Connect with us

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 9 =

Fresh articles

Facebook

Trending