Connect with us

Virtuvė

Pikantiškos «Aidaho» bulvės

Pikantiškos bulvės “Aidaho” pasirodė beveik tuo pačiu metu kaip ir bulvytės free ir čipsai. Jaunos bulvės kepamos neluptos: taip pasirodo ir skaniau, ir gardžiau. Bulvių patiekalas tapo dar labiau populiarus, kai buvo nuspręsta perpjauti bulvę į 4 lygias dalis: taip jos sugeria prieskonių ir žolelių aromatus. Ir nors bulvės Lietuvoje pasirodė ne taip jau seniai, bet tapo nepakeičiamu patiekalu ir gavo garbingą antros duonos titulą.

Reklama

Ingredientai:

  • vienas kilogramas (pageidautina jaunų) bulvių;
  • 3-4 skiltys česnako;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžios paprikos;
  • 1 arbatinis provanso žolelių šaukštelis;
  • druskos – pagal skonį;
  • saulėgrąžų aliejaus – pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • žalumynai – 1 ryšulėlis;
  • 0,5 aštraus pipiro.

Pikantiškos bulvės “Aidaho”. Paruošimas

  1. Jaunas bulves atidžiai nuplauname (neskutame), daliname į keturias dalis.
  2. Bulvės dedame į puodą, įberiame šiek tiek druskos, užpilame vandeniu ir verdame 10 minučių.
  3. Paruošiame pikantišką padažą. Smulkiai supjaustome žalumynus (aš turiu krapų, bet jūs galite naudoti petražolės), įdedame į dubenį.
  4. Iš aštrios paprikos pašaliname sėklas ir sėklides, supjaustome kuo smulkiau, dedame dubenį su žalumynais.
  5. Į tą patį dubenį išspaudžiame česnaką(arba smulkiai sutarkuojame).
  6. Apibarstome viską su provanso žolelėmis, saldžiąja paprika, juodaisiais pipirais. Užpilame saulėgrąžų aliejumi (pagal savo skonį), gerai išmaišome.
  7. Nupilame vandenį, bulves sudedame į karščiui atsparią formą.
  8. Ant bulvių užpilame mūsų prieskonių mišinį, pabarstome druska.
  9. Dedame “Aidaho” bulves į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
  10. Paruoštas bulves pateikiame prie pagrindinio patiekalo, su mėgstamu padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Mes tiekiame pikantiškas bulves “Aidaho” su pomidorų padažu, aštriu kečupu, lečo, šviežiomis daržovėmis ir salotomis. Jei “Aidaho” bulvės nėra labai aštrios (jūs galite reguliuoti aštrumą), puikiai tiks naminis pienas. Bulvės pagal šį receptą puikiai atstoja kenksmingus čipsus ir bus puikus garnyras prie bet kokių mėsos patiekalų. Dar galima “Aidaho” bulves pasiimti su savimi į iškylą – viskas jūsų nuožiūra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 9 =

Virtuvė

Salotos „Rožių puokštė“

Šios salotos ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai gražiai atrodo. Labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g morkų,
  • 500 g šampinjonų (galima marinuotų kelmučių),
  • 300 g sūrio,
  • 200 g graikiškų riešutų,
  • 2 burokėliai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • majonezas,
  • druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Reklama

Pirmiausia ruošiam salotas. Virtas morkas ir vištieną smulkiai supjaustom. Šampinjonus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirose keptuvėse. Virtus kiaušinius, sūrį supjaustyti kūbeliais, riešutus sutarkuoti tarka. Viską sumaišyti. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Papuošimas

Iškepti 2 blynelius, sumaišom smulkia tarka sutarkuotus burokėlius ir česnaką, įdedam 2-3 šaukštus majonezo. Ištepam kiekvieną blynelį šia gauta burokėlių mase, susukam, supjaustom nedideliais gabalėliais (storis 1,5 cm), centre išdėliojame mūsų rožytes, aplink apibarstom žalumynais ir agurkėlio skiltelėmis.

Continue Reading

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Šios salotos su silkėmis yra skanesnės nei mums įprastos silkės pataluose

Šios salotos – mano mėgstamiausios!

Ingredientai:

  • 1 didelis burokas
  • 1 vidutinė morka
  • 2 kiaušiniai
  • 1 maža silkė
  • 150 gr. marinuotų grybų
  • majonezas arba grietinė

Paruošimas:

Reklama

Buroką, morką ir kiaušinius sutarkuojame stambia tarka, atskirai sumaišome su majonezu ( aš maišau su majonezu ir grietine), smulkiai supjaustome grybus, išvalome silkę, supjaustome kubeliais arba griežinėliais.

Išklojame inde sluoksniais: pusę burokų, grybus, morkas, kiaušinius, likusius burokus ir silkę.

Skanaus ir gerų emocijų!!!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending