Connect with us

Virtuvė

Ši garstyčių padaže iškepta skumbrė tiesiog tirpsta burnoje! Paruošti labai paprasta!

Švelnų ir sultingą patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru

Skumbrė garstyčių padaže

Mes nuo tarybinių laikų esam pratę, kad skumbrė būna konservuota. Tačiau vis dažniau lentynose atsiranda šaldytos skumbrės. O šalto rūkymo skumbrė tiekiama netgi per šventes. Labai skani, nieko nepasakysi! Bet grįžkime prie šaldytos skumbrės. Mes jau radome porą simpatiškų gabalėlių. Ir jei jūs suabejojate, imti, ar ne, mes jums tvirtai sakome – imkite būtinai! Nes mes turime neįtikėtinai gerą receptą užkeptai su garstyčiomis skumbrei pagaminti. Pagaminkime kartu.

Ingredientai

  • skumbrė 2 vnt.
  • svogūnas 1 vnt.
  • majonezas 2 v.š.
  • sojų padažas 3 v.š.
  • Garstyčios 2 v.š.
  • Žalumynų pagal skonį

Paruošimas

1. Išvalykite žuvį, gerai nuplaukite ir supjaustykite porcijiniais gabalėliais.

Reklama

2. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir paruoškite padažą. Tam reikia sumaišyti garstyčias, majonezą ir sojų padažą iki vienalytės masės. Druskos dėti nereikia.

3. Į padažą įdėkite svogūnus ir sumaišykite jį su žuvies gabalėliais. Leiskite viskam pastovėti 30 minučių, kad gerai išsimarinuotų.

4. Perdėkite žuvį į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę 20-30 minučių. Temperatūrą nustatykite 170 laipsnių. Palaukite, kol skumbrė šiek tiek apskrus. Paruošta! Ir nepamirškite pridėti žalumynų.

Švelnų ir sultingą patiekalą galima patiekti su bet kokiu garnyru – įvertins visa šeima! Tuo labiau, kad receptas tikrai paprastas ir nereikalauja daug pastangų. Svarbiausia – prisisemti kantrybės ir nepulti skumbrės kol jinai dar neiškepusi! O kol žuvis kepa, pasidalinkite šiuo receptu su kitais!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + 4 =

Virtuvė

Bulvių kotletai su baravykais

Jeigu po pietų tau liko šiek tiek bulvių košės, pagamin iš jos šiuos nuostabius kotletus su žalumynais ir miško grybais.

Ingredientai

  • bulvių piurė 250 g
  • virti baravykai 200 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • miltai 50 g
  • augalinis aliejus apkepimui
  • žalumynai pagal skonį
  • druska, pipirai pagal skonį
  • kukurūzai paniravimui 50 g
  • serviruoti su grietine

40 min. 4 porcijos

Reklama

Bulvių kotletai su miško grybais

  1. Virtus baravykus supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
  2. Sumaišyti bulvių piurė, grybus, kiaušinį, miltus, druską, pipirus ir smulkintus žalumynus.
  3. Drėgnomis rankomis suformuoti kotletus ir apvolioti paniravimo kukurūzuose.
  4. Įkaitinti keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepinti kotletus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  5. Tiekti su grietine.
Continue Reading

Virtuvė

Grūdėtos varškės varškėčiai

Grūdėtos varškės varškėčius tiekti su grietine, cukraus pudra ir sezoninėmis uogomis.

Sudėtis

  • grūdėta varškė 500 g
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • miltai 4-5 v. š. + kepimui
  • cukrus 3 v. š.
  • vanilė pagal skonį
  • druska žiupsnelis
  • aliejus kepimui
  • grietinė, uogos ir cukraus pudra

30 min., 4 porcijos

Varškėčiai: receptas su nuotrauka

1. Varškę sumaišyti su tryniu. Įdėti cukraus, vanilės ir truputį druskos. Viską sumaišyti.

2. Įberti išsijotus miltus, sumaišyti.

Reklama

3. Kiaušinį suplakti iki baltų pikių, sudėti į varškės masę ir vėl sumaišyti.

4. Ant plokščios lėkštės įpilti miltų, po to dėti 1 valgomą šaukštą varškės masės, pabarstyti miltais ir suformuoti skrituliuką. Skrituliuką suspausti ir suformuoti nedidelį varškėtį.

5. Varškėčius kepti aliejuje iki tol, kol taps auksinės spalvos.

6. Tiekti su grietine, cukraus pudra ir šviežiomis uogomis.

Continue Reading

Virtuvė

Kavos panna cotta: greitas gardaus deserto paruošimas

Gaminame garsų itališką desertą su kavos skoniu. Prieš pateikiant desertą, jį galima papuošti maltu cinamonu ir plakta grietinėle.

Sudėtis

  • 2 puodeliai grietinėlės
  • 1,5 a. š. želatinos
  • 4 a. š. tirpios kavos
  • 1/4 puodelio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • plakta grietinėlė, cinamonas ir kavos grūdeliai

daugiau 180 min., 4 porcijos

Panna cotta: receptas su nuotrauka

1. Grietinėlę įpilti į puodą. Pabarstyti želatina ir taip palaikyti 5 minutes. Pastatyti ant vidutinės ugnies ir maišant kaitinti, kol neištirps želatina. Neužvirinti.

Reklama

2. Supilti kavą, cukrų ir druską. Virti ant mažos ugnies, kol neištirps cukrus. Nukelti nuo ugnies ir truputį atvėsinti.

3. Išpilstyti į stiklines, uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 valandoms.

4. Papuošti maltu cinamonu, plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.

Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending