Connect with us

Virtuvė

Niekas dar neatsisakė gabalėlio torto iš Sicilijos… Tai tikra pagunda, o ne receptas!

“Kas kasdien suvalgo obuolį, tam ir gydytojo nereikia“! Ir jei aromatingi obuoliai nusibodo, visada galite ką nors iš jų pasigaminti.

Obuolių pyragai, štrudeliai ir pudingai – tai klasika, bet štai tortas! Mes siūlome itališką desertą – tai Sicilijos šeimininkių firminis patiekalas, pagamintas iš sultingų saldžiarūgščių obuolių.

Taigi Sicilijoje viskas auga, kaip ant mielių! Alyvinių obuolių sezono metu galite pasimėgauti labai skaniu desertu. Ypatingą skonį recepte suteikia džiovinti vaisiai, kurie akcentuoja obuolių rūgštingumą ir natūralų torto saldumą.

Vietoj cukraus galite naudoti medų – tuomet tortas turės mažiau kalorijų! Tikra svajonė.

Reklama

Obuolių tortas

SUDĖTIS

  • 75 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių tešlai
  • 50 ml pieno
  • 60 g sviesto
  • 0,5 kg obuolių
  • 1 kiaušinis
  • 1 kiaušinio trynys
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 125 g cukraus
  • 25 g nuluptų graikinių riešutų
  • 25 g nuluptų kedro riešutų
  • 60 g džiovintų figų
  • 1 citrinos žievelė ir sultys

SUDĖTIS TORTUI PABARSTYTI

  • 25 g nuluptų kedro riešutų
  • 0,5 a. šaukštelio cinamonas ir 25 g cukraus

PARUOŠIMAS

  1. Nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinos sultimi, kad nepatamsėtų. Įdėkite citrinos žievelę ir
    smulkiai pjaustytų džiovintų figų.
  2. Sumaišykite cukrų, kiaušinį ir trynį, išplakite iki purumo elektriniu plaktuvu, plakti kol cukrus visiškai ištirps. Įdėkite kambario temperatūros sviestą ir įpilkite pieną.
  3. Sumaišykite miltus su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais. Viską supilkite į miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Į tešlą įdėkite obuolius, figas, riešutus.
  4. Kedro riešutus galima pakeisti graikiniais riešutais, žemės riešutais arba migdolais. Riešutus galima išmirkyti vandenyje, tuomet jie daug saldesni ir pagal konsistenciją primena kedro riešutus.
  5. Įpilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą, prieš tai formą ištepkite riebalais ir apibarstykite kedro riešutais, cukrumi ir cinamonu. Kepkite tortą 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Alchemikai pastebėjo, kad perpjauto obuolio viduriukas labai panašus į penkiakampę žvaigždutę. Taigi obuolys dažnai naudojamas, kaip žinių simbolis! Kiek įdomių dalykų paslėpta paprastame obuolyje …

Kepkite geroje nuotaikoje ir pasidalinkite su draugais nuostabiu kvietimu prie saldaus stalo!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =

Virtuvė

Salotos „Sotus svečias“

Pagaminkite, nepasigailėsite!

Ingredientai:

— 200 g išvirtos mėsos;

— 2 silpnai rauginti agurkėliai;

— 50 g tarkuoto sūrio;

— 4 virti kiaušiniai;

— 150 g marinuotų šampinjonų;

Reklama

— majonezas ir riešutai papuošimui.

Paruošimas:

Mažais kūbeliais supjaustykite agurkėlius, kiaušinius ir mėsą.

Šampinjonus pjaustykite ė keturias dalis kiekvieną.

Viską sumaišykite, pridėkite tarkuotą sūrį ir majonezą.

Sudėkite slotas į gražų indą ir papuoškite tarkuotu sūriu ir riešutais.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Vyniotinis „5-minutė“

Ingredientai:

  • 1 indelis kondensuoto pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė miltų
  • 0,5 arbat.š. sodos

Paruošimas:

Viską sumaišom. Tešlą išpilam į stačiakampę skardą, užklotą kepimo popieriumi, išlyginam. Kepam 5-7 minutes įkaitintoje orkaitėje.

Reklama

Įdaras— bet koks kremas, uogienė, šiuo atveju – šokolado-riešutų pasta „Nutella“.

P.S. Dar vienas momentas: jei turite kokias 10 minučių atsargoje (kol arbatinukas kaista) – įsukite karštą vyniotinį į folgą, tada jis bus minkštesnis ir sultingesnis…

Continue Reading

Virtuvė

Batonas – pica

Ar mėgstate picą? Jūsų namiškiai taip pat? Bet jūs norite juos nustebinti? Tada batonas-pica – tai būtent tai, ko jums reikia. Beje, šią idėją galima panaudoti ir kitokiems pyragams, tame tarpe ir saldiesiems.

Ingredientai:

  • 1 supjaustytas batonas
  • 250 g „Daktariškos“ dešros
  • 8 valg. š. Pomidorų padažo
  • 200 g kietojo sūrio
  • 4 mažos česnako skiltelės
  • petražolės
  • krapai
  • bazilikai
  • pipirų mišinys
  • saulėgrąžų aliejus

Gaminimas:

Pradėjau nuo produktų paruošimo, kad po to greitai viską surinkčiau į vieną picą.

Dešrą supjaustom šiaudeliais.

Su aliejumi pakepinau dešrą, išspaudžiau ten pat česnako skilteles, pridėjau šviežią baziliką ir pipirų mišinį.

Žalumynus nuploviau, padžiovinau ir sukapojau peiliu.

Sūrį sutarkavau stambia trintuve.

Atėjo eilė batonui.

Padariau keletą gilių įpjovimų (jie neturi pereiti kiaurai!) išilgai ir skersai.

Formą ištepiau aliejumi. Įdėjau į ją batoną.

Reklama

Į įpjovas įpyliau padažą.

Aš panaudojau savo gamintą padažą. Jis su krienais, o tai suteikia pikantiško skonio.

Čia galima naudoti ir kečupą, pomidorų pastą arba lečo, o pageidaujant, pridėti ir majonezo.

Pakepintą su česnaku ir prieskoniais dešrą sudėjau į skersinius ir išilginius įpjovimus, paspausdama.

Tai reikalinga, kad pica būtų skanesnė, o ne batonas su neaiškiu įdaru viduj 🙂

Viršuje pridėjau žalumynų, po to sūrio – taip pat įspausdama į vidų, o paskui laisvai paskleisdama po batono paviršių.

Orkaitę įkaitinam iki 200’C.

Kepam 15 min.

Pica išėjo fantastiška! Negalėjom atsitraukti )) Žinoma, galima ją supjaustyti, bet laužti daug smagiau — patikrinta! 😉

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending