Connect with us

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − nine =

Virtuvė

Uogienė iš arbūzo žievės

Tai pats greičiausias ir paprasčiausias uogienės iš arbūzo žievelių paruošimo būdas. Arbūzo žievelėse yra labai daug naudingų medžiagų – tai ir puiki šlapimą varanti priemonė, mažina kraujospūdį, išvengti kojų tinimo, išvalo organizmą ir išplauna iš jo nereikalingų druskų perteklių. Arbūzo žievelių uogienė – labai pigus produktas, prieinamas kiekvienam, o skonis labai panašus į brangių mermelado saldainių.

Reklama

Ingredientai:

  • Arbūzo žievelės — 1 kg;
  • Cukrus –  1,5 kg;
  • Citrina –  1 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Nuo arbūzo žievelių nupjaukite žalią luobelę ir supjaustykite žieveles nedideliais kubeliais.
  2. Užpilkite kubelius cukrumi ir įdėkite į šaldytuvą.
  3. Plonyčiais griežinėliais supjaustom citriną, nenulupdami žievelės.
  4. Citriną sudedam į nusistovėjusias arbūzo žieveles ir statom ant nedidelės ugnies. Užverdam viską ir verdam ant mažos ugnies 20 minuąių.
  5. Tada išjungiam ugnį ir paliekam nusistovėti 4 val.
  6. Tada vėl statom ant ugnies ir verdam 15 min.
  7. Kai žievelės taps aukso spalvos, uogienė jau paruošta.
  8. Supilam į stiklainius ir užsukam.

Ši uogienė labai neįprasto skonio. Niekas iš svečių tikrai neatspės, iš ko ji pagaminta. Uogienė labai panaši į obuolių uogienę, bet turi daug švelnesnį skonį ir konsistenciją.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Tortas su kondensuotu pienu per 30 minučių! Paprastas skanaus torto receptas

Vienuolikmetė dukra su drauge iškepė šį tortą ir pavaišino. Tortas tirpo burnoje, buvo minkštas ir švelnus.

Sudėtis:

Tešla:

Reklama
  • 140 g aukščiausios rūšies miltų;
  • 1 dėžutė kondensuoto pieno;
  • 100 g sviesto;
  • ½  arbatinio šaukštelio sodos;
  • 2 kiaušiniai;
  • ½ citrinos;
  • kakavos.

Kremas:

  • 400 g grietinės;
  • 200 g cukraus.

Greitai pagaminamas tortas su kondensuotu pienu. Detalus receptas.

  1. Ant mažos ugnies ištirpinti sviestą ir supilti į dubenį.
  2. Supilti kondensuotą pieną, įmušti kiaušinius, sudėti citrinos sultimis nugesintą sodą, persijotus miltus ( kiekvieną kartą gerai išmaišant).
  3. 2/3 tešlos supilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į likusią dubenyje tešlą įdėti kakavos, išmaišyti ir supilti antrą sluoksnį į likusią skardos dalį.
  4. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
  5. Kol torto pagrindas kepa, pasiruoškime kremą: sumaišyti grietinę su cukrumi ir gerai išplakti šluotele.
  6. Išimti iš orkaitės torto pagrindą, perpjauti į tris dalis. Nulyginti kraštus.
  7. Visus sluoksnius, išskyrus pirmąjį, kruopščiai aptepti kremu iš abiejų pusių ir sudėti vieną ant kito. Pirmąjį sluoksnį aptepti tik iš viršaus. Kakavinis sluoksnis turi būti vidurinysis!
  8. Nupjaustytus gabalėlius sutrinti į trupinius ir jais apibarstyti tortą su kondensuotu pienu iš visų pusių.
  9. Viskas, jūsų greitai pagaminamas ir skanus tortas su kondensuotu pienu paruoštas. Liko tik supjaustyti į gabalėlius ir kviesti prie stalo namiškius.
Continue Reading

Virtuvė

Labai gražus užkandis iš pomidorų «Tulpės»

Norint, kad šventinis stalas būtų ryškus ir gražus, nebūtina leisti daug pinigų. Pakanka leisti įsijungti fantazijai! Na o jeigu fantazija jums nieko nepakužda, tada šis užkandis iš pomidorų „Tulpės“  yra tai, ko jums reikia. Pagaminti jį yra juokų darbas!

Reklama

Ingredientai:

  • pomidorai — 11 vnt.;
  • kietasis sūris — 120 gramų;
  • česnakas — 2-3 skiltelės;
  • žalių svogūnų laiškų;
  • majonezasз — 200 gramų;
  • kiaušinis — 4 vnt.;
  • agurkas — 1 vnt.;
  • graikiški riešutai — pagal skonį.

Labai gražus užkandis iš pomidorų „Tulpės“. Eiga:

  1. Nuplaukite ir išdžiovinkite pomidorus. Padarykite kryžminį pjūvį, kad galėtumėte lengvai išimti pomidoro vidurį.
  2. Išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite . Sūrį taip pat sutarkuokite smulkia trintuve. Česnaką susmulkinkite su specialia smulkintuve.  Susmulkinkite graikiškus riešutus. Sumaišykite visus ingredientus ir įdėkite majonezo.
  3. Gautu įdaru prifarširuokite pomidorus.
  4. Lėkštę išklokite žaliais svogūnų laiškais. Agurką supjaustykite  skiltelėmis ir taip pat išdėliokite lėkštėje. Tai bus lapeliai, o viršuje pomidorai – tulpių žiedai.

Štai taip greitai ir paprastai paruošime neįtikimą grožį.

Gero apetito!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending