Connect with us

Virtuvė

Niekas dar neatsisakė gabalėlio torto iš Sicilijos… Tai tikra pagunda, o ne receptas!

“Kas kasdien suvalgo obuolį, tam ir gydytojo nereikia“! Ir jei aromatingi obuoliai nusibodo, visada galite ką nors iš jų pasigaminti.

Obuolių pyragai, štrudeliai ir pudingai – tai klasika, bet štai tortas! Mes siūlome itališką desertą – tai Sicilijos šeimininkių firminis patiekalas, pagamintas iš sultingų saldžiarūgščių obuolių.

Taigi Sicilijoje viskas auga, kaip ant mielių! Alyvinių obuolių sezono metu galite pasimėgauti labai skaniu desertu. Ypatingą skonį recepte suteikia džiovinti vaisiai, kurie akcentuoja obuolių rūgštingumą ir natūralų torto saldumą.

Vietoj cukraus galite naudoti medų – tuomet tortas turės mažiau kalorijų! Tikra svajonė.

Reklama

Obuolių tortas

SUDĖTIS

  • 75 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių tešlai
  • 50 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 0,5 kg obuolių
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 125 g cukraus
  • 25 g nuluptų graikinių riešutų
  • 25 g nuluptų kedro riešutų
  • 60 g džiovintų figų
  • 1 citrinos žievelė ir sultys

SUDĖTIS TORTUI PABARSTYTI

  • 25 g nuluptų kedro riešutų
  • 0,5 a. šaukštelio cinamonas ir 25 g cukraus

PARUOŠIMAS

  1. Nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimi, kad nepatamsėtų. Įdėkite citrinos žievelę ir
    smulkiai pjaustytų džiovintų figų.
  2. Sumaišykite cukrų, kiaušinį ir trynį, išplakite iki purumo elektriniu plaktuvu, plakti kol cukrus visiškai ištirps. Įdėkite kambario temperatūros sviestą ir įpilkite pieną.
  3. Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Viską supilkite į miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Į tešlą įdėkite obuolius, figas, riešutus.
  4. Kedro riešutus galima pakeisti graikiniais riešutais, žemės riešutais arba migdolais. Riešutus galima išmirkyti vandenyje, tuomet jie daug saldesni ir pagal konsistenciją primena kedro riešutus.
  5. Įpilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, prieš tai formą ištepkite riebalais ir apibarstykite kedro riešutais, cukrumi ir cinamonu. Kepkite tortą 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Alchemikai pastebėjo, kad perpjauto obuolio viduriukas labai panašus į penkiakampę žvaigždutę. Taigi obuolys dažnai naudojamas, kaip žinių simbolis! Kiek įdomių dalykų paslėpta paprastame obuolyje …

Kepkite geroje nuotaikoje ir pasidalinkite su draugais nuostabiu kvietimu prie saldaus stalo!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =

Virtuvė

Gyvenime nemačiau tokių gražių kepimo gaminių! 25 ryškiausios ir įdomiausios idėjos puošti kepimo gaminius

Kiekviena šeimininkė stengiasi nors retkarčiais namuose pagaminti savo šeimos nariams skanėstų. Žinodami apie tai, mūsų redakcijos darbuotojai nori skubiai pasidalinti su savo skaitytojais naujomis idėjomis!

Susukti tokį prancūzišką ragelį nėra sunku net pradedančiai šeimininkei!

Uogos – puikus pasirinkimas iškepti pyragą prie arbatos. Jūs tikriausiai turite šaldymo kameroje užšaldytų atsargų?

Tokį šokoladinį pyragą galima pasigaminti per 15 minučių! Įdarui idealiai tiks “Nutella”.

Kepti tešloje obuoliai – labai naudingas ir skanus desertas!

Puikus figūrinių bandelių papuošimo variantas! Iš sluoksniuotos tešlos susuk nedidelį vyniotinį, supjaustyk jį į gabaliukus ir prislėk ridiniu.

Ne už kalnų braškių sezonas, užsirašyk šią idėją ateičiai!

Gražias roželes galima įdaryti ne tik saldžiomis uogomis, bet ir varške bei žalumynais!

Dar vienas puikus pasirinkimas papuošti obuolius tešloje.

Kaip gražu, nekantrauju paragauti!

Prancūziški rageliai “Diena ir naktis” – tai skaniausias saldumynas prie arbatos!

Įdarą galima pasirinkti bet kokį.

Sutik, kad ši nestandartinė meduolių forma atrodo labai įspūdingai.

Ar bandei susukti taip tešlą?

