Connect with us

Virtuvė

Mielinė liesa tešla

Man patinka gaminti mielinę liesą tešlą, ypač kai ji yra tokia paprasta, kaip ši. Šios tešlos gaminimo receptas jau seniai apskriejo visą internetą. Pasakysiu tiesą, ilgai mąsčiau, nes ši tešla be kiaušinių ir pieno, galvojau, kad bus neskani. Tačiau, mano nuostabai, tešla gavosi netikėtinai kvapni ir orinė, kaip pūkų pyragas. Paprasta pagaminti ir labai taupu!

Aišku, kad rekomenduoju!

Reklama

Sudėtis:

  • 0,5 litro vandens;
  • bulvės – 1 vienetas (apie 180-200 gramų);
  • sausos mielės – 3 arbatiniai šaukšteliai;
  • cukrus – 1-2 valgomieji šaukštai (aš naudojau 3 valgomus šaukštus);
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • maždaug 7 stiklinės miltų (aš naudojau 6,5);
  • aliejus – stiklinė.

Mielinė liesa tešla. Gaminimo receptas.

  1. Bulvę nulupti, smulkiai supjaustyti ir išvirti. Nieko baisaus, jei ji pasileis.
  2. Bulvę sutrinti trintuvu arba sugrusti grūstuvu. Vandens nenupilti! Konsistencija gausis, kaip blynų tešla, gal net truputį skystesnė. Visiškai neatvėsinti, palikti 40-45°C temperatūros.
  3. Dabar galima pradėti gaminti pačią tešlą. Bulvių mišinį išpilti, įdėti mielių, druskos, cukraus ir įpilti aliejaus (bet ne visą, truputį palikti).
  4. Įpilti porą stiklinių miltų, sumaišyti ir tešlą palaikyti 30 minučių kambario temperatūroje. Tešlą uždengti dangčiu.
  5. Praėjus nurodytam laikui, įpilti likusį aliejų ir miltus. Ne viską iškart, bet atsargiai ir iš lėto, tešlą pastoviai maišyti.
  6. Kol tešlą galima maišyti mentele, tol maišyti dubenyje, po to padėti ant stalo ir užminkyti minkštą tešlą.
  7. Ištepti dubenį aliejumi, sudėti tešlą, duoti jai iškilti. Reikia, kad tešlos kiekis padidėtų dvigubai.
  8. Dabar pradėti gaminti.

Ši bulvių tešla idealiai tinka kepti keptuvėje pyragėlius, orkaitėje – saldžias bandeles. Tešla yra labai skani, nežiūrint į tai, kad joje nėra kiaušinių ir pieno. Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three + six =

Virtuvė

Geriausias naminės kapotos dešros receptas! Į parduotuvinę dabar net nežiūriu!

Norite pagaminti pikantišką ir aromatingą naminę dešrą be gabalėlio lašinių? Tai be galo skanu!  Patikėkite, po to, kai jūs paragausite šios dešros – visam laikui atsisakysite parduotuvinės!  Receptas labai paprastas ir nereikalauja ypatingų ingredientų. Palepinkite šeimą skanėstais jau šiandien.

Kai pirmą kartą gaminau šią dešrą, jaudinausi : na netikėjau, kad naminėmis sąlygomis galima pagaminti produktą, nenusileidžiantį estetine ir skonio kokybe pirktinei dešrai. Pasakysiu jums, kad nė karto nenusivyliau šiuo receptu! Visada išeina aukščiausios rūšies užkandis.

INGREDIENTAI

  • 1,5 kg jautienos
  • 2 kg išdarinėtų vištienos blauzdelių be kaulų
  • 75 g druskos
  • 350 ml buljono
  • 1 v.š. medaus
  • 2 v.š. paprikos
  • 1 v.š.stambiai maltų juodųjų pipirų
  • 0,5 v.š. muskato riešuto
  • 1 v.š. džiovinto česnako
  • 1 v.š. džiovintų krapų
  • 1 v.š. džiovinto baziliko
  • juodųjų pipirų žirneliai buljonui
  • dešros apvalkalas  (pvz. poliamido, storis 60 mm)

Reklama

GAMINIMAS

 

  1. Nuimk vištienos odelę, kaulų, kaip sakėme, irgi neturi būti. Iš kauliukų paruošk buljoną, pridedant pipirų žirnelių ir druskos. Nukošk jį ir įstatyk į šaldytuvą.
  2. Paimk pusę jautienos mėsos, ir riebesnę jos dalį kartu su vištienos odelėmis sumalk mėsmale, smulkiu malimu. Likusią jautieną ir vištieną supjaustyk kubeliais, maždaug po 2 cm.
  3. Faršą sumaišyk su kapota mėsa, įdėk medų, sumaišyk. Sausame inde sumaišyk druską, prieskonius, sudėk mišinį į faršą. Gerai jį išmaišyk, po truputį pildamas šaltą buljoną.
  4. Dešros apvalkalą stadžiai prikimšk faršu, stebėk, kad į vidų nepakliųtų oro. Jei oro visgi pakliuvo, tą vietą pradurk plona adata. Surišk galus. Apvalkalas turi būti kokybiškas, nuo to priklauso viso gaminimo sėkmė.
  5. Paruoštas dešras pakabink vertikaliai1-2 valandoms kambario temperatūroje.
  6. Virk dešrą 1,5 – 2 valandas 80-85 laipsnių temperatūroje.
  7. Paruoštą patiekalą greit atvėsink po šaltu dušu ir pakabink 12-ai valandų vėsioje patalpoje. Po to dešrą suvyniok į popierių ir įdėk į šaldytuvą. Gero apetito!

Išbandęs šį receptą aš visiems draugams papasakojau, kaip pagaminti dešrą. Prapjauta ji labai skaniai atrodo, o paragavus – skonis išties pikantiškas, sodrus. Iš širdies patariu tau pasiryžti ir pagaminti šį stebuklą. Kapota naminė dešra pasidarys dažnas svečias ant tavo stalo.

Būtinai pagamink šį skanų mėsos patiekalą. Tavo šeima bus sužavėta. Receptas toks paprastas, kad susidoros netgi pradedančioji šeimininkė.

Continue Reading

Virtuvė

Bulvės kiniškai

Mes net neįsivaizduoja savo gyvenimo be bulvių: keptos, bulvių košė, bulvės su lupenomis, bulvės kiniškai… Žinome, tikriausiai, milijoną bulvių paruošimo receptų. Pasigaminkime bulves kiniškai? Patiekalas tikrai skanus. Kaip pasigaminti bulves kiniškai su sojos padažu sužinojau youtube svetainėje. Ar norėtumėte paįvairinti savo valgiaraštį? Tuomet pradėkime.

Reklama

Sudėtis:

  • bulvės – 1 kg;
  • sojos padažas – 3-4 v. š.;
  • sezamas – 3-4 v. š.;
  • nerafinuotas sezamo arba alyvuogių aliejus – apie 50 mililitrų;
  • aštrūs raudoni pipirai (malti);
  • verdantis vanduo – 2-2,5 litrai.

Bulvės kiniškai. Recepto eiga.

  1. Bulvės nulupti ir supjaustyti labai plonais šiaudeliais. Tai galima padaryti specialia pjaustykle arba peiliu.
  2. Bulvių šiaudelius supilti į verdantį vandenį, palaikyti tik 1 minutę. Bulvių vidus neturi išvirti.
  3. Įpilti į kiaurasamtį, kad nubėgtų verdantis vanduo. Greitai užpilti šaltu vandeniu (bulvės turi likti šiltos).
  4. Išpilti į dubenėlį ir užpilti sojos padažu.
  5. Pabarstyti aštriais pipirais pagal skonį.
  6. Užpilti aliejaus ir viską sumaišyti.
  7. Pabarstyti sezamu.

Patiekalas paruoštas! Bulves kiniškai patiekiamos, kaip šilta mišrainė arba kaip garnyras.

Continue Reading

Virtuvė

Bulvės karališkai

Įsidėmėkite šį receptą, net jei žinote 100 skirtingų bulvių paruošimo variantų! Pristatome tiesiai iš orkaitės karališkų bulvių receptą – patiekalą iš paprastų ingredientų, bet patikėkite, tikrai nepakartojamo skonio. Soti savaitgalio vakarienė, įspūdingas karštas patiekalas šventiniam stalui – toks maistas visada ir visur tinka.
Mėsa patiekalui – nebūtinai tik kiauliena. Tiks ir jautiena, ir kalakutiena, ir vištiena. Mėsa neišdžius, bus sultinga bei kvapni, nes gaminama pataluose. Skonis bus kitoks, jei patepsite mėsą ne skystomis maistinėmis garstyčiomis, o grūdeliais. Arba garstyčios galima pakeiskite išmirkytomis džiovintomis slyvomis be kauliukų. Kaip jums patinka tokia idėja?

Sudedamos dalys:

  • Bulvės – 800 g
  • Kiauliena – 400 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kietas sūris – 200 g
  • Garstyčios – 1 v. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
  • Krapai – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – pagal skonį. Grietinė – 100g

Paruošimas

Kiaulieną nuplauti, išdžiovinti popieriniu rankšluosčiu, supjaustyti vidutinio storio griežinėliais. Lengvai išmušti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Mėsą įtrinti pipirais ir druska. Ištepti karščiui atsparią formelę saulėgrąžų aliejumi, į ją vienu sluoksniu sudėti mėsą, kad gabaliukai būtų labai arti vienas kito. Kiaulieną patepti garstyčiomis. Ant garstyčių dėti plonai supjaustytą svogūną.

Reklama

Nuskusti bulves, išplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant svogūnų sluoksnio. Įberti druskos, pipirų ir pabarstyti tarkuotu sūriu, ant bulvių – grietinės.

Formą uždengti folija, kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Po to nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių iki paruduos. Prieš patiekiant pabarstyti susmulkintais krapais.


Patarimas: karbonadų gaminimo procesas bus greitesnis, jei mėsos gabaliukus dėti tarp dviejų sluoksnių polietileno. Ir virtuvė švaresnė, ir gabaliukai gražesni. Jei jums patinka receptas, pasidalinkite juo su draugais!

 

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending