Connect with us

Virtuvė

Pyragas su obuoliais, kaip pyragaitis! Tiesiog šedevras!

Švelnus, aromatingas ir labai skanus!

Ingredientai:

Tešlai

  • 200 g miltų
  • 125 g sviesto arba margarino
  • 3 kiaušiniai
  • 125 g cukraus
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 pakelis vanilinio cukraus
  • 3 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. grietinėlės
  • 600 g obuolių
  • 50 ml citrinos sulčių

Užpilui

  • 200 g frietinės
  • 75 g cukraus
  • 2 kiaušiniai
  • 1 v.š. cukraus pudros

Gaminimas:

Sviestą, druską, cukrų ir vanilinį cukrų sutrinam dubenėlyje. Įmušam po vieną kiaušinį. Miltus pilam dalimis kartu su kepimo milteliais. Pridedam grietinėlės. Dedam tešlą į formą, išteptą riebalais arba sviestu.

Reklama

Nuvalom obuolius, pjaustom ketvirčiais, išimam sėklas,pašlakstom citrinų sultimis. Dedam obuolius ant tešlos. Kepam 175 laipsnių temperatūroje apie 12 min.

Užpilui: suplakam grietinę, kiaušinius ir cukrų.

Pyragą išimam iš orkaitės ir užpilam užpilu. Kepam dar 50 min.

Iškepusį pyragą atvėsinam, pabarstom cukraus pudra.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 6 =

Fresh articles

Facebook

Trending