Connect with us

Virtuvė

Niekas dar neatsisakė gabalėlio torto iš Sicilijos… Tai tikra pagunda, o ne receptas!

“Kas kasdien suvalgo obuolį, tam ir gydytojo nereikia“! Ir jei aromatingi obuoliai nusibodo, visada galite ką nors iš jų pasigaminti.

Obuolių pyragai, štrudeliai ir pudingai – tai klasika, bet štai tortas! Mes siūlome itališką desertą – tai Sicilijos šeimininkių firminis patiekalas, pagamintas iš sultingų saldžiarūgščių obuolių.

Taigi Sicilijoje viskas auga, kaip ant mielių! Alyvinių obuolių sezono metu galite pasimėgauti labai skaniu desertu. Ypatingą skonį recepte suteikia džiovinti vaisiai, kurie akcentuoja obuolių rūgštingumą ir natūralų torto saldumą.

Vietoj cukraus galite naudoti medų – tuomet tortas turės mažiau kalorijų! Tikra svajonė.

Reklama

Obuolių tortas

SUDĖTIS

  • 75 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių tešlai
  • 50 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 0,5 kg obuolių
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 125 g cukraus
  • 25 g nuluptų graikinių riešutų
  • 25 g nuluptų kedro riešutų
  • 60 g džiovintų figų
  • 1 citrinos žievelė ir sultys

SUDĖTIS TORTUI PABARSTYTI

  • 25 g nuluptų kedro riešutų
  • 0,5 a. šaukštelio cinamonas ir 25 g cukraus

PARUOŠIMAS

  1. Nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimi, kad nepatamsėtų. Įdėkite citrinos žievelę ir
    smulkiai pjaustytų džiovintų figų.
  2. Sumaišykite cukrų, kiaušinį ir trynį, išplakite iki purumo elektriniu plaktuvu, plakti kol cukrus visiškai ištirps. Įdėkite kambario temperatūros sviestą ir įpilkite pieną.
  3. Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Viską supilkite į miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Į tešlą įdėkite obuolius, figas, riešutus.
  4. Kedro riešutus galima pakeisti graikiniais riešutais, žemės riešutais arba migdolais. Riešutus galima išmirkyti vandenyje, tuomet jie daug saldesni ir pagal konsistenciją primena kedro riešutus.
  5. Įpilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, prieš tai formą ištepkite riebalais ir apibarstykite kedro riešutais, cukrumi ir cinamonu. Kepkite tortą 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Alchemikai pastebėjo, kad perpjauto obuolio viduriukas labai panašus į penkiakampę žvaigždutę. Taigi obuolys dažnai naudojamas, kaip žinių simbolis! Kiek įdomių dalykų paslėpta paprastame obuolyje …

Kepkite geroje nuotaikoje ir pasidalinkite su draugais nuostabiu kvietimu prie saldaus stalo!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × two =

Fresh articles

Facebook

Trending