Reklama

Štai ir puiki idėja kepti bandeles.

Įdaryti galima džemu, “Nutella” arba naminiu džemu.

Kas sakė, kad bandelės turi būti saldžios? Dešra yra puikus įdaras.

Ažūriniai trikampiai paruošiami labai greitai, kol svečiai nusiplauna rankas!

Nepirk parduotuvėje sausainių “Ausytės”! Sausainius galima paruošti ir namuose.

Taip “Žagarėliai” atrodo labai gardžiai.

Mėsos kepinys dar nebuvo toks gražus! Sluoksniuotą pyragą galima įsidėti į darbą.

Štai kaip suvyniojo!

Neįtikėtinai gardžios lazdelės iš sluoksniuotos tešlos!

Sluoksniuotos tešlos „Volovanai“ – geriausias pasirinkimas pasigaminti skanius konditerinius krepšelius!

Dar vienas bandelių su cinamonu papuošimo variantas.

Galima užsukti keletą bandelių-sraigių ir padaryti štai tokį ėriuką. Vaikai tikrai apsidžiaugs!

Ar jums patinka eksperimentuoti , kepant naminius pyragus? Būtinai pasidalykite savo įdomiomis nuotraukomis mūsų komentaruose!

Continue Reading

Virtuvė

Moliūgas grietinės padaže! Kaip gaila, kad to negaminau anksčiau!

Jeigu jūs nemėgstate moliūgo – reiškia, kad jūs dar neragavote jo pagaminto gal šį receptą. Netgi mano sūnus, kuris nevalgo nieko „molūginio“, retai atsisako šio patiekalo. Greita, pikantiška, ryšku, įdomu ir labai skanu!

Ir užkandis, ir garnyras, ir labai gera vakarienė. Paragaukite – aš įsitikinusi, kad šis receptas „apsigyvens“ jūsų rudeniniame meniu.

Moliūgas grietinės padažė, receptas:

  • Moliūgas (nuvalytas) – 500 g
  • Grietinė – 180 g
  • Vanduo (šaltas) – 20 ml
  • Augalinis aliejus – 2 š.
  • Česnakas – З skilt.
  • Paprika – 0,5 š.
  • Krapai
  • Petražolės
  • Juodieji malti pipirai
  • Druska

Gaminimas:

Reklama

Moliūgą nuvalyti, supjaustyti pagaliukais ir lengvai pakepinti.

Paruošti grietinės padažą. Tam reikia grietinę sumaišyti su smulkintais žalumynais, česnaku, pridėti prieskonių, sumaišyti.

Padažu užpilti maliūgą. Viską patroškinti ant mažos ugnies 3-5 minutes.

Gero visiems apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Superploni blynai su paslaptimi. Receptas, kurė naudoju jau kokį dešimtmetį

Blynų receptų gausybėje lengva pasiklysti. Iš ko tik jų nekepa: užmaišo su pienu, kefyru, išrūgomis, alumi, netgi su mineraliniu vandeniu. Bet rezultatas priklauso ne tik nuo skystojo ingrediento, bet ir nuo pačių miltų.

Mes radome vieną receptą superplonų blynelių, kurių gamybai prireiks ir krakmolo. Neturi reikšmės, koks būtent krakmolas, kukurūzų ar bulvių, rezultatas pradžiugins blynų mėgėjus.

Reklama

Ingredientai

  • Vanduo — 600 ml
  • Pienas — 600 mlмл
  • Kvietiniai miltai— 1,5 stikl.
  • Krakmolas — 1,5 stikl.
  • Kiaušinis — 4 vnt.
  • Druska— 1 š.
  • Sviestas— 3 š.
  • Cukrus — 3 š.
  • Vanilinis cukrus — 0,5 š.

Gaminimas

  1. Suplakite kiaušinius. Plakdami palaipsniui dėkite cukrų, druską, vanilinį cukrų.
  2. Plakite toliau ir pridėkite pieną, dalimis pilkite miltus ir krakmolą.
  3. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje , pridėkite blynų tešlą, gerai išmaišykite, plona srovele įpilkite verdančio vandns.
  4. Palikite tešlą 30-iai minučių, kad pastovėtų, tada galite kepti.
  5. Blyneliai gaunasi labai švelnūs, plonyčiai, tuo pačiu jie labai gerai laiko formą ir neplyšta. Patiekite blynelius su medum, uogiene, ypač skanu su braškių uogiene.

Išsaugokite receptą savo užrašuose ir pradžiuginkite šeimą jau per šias išeigines!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending