Connect with us

Virtuvė

„Pušies kankorėžiai“

Šimtaprocentinės naujametinės salotos. Jos dažniau daromos su migdolais, o aš štai – su kukurūzų dribsniais Corn Flakes, be cukraus. Taip bus švelniau ir gražiau.

Ingredientai

Reklama

— vištienos filė — 300 g.
— bulvės — 3 vnt.
— marinuotas agurkas — 2 vnt.
— kiaušiniai — 3 vnt.
— kietas sūris — 150 g.
— majonezas arba grietinė — 150 g.
— kukurūzų dribsniai dekoravimui,
— druska.

Приготовление: 

  1. Pirmiausia atskirai išvirsime bulves su lupena, kiaušinius ir vištieną. Vietoj virtos vištienos filė galima paimti rūkytą krūtinėlę.
  2. Atšalusias bulves nulupam, sutarkuojam smulkia tarka, padruskinam ir sumaišom su dviem šaukštais majonezo. Bulvių masę dedame į didelį plokščią dubenį kankorėžio formoje.
  3. Vištienos filė pjaustome smulkiais gabalėliais ir sumaišom su šaukštu majonezo. Tada dedame ant bulvių masės.
  4. Vištienos masę padengiame smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Patepam nedideliu majonezo kiekiu.
  5. Kiaušinius tarkuojame vidutine tarka, sumaišom su majonezo šaukštu ir dedam ant agurkų.
  6. Tarkuotu sūriu, sumaišytu su dviem šaukštais majonezo, aptepam viską taip, kad visi sluoksniai pasislėptų.

Belieka papuošti salotas kukurūzų dribsniais, kad jos galutinai supanašėtų su kankorėžiu. Vietoj eglių šakų galima panaudoti rozmariną arba krapus. Bet dar įdomiai atrodytų tikros eglės šakos.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − six =

Fresh articles

Facebook

Trending