Connect with us

Virtuvė

Pievagrybiai su traškia plutele. Pirštus apsilaižysite!

Kiekvieną dieną kiekviena namų šeimininkė savęs klausia, ką pagaminus tokia naujo, skanaus ir paprasto. Norisi šeimą nudžiuginti kažkuo ypatingu ir skaniu, ir tuo pačiu metu nestovėti visą dieną prie viryklės.

Mes praleidžiame daug laiko ieškodami tinkamų receptų. Mes atsižvelgiame į visų šeimos narių pageidavimus ir stengiamės tobulinti jų mėgstamus patiekalus. Galų gale, kažkas nori mėsos apkepų, o kažkas mėgsta daržovių salotas.

Reklama

Šiandien norėčiau papasakoti apie savo kulinarinį atradimą. Tai yra naujas grybų paruošimo receptas, kuris nustebins jus originaliu skoniu ir paprastu paruošimu.

Ingredientai:

  • pievagrybiai – 300 gr.;
  • miltai – 2 – 3 valgomieji šaukštai;
  • duonos trupiniai – 3 valgomieji šaukštai;
  • česnakai – 2 skiltys;
  • sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas (pagal norą);
  • druska, pipirai, prieskoniai; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Paruošimas:

  1. Grybus geriau pasirinkti mažo dydžio. Nuplauname ir nusausiname rankšluosčiu.
  2. Padarome  masę apvoliojimui: sumaišome miltus, sojų padažą, išspaudžiame česnaką, įpilame vandens, kad tešla  taptų grietinės konsistencijos; visa tai reikia gerai pagardiname pipirais ir prieskoniais, ir gerai išmaišome.
  3. Paliekame masę pastovėti 15 – 20 minučių.
  4. Įkaitiname keptuvę su aliejumi, grybus iš pradžių pamirkome tešloje, tada apibarstome džiūvėsėliais ir apkepame iš visų pusių iki aukso spaslvos.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − six =

Virtuvė

Sausa aromatinga uogienė iš obuolių! Nereikalauja daug pastangų.

Labai gaila, kad apie šį receptą ankščiau nežinojau! Kada yra daug obuolių ir suki galvą ką iš jų pagaminti, atsiranda originalių sprendimų… Sausa uogienė, pagaminta iš obuolių orkaitėje, nereikalauja daug pastangų ir nepaprastai aromatinga. Dalinuosi su tavimi puikiu receptu, neabejoju, kad šis skanėstas patiks visiems!

Sausa uogienė iš obuolių

SUDĖTIS

  • 1 kg obuolių
  • 300 g cukraus
  • 1 v. š. cinamono
  • 1 a. š. citrinos rūgštelės

GAMINIMAS

Šiam desertui labiau tinka saldžiai-rūgštūs obuoliai arba saldūs obuoliai. Supjaustyk kiekvieną obuolį plonomis riekelėmis ir tankiai išdėliok ant kepimo skardos, pabarstyk cukrumi, cinamonu ir citrinos rūgštele.

Reklama

Sudėk obuolius į 200 laipsnių orkaitę. Kepk 25 minutes. Po to sudėk obuolius ant kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstyk cukrumi ir palik džiovinti 2-3 dienas. Taip pat gali būti naudojama elektrinė džiovyklė arba orkaitė su ventiliatoriumi – džiovinimui tokiu atveju pakaktų kelių valandų.

Paruoštos kvapnios obuolių riekelės gali būti laikomos kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Geriausia – plastikiniuose indeliuose ar stiklainiuose. Užtikrinu, kad šis aromatingas skanėstas bus jau suvalgytas iki žiemos!

Gali eksperimentuoti ir tokiu būdu pasigaminti tobulų desertų žiemai iš kitų vaisių: nepaprastai skani sausa uogienė iš slyvų. Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Garsusis Pavlovo tortas “Kapučino”. Skiriama kavos ir kapučino mėgėjams!

Ingredientai:

  • Kiaušinių baltymai – 4 vnt.
  • Kava natūrali (smulkiai sumalkite kavos malūnėliu) – 2 arbatiniai šaukšteliai,
  • Cukraus pudra – 250 gr.
  • Tirpus karštas šokoladas (milteliai) – 2 arbatiniai šaukšteliai,
  • Kukurūzų krakmolo – 2 arbatiniai šaukšteliai,
  • Žiupsnis druskos
  • Pieno grietinėlė 33% – 35% riebumo (atšaldyta) – 300 ml.
  • Acto (arba citrinų sulčių) – 1 valgomasis šaukštas,
  • Kakavos apibarstymui.

Paruošimas:

Maltą kavą sumaišome su cukrumi ir tirpiu šokoladu.

Plakame kiaušinių baltymus su druska plaktuvu, kol tūris padidės 3-4 kartus, po truputį pridėdami cukraus pudros po 1-ą valgomąjį šaukštą.

Plakame, kol baltymai pradės laikyti formą, pridedame krakmolo ir acto ir plakame dar vieną minutę.

Piešiame ant kepimo popieriaus apskritimą, 22 cm skersmens. Supilame baltymus į apskritimą, švelniai išlyginame.

Reklama

Kepimo formą su morengais statome į  įkaitintą orkaitę iki 180 ° C,  tada sumažiname temperatūrą iki 150 laipsnių. Kepame morengus apie 1 valandą.

Iškepus morengus, paliekame juos atvėsti per naktį pravertoje orkaitėje.

Atšaldytą grietinėlę plakame, kol sutirštės, sudedame juos ant morengų ir apibarstome iš viršaus kakava per sietelį.

Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Labiausiai skanus varškėčių receptas. Dabar ruošiu tiktai taip!

Ingredientai:

  • 200 gr. varškės;
  • 2 kiaušiniai;
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus;
  • 5 valgomieji šaukštai grietinės;
  • 2 valgomieji šaukštai manų kruopų;
  • 2 valgomieji šaukštai lydyto sviesto;
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
  • vanilės arba cinamono pagal skonį;
  • džiovinti vaisiai (pagal norą)

Paruošimas:

Reklama

Varškę sutriname su cukrumi, kiaušiniais, vanile (arba cinamonu) ir kepimo milteliais. Pridedame sviesto, grietinės ir manų lruopų. Kruopščiai sumaišome.  Norint galima pridėti džiovintų vaisių. Paimame silikonines keksiukų formeles, aptepame sviestu ir sudedame į jas mūsų paruoštą masę. Pašauname į orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje, kol pagels. Išimame iš orkaitės, atvėsiname, išimame iš formelių. Ir patiekiame su grietine, uogiene.

Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending