Connect with us

Virtuvė

Mielinė liesa tešla

Man patinka gaminti mielinę liesą tešlą, ypač kai ji yra tokia paprasta, kaip ši. Šios tešlos gaminimo receptas jau seniai apskriejo visą internetą. Pasakysiu tiesą, ilgai mąsčiau, nes ši tešla be kiaušinių ir pieno, galvojau, kad bus neskani. Tačiau, mano nuostabai, tešla gavosi netikėtinai kvapni ir orinė, kaip pūkų pyragas. Paprasta pagaminti ir labai taupu!

Aišku, kad rekomenduoju!

Sudėtis:

  • 0,5 litro vandens;
  • bulvės – 1 vienetas (apie 180-200 gramų);
  • sausos mielės – 3 arbatiniai šaukšteliai;
  • cukrus – 1-2 valgomieji šaukštai (aš naudojau 3 valgomus šaukštus);
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • maždaug 7 stiklinės miltų (aš naudojau 6,5);
  • aliejus – stiklinė.

Mielinė liesa tešla. Gaminimo receptas.

  1. Bulvę nulupti, smulkiai supjaustyti ir išvirti. Nieko baisaus, jei ji pasileis.
  2. Bulvę sutrinti trintuvu arba sugrusti grūstuvu. Vandens nenupilti! Konsistencija gausis, kaip blynų tešla, gal net truputį skystesnė. Visiškai neatvėsinti, palikti 40-45°C temperatūros.
  3. Dabar galima pradėti gaminti pačią tešlą. Bulvių mišinį išpilti, įdėti mielių, druskos, cukraus ir įpilti aliejaus (bet ne visą, truputį palikti).
  4. Įpilti porą stiklinių miltų, sumaišyti ir tešlą palaikyti 30 minučių kambario temperatūroje. Tešlą uždengti dangčiu.
  5. Praėjus nurodytam laikui, įpilti likusį aliejų ir miltus. Ne viską iškart, bet atsargiai ir iš lėto, tešlą pastoviai maišyti.
  6. Kol tešlą galima maišyti mentele, tol maišyti dubenyje, po to padėti ant stalo ir užminkyti minkštą tešlą.
  7. Ištepti dubenį aliejumi, sudėti tešlą, duoti jai iškilti. Reikia, kad tešlos kiekis padidėtų dvigubai.
  8. Dabar pradėti gaminti.

Ši bulvių tešla idealiai tinka kepti keptuvėje pyragėlius, orkaitėje – saldžias bandeles. Tešla yra labai skani, nežiūrint į tai, kad joje nėra kiaušinių ir pieno. Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × two =

Fresh articles

Facebook

Trending