Connect with us

Virtuvė

Nekeptas tortas su braškėmis ir šokoladu

Nekeptas varškės tortas su šviežiomis braškėmis ir šokoladu – tai skanus ir gražus desertas.

Sudėtis:

  • sviestiniai arba avižiniai sausainiai 100 g
  • juodas šokoladas 30 g
  • sviestas 50 g
  • per sietelį pertrinta varškė 700 g
  • braškės 250 g
  • pieniškas arba baltas šokoladas 100 g
  • cukrus 3 v. š.
  • želatina 3 v. š.
  • vanduo 6 v. š.
  • 30% grietinėlė 100 ml
  • cukraus pudra 2 v. š.

daugiau 180 min., 8 porcijos

Reklama

Trijų sluoksnių šokoladinis tortas su uogomis

  1. Ruošiame pagrindą. Sausainius sutrupiname. Šokoladą ir sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba karštame vandenyje, šią masę įpilame į sausainius ir gerai išmaišome. Ant kepimo popieriu išklotos 20 cm skersmens formos sudedame sausainius, išlyginame ir gerai suslegiame, dedame į šaldytuvą.
  2. Braškes nuplauname, sutriname trintuvėje. Šokoladą ištirpiname mikrobangų krosnelėje arba karštame vandenyje ir atvėsiname.
  3. Želatiną supilame į karštą vandenį ir paliekame kol atvės. Į šiltą želatiną įdedame 2-3 v. š. varškės ir gerai išmaišome. Sudedame į likusią varškę, suplakame mikseriu iki vientisos masės.
  4. Varškės masę padaliname į dvi dalis. Į vieną įdedame braškių putėsių ir 3 v. š. cukraus, gerai išmaišome. Į antrą – šokoladą, išmaišome iki vientisos masės.
  5. Atvėsintą grietinėlę suplakame su cukraus pudra, įpilame į šokoladų putėsius, išmaišome.
  6. Ant pagrindo dedame braškių masę, išlyginame ir dedame 1-1,5 val. į šaldytuvą.
  7. Ant braškių sluoksnio atsargiai užpilame atvėsintą iki kambario temperatūros šokoladinę masę, išlyginame silikonine mentele. Dedame 3-4 valandoms į šaldytuvą.
  8. Išimame iš šaldytuvo braškių tortą, nuimame formelę. Tortą dedame ant lėkštės ir papuošiame.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 5 =

Virtuvė

Bulvių kotletai su baravykais

Jeigu po pietų tau liko šiek tiek bulvių košės, pagamin iš jos šiuos nuostabius kotletus su žalumynais ir miško grybais.

Ingredientai

  • bulvių piurė 250 g
  • virti baravykai 200 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • miltai 50 g
  • augalinis aliejus apkepimui
  • žalumynai pagal skonį
  • druska, pipirai pagal skonį
  • kukurūzai paniravimui 50 g
  • serviruoti su grietine

40 min. 4 porcijos

Reklama

Bulvių kotletai su miško grybais

  1. Virtus baravykus supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
  2. Sumaišyti bulvių piurė, grybus, kiaušinį, miltus, druską, pipirus ir smulkintus žalumynus.
  3. Drėgnomis rankomis suformuoti kotletus ir apvolioti paniravimo kukurūzuose.
  4. Įkaitinti keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepinti kotletus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  5. Tiekti su grietine.
Continue Reading

Virtuvė

Grūdėtos varškės varškėčiai

Grūdėtos varškės varškėčius tiekti su grietine, cukraus pudra ir sezoninėmis uogomis.

Sudėtis

  • grūdėta varškė 500 g
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • miltai 4-5 v. š. + kepimui
  • cukrus 3 v. š.
  • vanilė pagal skonį
  • druska žiupsnelis
  • aliejus kepimui
  • grietinė, uogos ir cukraus pudra

30 min., 4 porcijos

Varškėčiai: receptas su nuotrauka

1. Varškę sumaišyti su tryniu. Įdėti cukraus, vanilės ir truputį druskos. Viską sumaišyti.

2. Įberti išsijotus miltus, sumaišyti.

Reklama

3. Kiaušinį suplakti iki baltų pikių, sudėti į varškės masę ir vėl sumaišyti.

4. Ant plokščios lėkštės įpilti miltų, po to dėti 1 valgomą šaukštą varškės masės, pabarstyti miltais ir suformuoti skrituliuką. Skrituliuką suspausti ir suformuoti nedidelį varškėtį.

5. Varškėčius kepti aliejuje iki tol, kol taps auksinės spalvos.

6. Tiekti su grietine, cukraus pudra ir šviežiomis uogomis.

Continue Reading

Virtuvė

Kavos panna cotta: greitas gardaus deserto paruošimas

Gaminame garsų itališką desertą su kavos skoniu. Prieš pateikiant desertą, jį galima papuošti maltu cinamonu ir plakta grietinėle.

Sudėtis

  • 2 puodeliai grietinėlės
  • 1,5 a. š. želatinos
  • 4 a. š. tirpios kavos
  • 1/4 puodelio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • plakta grietinėlė, cinamonas ir kavos grūdeliai

daugiau 180 min., 4 porcijos

Panna cotta: receptas su nuotrauka

1. Grietinėlę įpilti į puodą. Pabarstyti želatina ir taip palaikyti 5 minutes. Pastatyti ant vidutinės ugnies ir maišant kaitinti, kol neištirps želatina. Neužvirinti.

Reklama

2. Supilti kavą, cukrų ir druską. Virti ant mažos ugnies, kol neištirps cukrus. Nukelti nuo ugnies ir truputį atvėsinti.

3. Išpilstyti į stiklines, uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 valandoms.

4. Papuošti maltu cinamonu, plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.

Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending