Connect with us

Virtuvė

Naminis pyragas su sultingu ir švelniu citrinų-obuolių įdaru!

Mėgstamiausias mano mamos pyragas!

Ingredientai:

Tešla:

  • 400 g miltų,
  • 230 g sviesto,
  • 230 g grietinė
  • 3 a.š. kepimo miltelių,
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • krakmolo 2 v.š.

Įdaras:

  • 4 vidutiniai rūgštūs obuoliai
  • 1 arba 1,5 citrinos
  • 3/4-1 stiklinės cukraus (priklauso nuo obuolių rūgštumo).

Paruošimas:

Visus tešlos ingredientus gerai išmaišyti. Padalinti tešlą santykiu 1:2. Kiekvieną gabalėlį susukti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą 1 valandai: 2/3 tešlos į šaldytuvą, 1/3 tešlos – į šaldiklį.

Obuolius nuskusti ir stambiai sutarkuoti. Citriną sutarkuoti su odele, išimti sėkleles. Abi mases sumaišyti, pridėti cukraus. Susidariusias sultis reikia nusunkti.

Reklama

Kepimo formos skersmuo 24-26 cm. Ant jos dugno padėti pergamentinį popierių ir išdėstyti tešlą iš didesniojo gabalėlio.

Pabarstom miltais ir dedam įdarą.

Iš viršaus stambia trintuve sutarkuojam mažesnį tešlos gabalėlį (iš šaldiklio). Vienodai paskirstom.

Kepam įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Tikrinam ar iškepė dantų krapštuko ar degtuko pagalba. Pabarstom cukraus pudra.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 13 =

Fresh articles

Facebook

Trending