Connect with us

Virtuvė

Pyragas su razinomis

Kepiniai su kefyru – mėgiami daugelio šeimininkių, nes tai greita ir skanu. Iš kefyro stiklinės galima prigaminti visą dubenį keksiukų arba vieną didelį pyragą su razinomis, nepaaukojant tam labai daug laiko.

Tešla iš kefyro ruošiama viename inde. Jos nereikia kočioti arba kelioms valandoms kišti į šaldytuvą. Iš tokios tešlos išeina labai malonios tekstūros švelnus, porėtas pyragas.

Reklama

Ingredientai

  • Kiaušniai 2 vnt.
  • Kvietiniai miltai 2 stiklinės
  • Kefyras 1 stiklinė
  • Cukrus 1 stiklinė
  • Kepimo milteliai 10 g
  • Vanilė 1 žiupsn.
  • Razinos 100 g
  • Sviestas 1 val.š.

Gaminimas

  1. Giliame inde blenderio pagalba suplakite kiaušinius, cukrų ir kefyrą.
  2. Pamaišydami, dalimis pilkite miltus, pridėkite kepimo miltelius, banilę ir razinas.
  3. Kepimo formą ištepkite sviestu, išpilkite į ją tešlą.
  4. Kepkite pyragą 30–35 minučių temperatūroje 180 laipsnių. Patikrinkite ar iškepė – kiškite degtuką, jei sausas – paruošta.

Apetitą keliantis pyragas su vanilės aromatu. Galite pabarstyti cukraus pudra arba aplieti glazūra, Tiekite skanėstą prie arbatos ir džaikitės kartu su draugais.

Neblogai būtų, jei su jais pasidalintumėte ir receptu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 10 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending