Connect with us

Virtuvė

Pievagrybiai su traškia plutele. Pirštus apsilaižysite!

Kiekvieną dieną kiekviena namų šeimininkė savęs klausia, ką pagaminus tokia naujo, skanaus ir paprasto. Norisi šeimą nudžiuginti kažkuo ypatingu ir skaniu, ir tuo pačiu metu nestovėti visą dieną prie viryklės.

Mes praleidžiame daug laiko ieškodami tinkamų receptų. Mes atsižvelgiame į visų šeimos narių pageidavimus ir stengiamės tobulinti jų mėgstamus patiekalus. Galų gale, kažkas nori mėsos apkepų, o kažkas mėgsta daržovių salotas.

Reklama

Šiandien norėčiau papasakoti apie savo kulinarinį atradimą. Tai yra naujas grybų paruošimo receptas, kuris nustebins jus originaliu skoniu ir paprastu paruošimu.

Ingredientai:

  • pievagrybiai – 300 gr.;
  • miltai – 2 – 3 valgomieji šaukštai;
  • duonos trupiniai – 3 valgomieji šaukštai;
  • česnakai – 2 skiltys;
  • sojos padažas – 1 valgomasis šaukštas (pagal norą);
  • druska, pipirai, prieskoniai; saulėgrąžų aliejaus kepimui.

Paruošimas:

  1. Grybus geriau pasirinkti mažo dydžio. Nuplauname ir nusausiname rankšluosčiu.
  2. Padarome  masę apvoliojimui: sumaišome miltus, sojų padažą, išspaudžiame česnaką, įpilame vandens, kad tešla  taptų grietinės konsistencijos; visa tai reikia gerai pagardiname pipirais ir prieskoniais, ir gerai išmaišome.
  3. Paliekame masę pastovėti 15 – 20 minučių.
  4. Įkaitiname keptuvę su aliejumi, grybus iš pradžių pamirkome tešloje, tada apibarstome džiūvėsėliais ir apkepame iš visų pusių iki aukso spaslvos.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − fourteen =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending