Connect with us

Virtuvė

„Pušies kankorėžiai“

Šimtaprocentinės naujametinės salotos. Jos dažniau daromos su migdolais, o aš štai – su kukurūzų dribsniais Corn Flakes, be cukraus. Taip bus švelniau ir gražiau.

Ingredientai

Reklama

— vištienos filė — 300 g.
— bulvės — 3 vnt.
— marinuotas agurkas — 2 vnt.
— kiaušiniai — 3 vnt.
— kietas sūris — 150 g.
— majonezas arba grietinė — 150 g.
— kukurūzų dribsniai dekoravimui,
— druska.

Приготовление: 

  1. Pirmiausia atskirai išvirsime bulves su lupena, kiaušinius ir vištieną. Vietoj virtos vištienos filė galima paimti rūkytą krūtinėlę.
  2. Atšalusias bulves nulupam, sutarkuojam smulkia tarka, padruskinam ir sumaišom su dviem šaukštais majonezo. Bulvių masę dedame į didelį plokščią dubenį kankorėžio formoje.
  3. Vištienos filė pjaustome smulkiais gabalėliais ir sumaišom su šaukštu majonezo. Tada dedame ant bulvių masės.
  4. Vištienos masę padengiame smulkiai supjaustytais marinuotais agurkėliais. Patepam nedideliu majonezo kiekiu.
  5. Kiaušinius tarkuojame vidutine tarka, sumaišom su majonezo šaukštu ir dedam ant agurkų.
  6. Tarkuotu sūriu, sumaišytu su dviem šaukštais majonezo, aptepam viską taip, kad visi sluoksniai pasislėptų.

Belieka papuošti salotas kukurūzų dribsniais, kad jos galutinai supanašėtų su kankorėžiu. Vietoj eglių šakų galima panaudoti rozmariną arba krapus. Bet dar įdomiai atrodytų tikros eglės šakos.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending