Connect with us

Virtuvė

Ši garstyčių padaže iškepta skumbrė tiesiog tirpsta burnoje! Paruošti labai paprasta!

Švelnų ir sultingą patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru

Skumbrė garstyčių padaže

Mes nuo tarybinių laikų esam pratę, kad skumbrė būna konservuota. Tačiau vis dažniau lentynose atsiranda šaldytos skumbrės. O šalto rūkymo skumbrė tiekiama netgi per šventes. Labai skani, nieko nepasakysi! Bet grįžkime prie šaldytos skumbrės. Mes jau radome porą simpatiškų gabalėlių. Ir jei jūs suabejojate, imti, ar ne, mes jums tvirtai sakome – imkite būtinai! Nes mes turime neįtikėtinai gerą receptą užkeptai su garstyčiomis skumbrei pagaminti. Pagaminkime kartu.

Ingredientai

  • skumbrė 2 vnt.
  • svogūnas 1 vnt.
  • majonezas 2 v.š.
  • sojų padažas 3 v.š.
  • Garstyčios 2 v.š.
  • Žalumynų pagal skonį

Paruošimas

1. Išvalykite žuvį, gerai nuplaukite ir supjaustykite porcijiniais gabalėliais.

Reklama

2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir paruoškite padažą. Tam reikia sumaišyti garstyčias, majonezą ir sojų padažą iki vienalytės masės. Druskos dėti nereikia.

3. Į padažą įdėkite svogūnus ir sumaišykite jį su žuvies gabalėliais. Leiskite viskam pastovėti 30 minučių, kad gerai išsimarinuotų.

4. Perdėkite žuvį į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 20-30 minučių. Temperatūrą nustatykite 170 laipsnių. Palaukite, kol skumbrė šiek tiek apskrus. Paruošta! Ir nepamirškite pridėti žalumynų.

Švelnų ir sultingą patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru – įvertins visa šeima! Tuo labiau, kad receptas tikrai paprastas ir nereikalauja daug pastangų. Svarbiausia – prisisemti kantrybės ir nepulti skumbrės kol jinai dar neiškepusi! O kol žuvis kepa, pasidalinkite šiuo receptu su kitais!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =

Virtuvė

Salotos „Rožių puokštė“

Šios salotos ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai gražiai atrodo. Labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g morkų,
  • 500 g šampinjonų (galima marinuotų kelmučių),
  • 300 g sūrio,
  • 200 g graikiškų riešutų,
  • 2 burokėliai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • majonezas,
  • druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Reklama

Pirmiausia ruošiam salotas. Virtas morkas ir vištieną smulkiai supjaustom. Šampinjonus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirose keptuvėse. Virtus kiaušinius, sūrį supjaustyti kūbeliais, riešutus sutarkuoti tarka. Viską sumaišyti. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Papuošimas

Iškepti 2 blynelius, sumaišom smulkia tarka sutarkuotus burokėlius ir česnaką, įdedam 2-3 šaukštus majonezo. Ištepam kiekvieną blynelį šia gauta burokėlių mase, susukam, supjaustom nedideliais gabalėliais (storis 1,5 cm), centre išdėliojame mūsų rožytes, aplink apibarstom žalumynais ir agurkėlio skiltelėmis.

Continue Reading

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Šios salotos su silkėmis yra skanesnės nei mums įprastos silkės pataluose

Šios salotos – mano mėgstamiausios!

Ingredientai:

  • 1 didelis burokas
  • 1 vidutinė morka
  • 2 kiaušiniai
  • 1 maža silkė
  • 150 gr. marinuotų grybų
  • majonezas arba grietinė

Paruošimas:

Reklama

Buroką, morką ir kiaušinius sutarkuojame stambia tarka, atskirai sumaišome su majonezu ( aš maišau su majonezu ir grietine), smulkiai supjaustome grybus, išvalome silkę, supjaustome kubeliais arba griežinėliais.

Išklojame inde sluoksniais: pusę burokų, grybus, morkas, kiaušinius, likusius burokus ir silkę.

Skanaus ir gerų emocijų!!!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending