Connect with us

Virtuvė

Naminis pyragas su sultingu ir švelniu citrinų-obuolių įdaru!

Mėgstamiausias mano mamos pyragas!

Ingredientai:

Tešla:

  • 400 g miltų,
  • 230 g sviesto,
  • 230 g grietinė
  • 3 a.š. kepimo miltelių,
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • krakmolo 2 v.š.

Įdaras:

  • 4 vidutiniai rūgštūs obuoliai
  • 1 arba 1,5 citrinos
  • 3/4-1 stiklinės cukraus (priklauso nuo obuolių rūgštumo).

Paruošimas:

Visus tešlos ingredientus gerai išmaišyti. Padalinti tešlą santykiu 1:2. Kiekvieną gabalėlį susukti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą 1 valandai: 2/3 tešlos į šaldytuvą, 1/3 tešlos – į šaldiklį.

Obuolius nuskusti ir stambiai sutarkuoti. Citriną sutarkuoti su odele, išimti sėkleles. Abi mases sumaišyti, pridėti cukraus. Susidariusias sultis reikia nusunkti.

Reklama

Kepimo formos skersmuo 24-26 cm. Ant jos dugno padėti pergamentinį popierių ir išdėstyti tešlą iš didesniojo gabalėlio.

Pabarstom miltais ir dedam įdarą.

Iš viršaus stambia trintuve sutarkuojam mažesnį tešlos gabalėlį (iš šaldiklio). Vienodai paskirstom.

Kepam įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje. Tikrinam ar iškepė dantų krapštuko ar degtuko pagalba. Pabarstom cukraus pudra.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 3 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending