Connect with us

Virtuvė

Pikantiškos «Aidaho» bulvės

Pikantiškos bulvės “Aidaho” pasirodė beveik tuo pačiu metu kaip ir bulvytės free ir čipsai. Jaunos bulvės kepamos neluptos: taip pasirodo ir skaniau, ir gardžiau. Bulvių patiekalas tapo dar labiau populiarus, kai buvo nuspręsta perpjauti bulvę į 4 lygias dalis: taip jos sugeria prieskonių ir žolelių aromatus. Ir nors bulvės Lietuvoje pasirodė ne taip jau seniai, bet tapo nepakeičiamu patiekalu ir gavo garbingą antros duonos titulą.

Reklama

Ingredientai:

  • vienas kilogramas (pageidautina jaunų) bulvių;
  • 3-4 skiltys česnako;
  • 1 arbatinis šaukštelis maltos saldžios paprikos;
  • 1 arbatinis provanso žolelių šaukštelis;
  • druskos – pagal skonį;
  • saulėgrąžų aliejaus – pagal skonį;
  • juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • žalumynai – 1 ryšulėlis;
  • 0,5 aštraus pipiro.

Pikantiškos bulvės “Aidaho”. Paruošimas

  1. Jaunas bulves atidžiai nuplauname (neskutame), daliname į keturias dalis.
  2. Bulvės dedame į puodą, įberiame šiek tiek druskos, užpilame vandeniu ir verdame 10 minučių.
  3. Paruošiame pikantišką padažą. Smulkiai supjaustome žalumynus (aš turiu krapų, bet jūs galite naudoti petražolės), įdedame į dubenį.
  4. Iš aštrios paprikos pašaliname sėklas ir sėklides, supjaustome kuo smulkiau, dedame dubenį su žalumynais.
  5. Į tą patį dubenį išspaudžiame česnaką(arba smulkiai sutarkuojame).
  6. Apibarstome viską su provanso žolelėmis, saldžiąja paprika, juodaisiais pipirais. Užpilame saulėgrąžų aliejumi (pagal savo skonį), gerai išmaišome.
  7. Nupilame vandenį, bulves sudedame į karščiui atsparią formą.
  8. Ant bulvių užpilame mūsų prieskonių mišinį, pabarstome druska.
  9. Dedame “Aidaho” bulves į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, 20 minučių.
  10. Paruoštas bulves pateikiame prie pagrindinio patiekalo, su mėgstamu padažu ir šviežiomis daržovėmis.

Mes tiekiame pikantiškas bulves “Aidaho” su pomidorų padažu, aštriu kečupu, lečo, šviežiomis daržovėmis ir salotomis. Jei “Aidaho” bulvės nėra labai aštrios (jūs galite reguliuoti aštrumą), puikiai tiks naminis pienas. Bulvės pagal šį receptą puikiai atstoja kenksmingus čipsus ir bus puikus garnyras prie bet kokių mėsos patiekalų. Dar galima “Aidaho” bulves pasiimti su savimi į iškylą – viskas jūsų nuožiūra.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 3 =

Fresh articles

Facebook

Trending