Connect with us

Virtuvė

Naminis šokoladas be dažiklių ir konservantų

Ingredientai

  • kakava – 5 valg.šaukštai
  • sviestas – 50 g
  • cukrus – 6-8 valg.šaukštai
  • miltai – 1 arbatinis šaukštelis
  • pienas – 5 valg.šaukštai
  • vanilinis cukrus – ¼ arbatinio šaukštelio
  • malti riešutai arba kiti riešutai pagal skonį ir pageidavimą

Gaminimas

  1. Sumaišykite kakavą ir cukrų. Įpilkite 1 valg.šaukštą pieno ir išmaišykite iki vienalytės masės. Supilkite likusį pieną. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite, be perstojo maišydami.
  2. Kai kakava užvirs, sudėkite sviestą, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir užvirinkite masę.
  3. Nuimkite puodą nuo ugnies ir per smulkų sietelį persijokite miltus. Kai miltai pilnai ištirps, vėl užvirinkite.
  4. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite truputį ataušti. Suberkite vanilinį cukrų ir kruopščiai permaišykite.
  5. Išpilstykite šokoladą į formeles ledui, iš anksto sutepę jas sviestu.
  6. Pagal pageidavimą šokoladą galite papildyti bet kokiais smulkintais riešutais.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − 4 =

Fresh articles

Facebook

Trending