Connect with us

Patarimai

Neseniai anytos patarta, pasidariau baliklį. Noriu su jumis pasidalinti paslaptimi, nes tai kažkas nuostabaus!

Tai kažkas nuostabaus!

Neseniai anytos patarta, pasigaminau baliklio. Noriu pasidalinti su jumis, nes tai tikrai verta dėmesio.

Tokio efekto nebuvau mačiusi net naudodama pačius brangiausius baliklius. Visos dėmės pradingo, o spalva pasidarė neįtikėtina, lyg tik ką iš parduotuvės.

Gaminimo būdas visai primityvus. Ingredientai taip pat.

Virtuvės rankšluosčius ir panašius daiktus, kur daug riebalų dėmių, gerai išskalbia garstyčios. 2 valgomieji šaukštai garstyčių miltelių ištirpinti litre karšto vandens ir leisti nusistovėti. Perkošti, praskiesti reikiamam vandens kiekyje ir užmerkti rankšluosčius nakčiai.

Reklama

Skalbti kaip įprasta.

Rankšluosčiai pabals ir dezinfekuosis, o piešinys taps ryškesnis. Balti drabužiai gelsta nuo senumo arba nuo skalbimo. Patarimas, kaip išbalinti užskalbtus baltinius (skalbinius), paprastas – kartu su milteliais į vandenį reikia įpilti amoniako.

Netgi seni skalbiniai po keleto tokių procedūrų „atjaunės“.

Šilkinius ir vilnonius drabužius užmerkite tokiame tirpale: 10 litrų vandens, 50 g skalbimo miltelių, 6 valgomieji šaukštai druskos, valgomasis šaukštas amoniako ir tiek pat 3 procentų vandenilio peroksido. Palaikyti šiame tirpale maždaug 5 valandas, po to skalbti delikataus skalbimo režimu.

Puskojines ir kojinesgalima užmerkti šiltame vandenyje, pridėti 2 valgomuosius šaukštus boro rūgšties – tai puiki profilaktika prieš grybelį. Taip galima balinti ir marškinėlius. Po to skalbti įprastu režimu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 4 =

Patarimai

Berniuką – girti, mergaite – žavėtis

Mergaitės nereikia girti už padarytą darbą. Jūs skatinate jos degradavimą. Jeigu girsite mergaitę už tai, ką ji padarė: labai skanu, labai gražu, labai švaru – galiausiai susiformuos supratimas, kad pripažinimą aš pelnysiu tik už savo nuopelnus. Pripažinimas man ateis tik už tai, ką aš padariau. Tai yra moteris žlugdantis principas.

Sveikas požiūris yra – aš verta meilės, nes aš esu, todėl, kad aš – protinga, aš – šeimininkė, kad aš – padėjėja, kad aš – princesė, kad aš – virtuvės fėja. Štai tada moters psichika yra sveika, kai garbina ją pačią, jos prigimtines savybes. Tai reiškia, kad norint gauti meilę, reikia likti pačia savimi. Štai kur mergaitės auklėjimo principas. Jeigu jūs pradedate ją girti už nuopelnus, ji iškart ima galvoti: mane pačią nėra už ką girti, meilę aš galiu tik užsidirbti, bus nuopelnai – bus meilė.

Berniukams – viskas atvirkščiai. Mamos labai mėgsta sakyti: tu toks nuostabus, toks protingas, toks šaunuolis. Lyg ir gerai. Iš tiesų gi, šis žavėjimasis tik skatina vyro degradaciją, nes jam tada atrodo, kad jis pats iš savęs jau nuostabus. O vyrui būna gerai tik tada, kai jis kažko pasiekia.

Reklama

Todėl tam, kad berniukas tobulėtų, galiausiai pasijustų laimingas, jam reikia kalbėti apie jo nuopelnus: labai gražiai padaryta, labai šauniai ir išmaniai. Berniukui švelnūs žodžiai reikalingi mažiausiai, nes jo prigimtinis pašaukimas – vystytis. Jam reikalingas pagyrimas už tai, ko jis pasiekė.

Vietoj „kiškuti, saulele“ , vyresniam berniukui labiau patiktų, kad ateinantiems svečiamsparodytų jo lėktuvą, padarytą iš lego detalių. Tai svarbiau už visas „sauleles, kiškučius“ ir t.t.. „Pasižiūrėkite, ką jis padarė, atspėkite, kas tai padarė? Teisingai, mano sūnus Alioša tai padarė“,- tai daug didesnis pagyrimas ir stimulas berniukui.

O mergaitė netaps geresnė nuo to, jei jos sriuba vaišinsis visas rajonas. Ji tiesiog supras, kad visą gyvenimą turės arti ir visą rajoną maitinti sriuba. Ji niekada nenusipalnys meilės, kol visų neprimaitins sriuba. Suteikit mergaitei supratimą, kad ji tobula ir nuostabi pati iš savęs, kad meilės ir pripažinimo jai nereikia pelnyti, kad jūs ją mylite ir ja žavitės vien dėl to, kad ji yra…

Ruslan Naruševič

Continue Reading

Patarimai

Paprastas būdas išvalyti orkaitę, kad švytėtų!

Akivaizdu, kad ne tik man vienam atsibodo ta nemaloni, bet privaloma procedūra – valyti orkaitę. Ir pagaliau tai ne visada pavykdavo – riebalų ir padažų purslai sugebėjo labai stipriai pridegti, teko juos ilgą laiką mirkyti, po to šveisti, naudoti chemiją, valyti ilgą laiką…Trumpai tariant, kiekviena namų šeimininkė žino, kas tai yra! Kelios valandos sugaišto laiko ir sugadintų nervų – tai minimumas.

 

Brangioji! Aš paruošiau vakarienę, o tu išvalysi orkaitę! Jacobo Neusnerio mokslo centro specialistai akivaizdžiai pagailėjo savo žmonų ir sugalvojo paprastą, tačiau labai efektyvų būdą, kaip išvalyti net labai stipriai užterštą orkaitę. Be to, tai gali būti padaryta be didelių pastangų ir per pusvalandį laiko – neskaitant nakties, kada jų sugalvota pasta pati  atliks visą sunkiausią darbo dalį.

Jau nekantraujate sužinoti, kaip tai padaryti? Štai genialaus išradimo esmė: jums bus reikalinga:
• Kepimo soda – 4–5 valgomieji šaukštai.
• Actas – 100 ml.
• Vanduo.
• Purkštuvas.
• Dubenėlis.
• Pirštinės.

Reklama

 

Procesą patogiau pradėti artėjant vakarui, kad nereiktų įjungti orkaitės.

  • Išimti iš orkaitės kepimo padėklus.
  • Dubenėlyje sumaišyti sodą su pakankamu vandens kiekiu, kad susidarytų klampi košė.
  • Minkšto skudurėlio pagalba užtepti pastą ant visų sienų, viršaus ir dugno paviršių. Soda iš karto pasidarys rudos spalvos.
  • Štai tokioje būsenoje ir palikite orkaitę uždarytą mažiausiai 12–14 valandų.
  • Ryte, naudodami drėgną skudurėlį (nuolat jį praskalaudami), pašalinkite maksimalų sodos su purvu kiekį. Būtinai naudokite pirštines – kam jums kenkti savo rankoms!
  • Jeigu kažkur liko dėmės – nesijaudinkite. Į purkštuvą reikia įpilti acto ir jį purkšti ant visų paviršių. Būkite atsargūs, kad neįkvėptumėte garų.
  • Atsiras putos ir šnypštimas – taip actas sąveikauja su soda ir ją skaido.
  • Jums lieka tik pašalinti pastos ir nešvarumų likučius, po to švariai nuvalykite orkaitę ir langelį.
  • Norėdami visiškai ją išdžiovinti – įjunkite ją minimaliam šildymui 10 minučių, laikydami atviras dureles.
Continue Reading

Patarimai

18 neįprastai kietų ledo formelių naudojimo būdų

Ledo formelės – nepakeičiamas pagalbininkas virtuvėje, tai turėtų būti kiekvienos šeimininkės virtuvėje! Ypač tai bus naudinga vasaros metu, kai lauke karšta ir norisi atsigerti arba suvalgyti ką nors vėsaus.

Mes paruošėme jums 19 neįprastų ledo formelių naudojimo būdų, kurie jums tikrai pravers. Taigi skubėkite pasižymėti šį straipsnį!

1.Į formeles galima įpilti kavos, ją užšaldyti ir dėti į pieną per kaitrą. Gausis puikus vasaros gėrimas.

2.Galima užšaldyti raudono ir balto vyno likučius ir užšaldytus kubelius naudoti įvairių sulčių gaminimui.

3.Taip pat galima užšaldyti jogurtą, ypač jei jogurto galiojimo laikas neilgas. Tai puikus skanėstas vasarai, kuris kai kuriems labiau patinka, nei ledai!

4.Užšaldykite vaisių tyrę. Tai ne tik skanus ir naudingas, bet ir gaivus desertas!

5.Dar galima užšaldyti arbūzą ir net žiemą mėgautis mėgstamu desertu!

6.Užšaldydami vandenį, įdėkite gėles. Tokį ledą galima naudoti, kaip papuošimą!

7.Ledo formelėse galima pagaminti šokoladinius desertus, pavyzdžiui, braškės šokolade!

8.Užšaldykite Grenadiną ir dėkite šį ledą į alkoholinius gėrimus arba kokteilius. Tokiu būdu jie bus atšaldyti ir jums nereikės naudoti įprastą ledą.

9.Užšaldykite sultis iš citrusinių vaisių ir kubelius dėkite į paprastą vandenį. Geresnio gaivaus gėrimo nerasite!

Reklama

10.Valgomieji guminukai – puikus dekoras įvairiems patiekalams bei kokteiliams. O jei guminukus dar ir užšaldyti…

11.Galite užšaldyti sušį.

12.Užšaldykite alijošiaus sultis ir atgaivinkite savo odą. Tai puiki tonizuojanti priemonė!

13.Užšaldykite vaisių ir uogų kokteilius. Greitoji pagalba, jei alkani ar kaitra!

14.Gėlės, kurias galima valgyti, – tai tik šaldytos gėlės.

15.Šaldytą šokoladą taip pat galima dėti į kokteilius.

16.Jei su paprastu vandeniu užšaldyti mėtą ir žalią citriną, tai galima nors ir kasdien gaminti mojito!

17.Spalvoti ledai kubeliuose – puikus įprasto pieno kokteilio priedas.

18.Užšaldykite petražolės ir krapus alyvuogių aliejuje, visada po ranka turėsite šviežių žalėsių.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending