Connect with us

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × two =

Virtuvė

Salotos „Sotus svečias“

Pagaminkite, nepasigailėsite!

Ingredientai:

— 200 g išvirtos mėsos;

— 2 silpnai rauginti agurkėliai;

— 50 g tarkuoto sūrio;

— 4 virti kiaušiniai;

— 150 g marinuotų šampinjonų;

Reklama

— majonezas ir riešutai papuošimui.

Paruošimas:

Mažais kūbeliais supjaustykite agurkėlius, kiaušinius ir mėsą.

Šampinjonus pjaustykite ė keturias dalis kiekvieną.

Viską sumaišykite, pridėkite tarkuotą sūrį ir majonezą.

Sudėkite slotas į gražų indą ir papuoškite tarkuotu sūriu ir riešutais.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Vyniotinis „5-minutė“

Ingredientai:

  • 1 indelis kondensuoto pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė miltų
  • 0,5 arbat.š. sodos

Paruošimas:

Viską sumaišom. Tešlą išpilam į stačiakampę skardą, užklotą kepimo popieriumi, išlyginam. Kepam 5-7 minutes įkaitintoje orkaitėje.

Reklama

Įdaras— bet koks kremas, uogienė, šiuo atveju – šokolado-riešutų pasta „Nutella“.

P.S. Dar vienas momentas: jei turite kokias 10 minučių atsargoje (kol arbatinukas kaista) – įsukite karštą vyniotinį į folgą, tada jis bus minkštesnis ir sultingesnis…

Continue Reading

Virtuvė

Batonas – pica

Ar mėgstate picą? Jūsų namiškiai taip pat? Bet jūs norite juos nustebinti? Tada batonas-pica – tai būtent tai, ko jums reikia. Beje, šią idėją galima panaudoti ir kitokiems pyragams, tame tarpe ir saldiesiems.

Ingredientai:

  • 1 supjaustytas batonas
  • 250 g „Daktariškos“ dešros
  • 8 valg. š. Pomidorų padažo
  • 200 g kietojo sūrio
  • 4 mažos česnako skiltelės
  • petražolės
  • krapai
  • bazilikai
  • pipirų mišinys
  • saulėgrąžų aliejus

Gaminimas:

Pradėjau nuo produktų paruošimo, kad po to greitai viską surinkčiau į vieną picą.

Dešrą supjaustom šiaudeliais.

Su aliejumi pakepinau dešrą, išspaudžiau ten pat česnako skilteles, pridėjau šviežią baziliką ir pipirų mišinį.

Žalumynus nuploviau, padžiovinau ir sukapojau peiliu.

Sūrį sutarkavau stambia trintuve.

Atėjo eilė batonui.

Padariau keletą gilių įpjovimų (jie neturi pereiti kiaurai!) išilgai ir skersai.

Formą ištepiau aliejumi. Įdėjau į ją batoną.

Reklama

Į įpjovas įpyliau padažą.

Aš panaudojau savo gamintą padažą. Jis su krienais, o tai suteikia pikantiško skonio.

Čia galima naudoti ir kečupą, pomidorų pastą arba lečo, o pageidaujant, pridėti ir majonezo.

Pakepintą su česnaku ir prieskoniais dešrą sudėjau į skersinius ir išilginius įpjovimus, paspausdama.

Tai reikalinga, kad pica būtų skanesnė, o ne batonas su neaiškiu įdaru viduj 🙂

Viršuje pridėjau žalumynų, po to sūrio – taip pat įspausdama į vidų, o paskui laisvai paskleisdama po batono paviršių.

Orkaitę įkaitinam iki 200’C.

Kepam 15 min.

Pica išėjo fantastiška! Negalėjom atsitraukti )) Žinoma, galima ją supjaustyti, bet laužti daug smagiau — patikrinta! 😉

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending