve, česnakus susmulkinkite. Sudėkite į stiklainį ir kopūstus gerai suslėkite (iš šio kiekio gaunasi 3 litrų stiklainis).
  2. Visus marinato komponentus įpilkite į puodą ir virkite apie 5 minutes, atvėsinkite ir atsargiai įpilkite į stiklainį su kopūstais.
  3. Jei kopūstus marinuoti vakare, tai jau ryte juos galima valgyti! Gero apetito!

Puikus receptas tiems, kurie laukia svečių ir neturi laiko pjaustyti bei gaminti salotų. Dėka nedidelio kiekio acto, kopūstai gali ilgai stovėti šaldytuve, tačiau užtikriname, kad jie yra suvalgomi greičiau! Apie šį receptą papasakok savo draugams ir drąsiai eik pas juos į svečius!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 13 =

Fresh articles

Facebook

Trending