Connect with us

Virtuvė

Salotos „Rožių puokštė“

Šios salotos ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai gražiai atrodo. Labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g morkų,
  • 500 g šampinjonų (galima marinuotų kelmučių),
  • 300 g sūrio,
  • 200 g graikiškų riešutų,
  • 2 burokėliai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • majonezas,
  • druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Reklama

Pirmiausia ruošiam salotas. Virtas morkas ir vištieną smulkiai supjaustom. Šampinjonus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirose keptuvėse. Virtus kiaušinius, sūrį supjaustyti kūbeliais, riešutus sutarkuoti tarka. Viską sumaišyti. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Papuošimas

Iškepti 2 blynelius, sumaišom smulkia tarka sutarkuotus burokėlius ir česnaką, įdedam 2-3 šaukštus majonezo. Ištepam kiekvieną blynelį šia gauta burokėlių mase, susukam, supjaustom nedideliais gabalėliais (storis 1,5 cm), centre išdėliojame mūsų rožytes, aplink apibarstom žalumynais ir agurkėlio skiltelėmis.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen + 14 =

Virtuvė

Mažai rauginti agurkėliai – kaip pas senelę

Vaikystėje, kai atvažiuodavau pas senelę, ji visada suruošdavo įvairiausias vaišes ir kiekvieną kartą ant stalo būdavo mažai parauginti ahurkėliai. Jū skonio neįmanoma pamiršti. Bėgant metams aš pati išmokau paruošti tokius puikius agurkėlius. Dabar mažai parauginti agurkėliai – mėgiamiausias mano vaikų užkandis. Noriu su jumis pasidalinti šiuo receptu. Ingredientus imsime skaičiuodami 3-jų litrų kiekiui.

Reklama

Ingredientai:

  • agurkai – 1,8 kg;
  • krapai – 3 šakelės;
  • česnakas – 9 skiltelės;
  • serbento lapai – 6 vnt.

Užpilui:

  • druska – 4 valg.šaukštai;
  • vanduo – 2 litrai;
  • lauro lapai – 2-3 vnt.;
  • pipirai – 8-10 žirneliai;
  • gvazdikėliai – 4 vnt.

Mažai rauginti senelės agurkėliai. Eiga:

  1. Gerai nuplaunam agurus ir paliekam, kad apdžiūtų.
  2. Stiklainį gerai išplaunam ir išdžiovinam.
  3. Į stiklainio dugną reikia sudėti krapų žaliasias šakeles.
  4. Į stiklainį dėkite po tris česnako skilteles.
  5. Įdėkite serbentų lapelius.
  6. Sudėkite agurkus, smarkiai juos prispaudžiant vieną prie kito.
  7. Gaminam užpilą. Tam imame puodą, įpilam vandenį. Ten metam lauro lapus ir kitus kvepiančius ingredientus. Druskos reikia 2 valgomųjų šaukštų vienam vandens litrui.
  8. Statom puodą ant ugnies ir laukiam, kol vanduo užvirs.
  9. Užpilkite agurkus stiklainiuose tik ką užvirusiu vandeniu.
  10. Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.
  11. Paliekam ant stalo 24 valandoms.
  12. Po paros jau galima ragauti mažai raugintų agurkėlių. Jie bus traškantys ir labai skanūs.
  13. Laikyti šaldytuve.

Dabar jūs žinote, kaip pasigaminti mažo rauginimo agurkėlių kaip pas senelę. Juos galima valgyti su bet kokiu karštu patiekalu – jie yra puikus garnyras. Tikiuosi, jums patiko receptas ir dabar jūs , kaip ir aš, raugsite agurkus kasmet taip, kaip ir aš. Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Naminis kumpis

Šiandien noriu su jumis, mieli draugai,  pasidalinti paties skaniausio naminio kumpio receptu. Viskas, ko jums prireiks – tai skardinės dėžutės, vištienos filė ir želatinos. Išeina tikras kapotas kumpis, su pirktu parduotuvėje nėra ko ir lyginti! Klasė!

Reklama

Sudėtis:

  • 600 g vištienos filė;
  • valgomasis šaukštas želatinos;
  • arbatinis šaukštelis itališkų prieskoninių žolelių;
  • 2 skiltelės česnako;
  • pipirų pagal skonį.

Naminis kumpis. Detalus receptas:

  1. Vištienos filė supjaustyti smulkiais gabalėliais.
  2. Užspausti česnako skilteles.
  3. Tuomet sumaišyti filė gabalėlius, sausą želatiną, česnaką, itališkas žoleles. Pagal savo skonį pagardinti pipirais. Aš būtinai įdedu druskos ir maltų juodųjų pipirų.
  4. Visa tai gerai išmaišyti ir palikti pastovėti 20 minučių.
  5. Imame kepimo rankovę ir dedame mėsą. Rankovės abu galus užrišame.
  6. Po to imame skardinę dėžutę (nuo konservuotų ananasų, žirnelių ar kukurūzų) ir įdedame į ją kepimo rankovę su mėsa. Čia labai svarbus vienas momentas. Rankovę reikia stipriai suspausti į dėžutę.
  7. Dedame į orkaitę 190 laipsnių temperatūroje, kepame 50 minučių.
  8. Iškeptą ir atvėsusį kumpį dedame į šaldytuvą ir laikome per naktį.

Naminio kumpio skonis tiesiog dieviškas. Dar noriu pasakyti, kad kartą pabandžiau tokiu pat būdu paruošti kumpį iš kiaulienos, išėjo taip pat labai skanus.

Continue Reading

Virtuvė

Bananai, varškė, 1 kiaušinis: niekada negalvojau, kad kepsiu pyragą 3 dienas iš eilės

Būtent šį pyragą geriausia patiekti šaltą! Šis puikus mažai kalorijų turintis desertas niekada nepabosta. Receptą galima paįvairinti į tešlą įdedant įvairių riešutų, džiovintų vaisių. Mano nuostabai, sezamo sėklos puikiai tinka su bananais. Kai kada jomis pabarstau sūrio pyragą – atrodo pakankamai gardžiai…

Bananinį sūrio pyragą labai pamėgo mano šeima. Labai noriu skaitytojus pavaišinti šiuo receptu!

Reklama

INGREDIENTAI

  • 500 g neriebios varškės
  • 5-6 bananai, geriau pernokę
  • 2 valgomieji šaukštai miltų
  • 1 kiaušinis

PARUOŠIMAS

  1. Varškę susmulkinti trintuvu arba pertrinti per sietelį. Bananus taip pat susmulkinti trintuvu arba sutrinti šakute.
  2. Į varškės bananų masę įmušti kiaušinį ir sudėti miltus, paruošti tešlą. Galima pridėti truputį vanilinio cukraus dėl kvapo. Kartais šį pyragą ruošiu su razinomis – išeina puikus.
  3. Kepimo formą ištepti augaliniu aliejumi, lengvai pabarstyti miltais, supilti tešlą ir kepti 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Jeigu sūrio pyragas tau atrodys nepakankamai saldus, galima aplieti karamele ar sutirštintu pienu, bet aš patariu to nedaryti: subtilus aromatas ir švelnus bananų skonis gali pranykti. Bananinis kepinys – kažkas ypatingo, siūlau pabandyti.

Patikrink receptą ir perduok jį draugėms. Labai naudingas tiems, kas laikosi dietos!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending