Connect with us

Virtuvė

Pikantiškos «Aidaho» bulvės

Pikantiškos bulvės “Aidaho” pasirodė beveik tuo pačiu metu kaip ir bulvytės free ir čipsai. Jaunos bulvės kepamos neluptos: taip pasirodo ir skaniau, ir gardžiau. Bulvių patiekalas tapo dar labiau populiarus, kai buvo nuspręsta perpjauti bulvę į 4 lygias dalis: taip jos sugeria prieskonių ir žolelių aromatus. Ir nors bulvės Lietuvoje pasirodė ne taip jau seniai, bet tapo nepakeičiamu patiekalu ir gavo garbingą antros duonos titulą.

Reklama

Ingredientai:

  • vienas kilogramas (pageidautina jaunų) bulvių;
  • 3-4 skiltys česnako;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžios paprikos;
  • 1 arbatinis provanso žolelių šaukštelis;
  • druskos – pagal skonį;
  • saulėgrąžų aliejaus – pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • žalumynai – 1 ryšulėlis;
  • 0,5 aštraus pipiro.

Pikantiškos bulvės “Aidaho”. Paruošimas

  1. Jaunas bulves atidžiai nuplauname (neskutame), daliname į keturias dalis.
  2. Bulvės dedame į puodą, įberiame šiek tiek druskos, užpilame vandeniu ir verdame 10 minučių.
  3. Paruošiame pikantišką padažą. Smulkiai supjaustome žalumynus (aš turiu krapų, bet jūs galite naudoti petražolės), įdedame į dubenį.
  4. Iš aštrios paprikos pašaliname sėklas ir sėklides, supjaustome kuo smulkiau, dedame dubenį su žalumynais.
  5. Į tą patį dubenį išspaudžiame česnaką(arba smulkiai sutarkuojame).
  6. Apibarstome viską su provanso žolelėmis, saldžiąja paprika, juodaisiais pipirais. Užpilame saulėgrąžų aliejumi (pagal savo skonį), gerai išmaišome.
  7. Nupilame vandenį, bulves sudedame į karščiui atsparią formą.
  8. Ant bulvių užpilame mūsų prieskonių mišinį, pabarstome druska.
  9. Dedame “Aidaho” bulves į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
  10. Paruoštas bulves pateikiame prie pagrindinio patiekalo, su mėgstamu padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Mes tiekiame pikantiškas bulves “Aidaho” su pomidorų padažu, aštriu kečupu, lečo, šviežiomis daržovėmis ir salotomis. Jei “Aidaho” bulvės nėra labai aštrios (jūs galite reguliuoti aštrumą), puikiai tiks naminis pienas. Bulvės pagal šį receptą puikiai atstoja kenksmingus čipsus ir bus puikus garnyras prie bet kokių mėsos patiekalų. Dar galima “Aidaho” bulves pasiimti su savimi į iškylą – viskas jūsų nuožiūra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − ten =

Virtuvė

Bulvių kotletai su baravykais

Jeigu po pietų tau liko šiek tiek bulvių košės, pagamin iš jos šiuos nuostabius kotletus su žalumynais ir miško grybais.

Ingredientai

  • bulvių piurė 250 g
  • virti baravykai 200 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • miltai 50 g
  • augalinis aliejus apkepimui
  • žalumynai pagal skonį
  • druska, pipirai pagal skonį
  • kukurūzai paniravimui 50 g
  • serviruoti su grietine

40 min. 4 porcijos

Reklama

Bulvių kotletai su miško grybais

  1. Virtus baravykus supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
  2. Sumaišyti bulvių piurė, grybus, kiaušinį, miltus, druską, pipirus ir smulkintus žalumynus.
  3. Drėgnomis rankomis suformuoti kotletus ir apvolioti paniravimo kukurūzuose.
  4. Įkaitinti keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepinti kotletus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  5. Tiekti su grietine.
Continue Reading

Virtuvė

Grūdėtos varškės varškėčiai

Grūdėtos varškės varškėčius tiekti su grietine, cukraus pudra ir sezoninėmis uogomis.

Sudėtis

  • grūdėta varškė 500 g
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • miltai 4-5 v. š. + kepimui
  • cukrus 3 v. š.
  • vanilė pagal skonį
  • druska žiupsnelis
  • aliejus kepimui
  • grietinė, uogos ir cukraus pudra

30 min., 4 porcijos

Varškėčiai: receptas su nuotrauka

1. Varškę sumaišyti su tryniu. Įdėti cukraus, vanilės ir truputį druskos. Viską sumaišyti.

2. Įberti išsijotus miltus, sumaišyti.

Reklama

3. Kiaušinį suplakti iki baltų pikių, sudėti į varškės masę ir vėl sumaišyti.

4. Ant plokščios lėkštės įpilti miltų, po to dėti 1 valgomą šaukštą varškės masės, pabarstyti miltais ir suformuoti skrituliuką. Skrituliuką suspausti ir suformuoti nedidelį varškėtį.

5. Varškėčius kepti aliejuje iki tol, kol taps auksinės spalvos.

6. Tiekti su grietine, cukraus pudra ir šviežiomis uogomis.

Continue Reading

Virtuvė

Kavos panna cotta: greitas gardaus deserto paruošimas

Gaminame garsų itališką desertą su kavos skoniu. Prieš pateikiant desertą, jį galima papuošti maltu cinamonu ir plakta grietinėle.

Sudėtis

  • 2 puodeliai grietinėlės
  • 1,5 a. š. želatinos
  • 4 a. š. tirpios kavos
  • 1/4 puodelio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • plakta grietinėlė, cinamonas ir kavos grūdeliai

daugiau 180 min., 4 porcijos

Panna cotta: receptas su nuotrauka

1. Grietinėlę įpilti į puodą. Pabarstyti želatina ir taip palaikyti 5 minutes. Pastatyti ant vidutinės ugnies ir maišant kaitinti, kol neištirps želatina. Neužvirinti.

Reklama

2. Supilti kavą, cukrų ir druską. Virti ant mažos ugnies, kol neištirps cukrus. Nukelti nuo ugnies ir truputį atvėsinti.

3. Išpilstyti į stiklines, uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 valandoms.

4. Papuošti maltu cinamonu, plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.

Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending