Connect with us

Virtuvė

Silkių tortas

Žuvis visada yra ant mano šventinio stalo, bet kiekvieną kartą bandau nustebinti save ir savo svečius. Šį kartą savo arsenale turėjau vaflių lakštų ir silkių, ir pagalvojau, o kodėl nepabandžius suderinti šių dviejų produktų viename? Dar pridėjau grybų ir daržovių, ir gavosi, nepabijosiu šio žodžio, tikras šedevras.

Reklama

Ingredientai:

  • Vafliniai lakštai – 120 g;
  • silkė – 1  vnt;
  • pievagrybiai  – 400 gramų;
  • svogūnas – 3 vnt.
  • morkos – 3 vnt.
  • majonezas – 240 g;
  • olandiškas sūris – 120 gramų;
  • petražolės – 50 gramų.

Silkių tortas. Paruošimas

  1. Atskirkite silkių filė nuo kaulų.
  2. Supjaustykite filė ir su viena svogūnu susmulkinkite blenderiu.
  3. Grybus  su likusiais svogūnais supjaustykite . Šiek tiek pasmulkinkite blenderiu.
  4. Išvirkite ir sutarkuokite morkas.
  5. Vaflių lakštą dedame ant lėkštės, sudėkite pusę silkės su svogūnais masės, aptepkite majonezu ir uždenkite antru lakštu.
  6. Tada ant viršaus sudėkite pusę grybų su svogūnais masės ir aptepkite majonezu.
  7. Uždenkite vafliniu lakštu ir sudėkite pusę morkų masės. Aptepkite majonezu.
  8. Pakartokite tą pačią seką: silkę, grybus, morkas ir apibarstykite tarkuotu sūriu.
  9. Palikite pastovėti šaldytuve per naktį.

Pagaminsite šį tortą, paragausite ir tapsite amžinais šio patiekalo gerbėjais! Paprastas ir skanus patiekalas patiks visiems jūsų svečiams, o išeidami namo svečiai dar ir recepto paprašys.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × 3 =

Virtuvė

Gyvenime nemačiau tokių gražių kepimo gaminių! 25 ryškiausios ir įdomiausios idėjos puošti kepimo gaminius

Kiekviena šeimininkė stengiasi nors retkarčiais namuose pagaminti savo šeimos nariams skanėstų. Žinodami apie tai, mūsų redakcijos darbuotojai nori skubiai pasidalinti su savo skaitytojais naujomis idėjomis!

Susukti tokį prancūzišką ragelį nėra sunku net pradedančiai šeimininkei!

Uogos – puikus pasirinkimas iškepti pyragą prie arbatos. Jūs tikriausiai turite šaldymo kameroje užšaldytų atsargų?

Tokį šokoladinį pyragą galima pasigaminti per 15 minučių! Įdarui idealiai tiks “Nutella”.

Kepti tešloje obuoliai – labai naudingas ir skanus desertas!

Puikus figūrinių bandelių papuošimo variantas! Iš sluoksniuotos tešlos susuk nedidelį vyniotinį, supjaustyk jį į gabaliukus ir prislėk ridiniu.

Ne už kalnų braškių sezonas, užsirašyk šią idėją ateičiai!

Gražias roželes galima įdaryti ne tik saldžiomis uogomis, bet ir varške bei žalumynais!

Dar vienas puikus pasirinkimas papuošti obuolius tešloje.

Kaip gražu, nekantrauju paragauti!

Prancūziški rageliai “Diena ir naktis” – tai skaniausias saldumynas prie arbatos!

Įdarą galima pasirinkti bet kokį.

Sutik, kad ši nestandartinė meduolių forma atrodo labai įspūdingai.

Ar bandei susukti taip tešlą?

Reklama

Štai ir puiki idėja kepti bandeles.

Įdaryti galima džemu, “Nutella” arba naminiu džemu.

Kas sakė, kad bandelės turi būti saldžios? Dešra yra puikus įdaras.

Ažūriniai trikampiai paruošiami labai greitai, kol svečiai nusiplauna rankas!

Nepirk parduotuvėje sausainių “Ausytės”! Sausainius galima paruošti ir namuose.

Taip “Žagarėliai” atrodo labai gardžiai.

Mėsos kepinys dar nebuvo toks gražus! Sluoksniuotą pyragą galima įsidėti į darbą.

Štai kaip suvyniojo!

Neįtikėtinai gardžios lazdelės iš sluoksniuotos tešlos!

Sluoksniuotos tešlos „Volovanai“ – geriausias pasirinkimas pasigaminti skanius konditerinius krepšelius!

Dar vienas bandelių su cinamonu papuošimo variantas.

Galima užsukti keletą bandelių-sraigių ir padaryti štai tokį ėriuką. Vaikai tikrai apsidžiaugs!

Ar jums patinka eksperimentuoti , kepant naminius pyragus? Būtinai pasidalykite savo įdomiomis nuotraukomis mūsų komentaruose!

Continue Reading

Virtuvė

Moliūgas grietinės padaže! Kaip gaila, kad to negaminau anksčiau!

Jeigu jūs nemėgstate moliūgo – reiškia, kad jūs dar neragavote jo pagaminto gal šį receptą. Netgi mano sūnus, kuris nevalgo nieko „molūginio“, retai atsisako šio patiekalo. Greita, pikantiška, ryšku, įdomu ir labai skanu!

Ir užkandis, ir garnyras, ir labai gera vakarienė. Paragaukite – aš įsitikinusi, kad šis receptas „apsigyvens“ jūsų rudeniniame meniu.

Moliūgas grietinės padažė, receptas:

  • Moliūgas (nuvalytas) – 500 g
  • Grietinė – 180 g
  • Vanduo (šaltas) – 20 ml
  • Augalinis aliejus – 2 š.
  • Česnakas – З skilt.
  • Paprika – 0,5 š.
  • Krapai
  • Petražolės
  • Juodieji malti pipirai
  • Druska

Gaminimas:

Reklama

Moliūgą nuvalyti, supjaustyti pagaliukais ir lengvai pakepinti.

Paruošti grietinės padažą. Tam reikia grietinę sumaišyti su smulkintais žalumynais, česnaku, pridėti prieskonių, sumaišyti.

Padažu užpilti maliūgą. Viską patroškinti ant mažos ugnies 3-5 minutes.

Gero visiems apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Superploni blynai su paslaptimi. Receptas, kurė naudoju jau kokį dešimtmetį

Blynų receptų gausybėje lengva pasiklysti. Iš ko tik jų nekepa: užmaišo su pienu, kefyru, išrūgomis, alumi, netgi su mineraliniu vandeniu. Bet rezultatas priklauso ne tik nuo skystojo ingrediento, bet ir nuo pačių miltų.

Mes radome vieną receptą superplonų blynelių, kurių gamybai prireiks ir krakmolo. Neturi reikšmės, koks būtent krakmolas, kukurūzų ar bulvių, rezultatas pradžiugins blynų mėgėjus.

Reklama

Ingredientai

  • Vanduo — 600 ml
  • Pienas — 600 mlмл
  • Kvietiniai miltai— 1,5 stikl.
  • Krakmolas — 1,5 stikl.
  • Kiaušinis — 4 vnt.
  • Druska— 1 š.
  • Sviestas— 3 š.
  • Cukrus — 3 š.
  • Vanilinis cukrus — 0,5 š.

Gaminimas

  1. Suplakite kiaušinius. Plakdami palaipsniui dėkite cukrų, druską, vanilinį cukrų.
  2. Plakite toliau ir pridėkite pieną, dalimis pilkite miltus ir krakmolą.
  3. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje , pridėkite blynų tešlą, gerai išmaišykite, plona srovele įpilkite verdančio vandns.
  4. Palikite tešlą 30-iai minučių, kad pastovėtų, tada galite kepti.
  5. Blyneliai gaunasi labai švelnūs, plonyčiai, tuo pačiu jie labai gerai laiko formą ir neplyšta. Patiekite blynelius su medum, uogiene, ypač skanu su braškių uogiene.

Išsaugokite receptą savo užrašuose ir pradžiuginkite šeimą jau per šias išeigines!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending