Connect with us

Virtuvė

Mielinė liesa tešla

Man patinka gaminti mielinę liesą tešlą, ypač kai ji yra tokia paprasta, kaip ši. Šios tešlos gaminimo receptas jau seniai apskriejo visą internetą. Pasakysiu tiesą, ilgai mąsčiau, nes ši tešla be kiaušinių ir pieno, galvojau, kad bus neskani. Tačiau, mano nuostabai, tešla gavosi netikėtinai kvapni ir orinė, kaip pūkų pyragas. Paprasta pagaminti ir labai taupu!

Aišku, kad rekomenduoju!

Reklama

Sudėtis:

  • 0,5 litro vandens;
  • bulvės – 1 vienetas (apie 180-200 gramų);
  • sausos mielės – 3 arbatiniai šaukšteliai;
  • cukrus – 1-2 valgomieji šaukštai (aš naudojau 3 valgomus šaukštus);
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • maždaug 7 stiklinės miltų (aš naudojau 6,5);
  • aliejus – stiklinė.

Mielinė liesa tešla. Gaminimo receptas.

  1. Bulvę nulupti, smulkiai supjaustyti ir išvirti. Nieko baisaus, jei ji pasileis.
  2. Bulvę sutrinti trintuvu arba sugrusti grūstuvu. Vandens nenupilti! Konsistencija gausis, kaip blynų tešla, gal net truputį skystesnė. Visiškai neatvėsinti, palikti 40-45°C temperatūros.
  3. Dabar galima pradėti gaminti pačią tešlą. Bulvių mišinį išpilti, įdėti mielių, druskos, cukraus ir įpilti aliejaus (bet ne visą, truputį palikti).
  4. Įpilti porą stiklinių miltų, sumaišyti ir tešlą palaikyti 30 minučių kambario temperatūroje. Tešlą uždengti dangčiu.
  5. Praėjus nurodytam laikui, įpilti likusį aliejų ir miltus. Ne viską iškart, bet atsargiai ir iš lėto, tešlą pastoviai maišyti.
  6. Kol tešlą galima maišyti mentele, tol maišyti dubenyje, po to padėti ant stalo ir užminkyti minkštą tešlą.
  7. Ištepti dubenį aliejumi, sudėti tešlą, duoti jai iškilti. Reikia, kad tešlos kiekis padidėtų dvigubai.
  8. Dabar pradėti gaminti.

Ši bulvių tešla idealiai tinka kepti keptuvėje pyragėlius, orkaitėje – saldžias bandeles. Tešla yra labai skani, nežiūrint į tai, kad joje nėra kiaušinių ir pieno. Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 1 =

Virtuvė

Salotos «Nuotaka». Pranoksta net «silkę pataluose» ir salotas Olivije, Skanumėlis!

Šventinis, gražus, švelnus, lengvas!

Ingredientai:

Rūkyta vištiena – 300g

Vištų kiaušiniai – 4 vienetai

Lydytas sūris “Draugystė”

Bulvės – 2 vnt

Svogūnų pagal skonį , gali būti žali

Reklama

majonezas

Paruošimas:

Vištiena supjaustoma smulkiais gabaliukais.

Bulves sutarkuokite stambia tarka, sūris trinamas ant plono, trynių ir baltymų – atskirai.

Svogūnai iš anksto marinuojami: supjaustytus užpilkite acto 1 valg. šaukšt. ir karštą vandenį mišiniu ir palaikykite 10-20 minučių.

Sudėkite salotų sluoksnius:

  1. sluoksnis: vištiena, majonezas
  2. svogūnai
  3. bulvės, majonezas
  4. tryniai
  5. tepamas sūris, majonezas
  6. baltymai.

Padėkite salotas kelioms valandoms į šaldytuvą.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Maki salotos su vištiena ir grybais

Tu gali paruošti sau mėgiamas salotas ir papuošti jas, kaip siūloma recepte:

Reklama
vištienos filė 300 g.
marinuoti pievagrybiai 1 indelis
pomidorai 150 g.
svogūnų laiškai pora laiškų
alyvuogės be kauliukų 70 g.
Sūris 100 g.
majonezas pagal skonį
druska pagal skonį
Krapai Papuošimui

4-6 porcijos. Ruošti 30 min.

  1. Virtą vištienos filė supjaustyti kubeliais. Žalius svogūnų laiškus susmulkinti.
  2. Marinuotus pievagrybius supjaustyti plonais gabalėliais. Alyvuogės – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.
  3. Susmulkintus ingridientus dėti sluoksniais į salotinę: vištienos filė, majonezas, grybai, svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas, alyvuogės, majonezas.
  4. Salotas apibarstyti trintu sūriu. Iš pomidorų išpjauti griežinėlius, sudėti iš jų gėles. Į vidurį alyvuogių puseles, pabarstyti žiupsneliu krapų. Salotas padėti į šaldytuvą porai valandų.
Continue Reading

Virtuvė

Tortas „Pančo…labaaaaai tingus“ – nekeptas

Idealus receptas tiems, kas nemoka ar nemėgsta kepti, arba tiesiog neturi laisvo laiko. Paprasta, greita ,elementaru.

Rezultatas visada puikus. Suklysti neįmanoma, nieko sugadinti taip pat. Labai skanu, labai švelnu ir sodru. Apie kalorijas šį kartą nekalbėsiu. Kartais galima sau leisti.

Ingredientai:

  • Biskvitas (perkam gatavus biskvitus standartinėje pakuotėje) — 1 vnt.
  • Grietinė (riebi, pageidautina 30%) — 1 kg
  • Cukrus — 7 v.š. (galima naudoti rudą)
  • Ananasai (konservuoti, pjaustyti žiedais) — 1 skardinė
  • Graikiniai riešutai — 50 g
  • Juodas šokoladas — 50 g

Gaminimas:

Reklama

Grietinę sudedam į gilų dubenį, plakti apie 2 minutes. Sudėti cukrų ir plakti toliau, kol cukrus ištirps. Tai užims maždaug 5 minutes. Paruošti kitus produktus. Supjaustom ananasą, riešutus susmulkinti blenderyje, biskvitą supjaustom kubeliais 1×1 cm, galima 1,5 cm – ne didesniais.

Iš tiesų, tai nebūtina pirkti būtent torto biskvitus. Puikiai tinka ir keksas, koks nors jums patinkantis paprastas pyragas. Tik tada pašalinkite visokius nereikalingus priedus- razinas, cukatus ir pan. Paruošiamieji darbai jau baigti, galima pradėti torto “surinkimą”.:

Į atskirą dubenį sudėkite keletą šaukštų grietinės kremo, saujelę biskvitinių kūbelių, atsargiai išmaišyti, stengiantis nepaversti visko koše.

Ir pradedam dėti viską į lėksštę. Pirmiausia bsikvito ir grietinės sluoksnį, po to ananasą, po to riešutus ir t.t., palaipsniui pastatom piramidę. Jei jūs virtuvėje visai naujokas, tai ir nevarkite su ta piramide, dėkite, kaip paprastą apvalų pyragą. Skoniui tai neturės jokio poveikio. Tik stenkitės pirštų nelaižyti, nes iki ryto viskas surugs. Palaipsniui surenkam sluoksnį po sluoksnio, kol neišauga štai tokia pusnis. Likusiu grietinės kremu aptepkite šonus. Ir paskutinis štrichas, išlydytą šokoladą užpilam ant viršaus. Viskas paruošta, bet valgyti, kol kas, negalima. Tortas turi kokias bent tris valandas pastovėti šaldytuve, kad persisukntų sluoksniai.

Paprastas gaminimas ir nuostabus skonis.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending