Connect with us

Virtuvė

Obuolių pyragas skanesnis ir kvapnesnis nei bet kokia „Šarlotė“. Jos skonį galima sulyginti, neperdedant, su palaima!

Ingredientai:

  • obuoliai – 600 gr.;
  • kiaušiniai – 4 vienetai;
  • cukrus – 5 valgomieji šaukštai;
  • grietinė – 0,5 stiklinės;
  • maltas cinamonas – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • kvietiniai miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sviesto.

Obuolių pyragas. Paruošimas:

  1. Nulupkite obuolius, pusę sutarkuokite, pusę supjaustykite kubeliais.
  2. Įmuškite kiaušinių trynius, sudėkite tarkuotus obuolius, grietinę, cukrų, cinamoną. Kruopščiai sumaišykite šakute, įdėkite miltų, vėl gerai išmaišykite, tada sudėkite supjaustytus obuolių.
  3. Atskirame inde suplakite baltymus, ir švelniai maišydami medine mentele, supilkite juos į bendrą masę.
  4. Sviestu ištepkite kepimo formą ir sudėkite ten tešlą.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 200 ° C. Paprastai apie 30-40 minučių. (Orientuokitės pagal savo orkaitę).

Įsivaizduokite, mano senelė kepė obuolių pyragą krosnyje. Nors aš buvau maža, įsiminiau šį skonį visam likusiam gyvenimui. Jis nė su niekuo nesulyginamas. Skanaus.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + six =

Fresh articles

Facebook

Trending