Connect with us

Virtuvė

Senelė iš Azerbaidžano išmokė virti liuksusinį plovą. Gyvenime skaniau nepavykdavo!

Šacho plovas yra daugelio azerbaidžaniečių namų šeimininkių geriausias patiekalas ir pasididžiavimas. Plovas taip pavadintas dėl labai paprastos priežasties: šis neįprastai skanus patiekalas buvo tiekiamas tik garbingiausiems ir brangiausiems svečiams, valdovams ir šachams.

Dėl puikaus pateikimo šis azerbaidžaniečių patiekalas tapo populiarus visame pasaulyje. Pabandykite jį pagaminti ir Jūs!

Ingredientai

  • Lavašas – 2 vnt.
  • Jautiena – 800 g
  • Morkos – 2 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Česnakai – 3 skiltelės
  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Razinos – 150 g
  • Sviestas – 70 g
  • Ciberžolė – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Ryžiai – 1 kg

Paruošimas

Virkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs.

Paimkite puodą ar katiliuką, išklokite jį lavašu, kad kraštai laisvai kabėtu.

Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 laipsnių.

Nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.

Reklama

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Supjaustykite dideliais kubeliais ir apkepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai apskrus. Kai mėsa šiek tiek apskrus, pridėkite svogūnų ir morkų ir maišydami kepkite dar 4 minutes.

Nuplaukite džiovintas slyvas ir razinas. Sumaišykite ryžius su džiovintais vaisiais ir apkepta mėsa su daržovėmis.

Sudėkite ryžius į puodą arba katiliuką su lavašu. Įberkite į ryžius nepjaustytas česnako skilteles ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Paskaninkite ciberžolėmis ir uždenkite plovą iš viršaus lavašu. Aptepkite lavašą augaliniu aliejumi.

Pašaukite plovą į orkaitę 1,5 vaL.

Suverskite plovą į dubenį ir supjaustykite kaip pyragą.

Sveikiname, nuostabus plovas paruoštas. Jūsų artimieji bus sužavėti! Vietoj džiovintų slyvų galite įdėti džiovintus abrikosus, taip irgi bus labai skanu.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + eleven =

Virtuvė

Salotos „Rožių puokštė“

Šios salotos ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai gražiai atrodo. Labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g morkų,
  • 500 g šampinjonų (galima marinuotų kelmučių),
  • 300 g sūrio,
  • 200 g graikiškų riešutų,
  • 2 burokėliai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • majonezas,
  • druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Reklama

Pirmiausia ruošiam salotas. Virtas morkas ir vištieną smulkiai supjaustom. Šampinjonus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirose keptuvėse. Virtus kiaušinius, sūrį supjaustyti kūbeliais, riešutus sutarkuoti tarka. Viską sumaišyti. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Papuošimas

Iškepti 2 blynelius, sumaišom smulkia tarka sutarkuotus burokėlius ir česnaką, įdedam 2-3 šaukštus majonezo. Ištepam kiekvieną blynelį šia gauta burokėlių mase, susukam, supjaustom nedideliais gabalėliais (storis 1,5 cm), centre išdėliojame mūsų rožytes, aplink apibarstom žalumynais ir agurkėlio skiltelėmis.

Continue Reading

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Šios salotos su silkėmis yra skanesnės nei mums įprastos silkės pataluose

Šios salotos – mano mėgstamiausios!

Ingredientai:

  • 1 didelis burokas
  • 1 vidutinė morka
  • 2 kiaušiniai
  • 1 maža silkė
  • 150 gr. marinuotų grybų
  • majonezas arba grietinė

Paruošimas:

Reklama

Buroką, morką ir kiaušinius sutarkuojame stambia tarka, atskirai sumaišome su majonezu ( aš maišau su majonezu ir grietine), smulkiai supjaustome grybus, išvalome silkę, supjaustome kubeliais arba griežinėliais.

Išklojame inde sluoksniais: pusę burokų, grybus, morkas, kiaušinius, likusius burokus ir silkę.

Skanaus ir gerų emocijų!!!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending