Connect with us

Virtuvė

Šis patiekalas iš faršo jums patiks labiau nei kotletai! Tik 25 minutes orkaitėje ir turite šedevrą ant lėkštės. Įdaras – tikra bomba!

Daugelis namų šeimininkių mėgsta laikyti šaldytuve maltą mėsą, nes jį galima greičiau atšildyti, patiekalai iš jo yra švelnesni ir minkštesni.

Iš faršo galima pagaminti skanius kotletus, taip pat jį naudoti kaip pyragų ar čeburekų įdarą.

Reklama

O  apie patiekalą, kuriame malta mėsa yra pluta, o ne įdaras, ar žinote? Žurnalas “Su skoniu” siūlo jums mėsos lizdų su kremu receptą. Juos lengviau paruošti dar nei kotletus, jų nereikia apkepti keptuvėje: tiesiog įdedate į orkaitę ir palaukiate šiek tiek.

Sudedamosios dalys

  • Kiaulienos faršas 800 gr.
  • Vištienos faršas 300 gr.
  • Svogūnai 1 vnt.
  • Pienas 200 ml.
  • Duonos  70 gr.
  • Druska pagal skonį
  • Juodųjų pipirų  pagal skonį
  • Grietinės 200 ml.
  • Kiaušinis 2 vnt.
  • Kieto sūrio 150 gr.
  • Kepti pagal skonį

Paruošimas

  1. Sumaišykite kiaulienos ir vištienos faršą, įdėkite susmulkintą svogūną.
  2. Duoną užpilkite 100 ml pieno, tada sutrinkite ir sumaišykite su faršu.
  3. Supilkite likusį pieną į faršą, įdėkite druskos ir pipirų.
  4. Suformuokite obuolio dydžio rutuliukus, padarykite juose duobutes ir sudėkite juos į išteptą aliejumi kepimo skardą.
  5. Sutarkuokite sūrį, sumaišykite su grietine, kiaušiniais ir smulkintais krapais.
  6. Sudėkite įdarą į lizdus ir pašaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 25-30 minučių.

Šiam įdomiam patiekalui tiks bet koks mėsos faršas, tad  įsiminkite jo paruošimo ypatybes. Ir nepamirškite išsisaugoti receptą!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × two =

Virtuvė

Bulvės karališkai

Įsidėmėkite šį receptą, net jei žinote 100 skirtingų bulvių paruošimo variantų! Pristatome tiesiai iš orkaitės karališkų bulvių receptą – patiekalą iš paprastų ingredientų, bet patikėkite, tikrai nepakartojamo skonio. Soti savaitgalio vakarienė, įspūdingas karštas patiekalas šventiniam stalui – toks maistas visada ir visur tinka.
Mėsa patiekalui – nebūtinai tik kiauliena. Tiks ir jautiena, ir kalakutiena, ir vištiena. Mėsa neišdžius, bus sultinga bei kvapni, nes gaminama pataluose. Skonis bus kitoks, jei patepsite mėsą ne skystomis maistinėmis garstyčiomis, o grūdeliais. Arba garstyčios galima pakeiskite išmirkytomis džiovintomis slyvomis be kauliukų. Kaip jums patinka tokia idėja?

Sudedamos dalys:

  • Bulvės – 800 g
  • Kiauliena – 400 g
  • Svogūnas – 1 vnt.
  • Kietas sūris – 200 g
  • Garstyčios – 1 v. š.
  • Druska – pagal skonį
  • Juodieji pipirai (malti) – pagal skonį
  • Krapai – pagal skonį
  • Saulėgrąžų aliejus – pagal skonį. Grietinė – 100g

Paruošimas

Kiaulieną nuplauti, išdžiovinti popieriniu rankšluosčiu, supjaustyti vidutinio storio griežinėliais. Lengvai išmušti, pasūdyti, pabarstyti pipirais. Mėsą įtrinti pipirais ir druska. Ištepti karščiui atsparią formelę saulėgrąžų aliejumi, į ją vienu sluoksniu sudėti mėsą, kad gabaliukai būtų labai arti vienas kito. Kiaulieną patepti garstyčiomis. Ant garstyčių dėti plonai supjaustytą svogūną.

Reklama

Nuskusti bulves, išplauti, supjaustyti griežinėliais ir sudėti ant svogūnų sluoksnio. Įberti druskos, pipirų ir pabarstyti tarkuotu sūriu, ant bulvių – grietinės.

Formą uždengti folija, kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Po to nuimti foliją ir kepti dar 15 minučių iki paruduos. Prieš patiekiant pabarstyti susmulkintais krapais.


Patarimas: karbonadų gaminimo procesas bus greitesnis, jei mėsos gabaliukus dėti tarp dviejų sluoksnių polietileno. Ir virtuvė švaresnė, ir gabaliukai gražesni. Jei jums patinka receptas, pasidalinkite juo su draugais!

 

Continue Reading

Virtuvė

Senelė iš Azerbaidžano išmokė virti liuksusinį plovą. Gyvenime skaniau nepavykdavo!

Šacho plovas yra daugelio azerbaidžaniečių namų šeimininkių geriausias patiekalas ir pasididžiavimas. Plovas taip pavadintas dėl labai paprastos priežasties: šis neįprastai skanus patiekalas buvo tiekiamas tik garbingiausiems ir brangiausiems svečiams, valdovams ir šachams.

Dėl puikaus pateikimo šis azerbaidžaniečių patiekalas tapo populiarus visame pasaulyje. Pabandykite jį pagaminti ir Jūs!

Ingredientai

  • Lavašas – 2 vnt.
  • Jautiena – 800 g
  • Morkos – 2 vnt.
  • Svogūnai – 1 vnt.
  • Česnakai – 3 skiltelės
  • Džiovintos slyvos – 200 g
  • Razinos – 150 g
  • Sviestas – 70 g
  • Ciberžolė – pagal skonį
  • Druska – pagal skonį
  • Ryžiai – 1 kg

Paruošimas

Virkite ryžius verdančiame pasūdytame vandenyje, kol pusiau išvirs.

Paimkite puodą ar katiliuką, išklokite jį lavašu, kad kraštai laisvai kabėtu.

Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą. Įjunkite orkaitę kaisti iki 180 laipsnių.

Nulupkite ir supjaustykite morkas ir svogūnus.

Reklama

Nuplaukite ir nusausinkite mėsą. Supjaustykite dideliais kubeliais ir apkepinkite saulėgrąžų aliejuje, kol gražiai apskrus. Kai mėsa šiek tiek apskrus, pridėkite svogūnų ir morkų ir maišydami kepkite dar 4 minutes.

Nuplaukite džiovintas slyvas ir razinas. Sumaišykite ryžius su džiovintais vaisiais ir apkepta mėsa su daržovėmis.

Sudėkite ryžius į puodą arba katiliuką su lavašu. Įberkite į ryžius nepjaustytas česnako skilteles ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Paskaninkite ciberžolėmis ir uždenkite plovą iš viršaus lavašu. Aptepkite lavašą augaliniu aliejumi.

Pašaukite plovą į orkaitę 1,5 vaL.

Suverskite plovą į dubenį ir supjaustykite kaip pyragą.

Sveikiname, nuostabus plovas paruoštas. Jūsų artimieji bus sužavėti! Vietoj džiovintų slyvų galite įdėti džiovintus abrikosus, taip irgi bus labai skanu.

Continue Reading

Virtuvė

Sausa aromatinga uogienė iš obuolių! Nereikalauja daug pastangų.

Labai gaila, kad apie šį receptą ankščiau nežinojau! Kada yra daug obuolių ir suki galvą ką iš jų pagaminti, atsiranda originalių sprendimų… Sausa uogienė, pagaminta iš obuolių orkaitėje, nereikalauja daug pastangų ir nepaprastai aromatinga. Dalinuosi su tavimi puikiu receptu, neabejoju, kad šis skanėstas patiks visiems!

Sausa uogienė iš obuolių

SUDĖTIS

  • 1 kg obuolių
  • 300 g cukraus
  • 1 v. š. cinamono
  • 1 a. š. citrinos rūgštelės

GAMINIMAS

Šiam desertui labiau tinka saldžiai-rūgštūs obuoliai arba saldūs obuoliai. Supjaustyk kiekvieną obuolį plonomis riekelėmis ir tankiai išdėliok ant kepimo skardos, pabarstyk cukrumi, cinamonu ir citrinos rūgštele.

Reklama

Sudėk obuolius į 200 laipsnių orkaitę. Kepk 25 minutes. Po to sudėk obuolius ant kepimo popieriaus, šiek tiek pabarstyk cukrumi ir palik džiovinti 2-3 dienas. Taip pat gali būti naudojama elektrinė džiovyklė arba orkaitė su ventiliatoriumi – džiovinimui tokiu atveju pakaktų kelių valandų.

Paruoštos kvapnios obuolių riekelės gali būti laikomos kambario temperatūroje, sausoje vietoje. Geriausia – plastikiniuose indeliuose ar stiklainiuose. Užtikrinu, kad šis aromatingas skanėstas bus jau suvalgytas iki žiemos!

Gali eksperimentuoti ir tokiu būdu pasigaminti tobulų desertų žiemai iš kitų vaisių: nepaprastai skani sausa uogienė iš slyvų. Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending