Connect with us

Virtuvė

Pyragas su obuoliais, kaip pyragaitis! Tiesiog šedevras!

Švelnus, aromatingas ir labai skanus!

Ingredientai:

Tešlai

  • 200 g miltų
  • 125 g sviesto arba margarino
  • 3 kiaušiniai
  • 125 g cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 3 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. grietinėlės
  • 600 g obuolių
  • 50 ml citrinos sulčių

Užpilui

  • 200 g frietinės
  • 75 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. cukraus pudros

Gaminimas:

Sviestą, druską, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinam dubenėlyje. Įmušam po vieną kiaušinį. Miltus pilam dalimis kartu su kepimo milteliais. Pridedam grietinėlės. Dedam tešlą į formą, išteptą riebalais arba sviestu.

Reklama

Nuvalom obuolius, pjaustom ketvirčiais, išimam sėklas,pašlakstom citrinų sultimis. Dedam obuolius ant tešlos. Kepam 175 laipsnių temperatūroje apie 12 min.

Užpilui: suplakam grietinę, kiaušinius ir cukrų.

Pyragą išimam iš orkaitės ir užpilam užpilu. Kepam dar 50 min.

Iškepusį pyragą atvėsinam, pabarstom cukraus pudra.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + eighteen =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending