Connect with us

Virtuvė

Šis patiekalas iš faršo jums patiks labiau nei kotletai! Tik 25 minutes orkaitėje ir turite šedevrą ant lėkštės. Įdaras – tikra bomba!

Daugelis namų šeimininkių mėgsta laikyti šaldytuve maltą mėsą, nes jį galima greičiau atšildyti, patiekalai iš jo yra švelnesni ir minkštesni.

Iš faršo galima pagaminti skanius kotletus, taip pat jį naudoti kaip pyragų ar čeburekų įdarą.

Reklama

O  apie patiekalą, kuriame malta mėsa yra pluta, o ne įdaras, ar žinote? Žurnalas “Su skoniu” siūlo jums mėsos lizdų su kremu receptą. Juos lengviau paruošti dar nei kotletus, jų nereikia apkepti keptuvėje: tiesiog įdedate į orkaitę ir palaukiate šiek tiek.

Sudedamosios dalys

  • Kiaulienos faršas 800 gr.
  • Vištienos faršas 300 gr.
  • Svogūnai 1 vnt.
  • Pienas 200 ml.
  • Duonos  70 gr.
  • Druska pagal skonį
  • Juodųjų pipirų  pagal skonį
  • Grietinės 200 ml.
  • Kiaušinis 2 vnt.
  • Kieto sūrio 150 gr.
  • Kepti pagal skonį

Paruošimas

  1. Sumaišykite kiaulienos ir vištienos faršą, įdėkite susmulkintą svogūną.
  2. Duoną užpilkite 100 ml pieno, tada sutrinkite ir sumaišykite su faršu.
  3. Supilkite likusį pieną į faršą, įdėkite druskos ir pipirų.
  4. Suformuokite obuolio dydžio rutuliukus, padarykite juose duobutes ir sudėkite juos į išteptą aliejumi kepimo skardą.
  5. Sutarkuokite sūrį, sumaišykite su grietine, kiaušiniais ir smulkintais krapais.
  6. Sudėkite įdarą į lizdus ir pašaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 25-30 minučių.

Šiam įdomiam patiekalui tiks bet koks mėsos faršas, tad  įsiminkite jo paruošimo ypatybes. Ir nepamirškite išsisaugoti receptą!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 + fourteen =

Virtuvė

Salotos „Rožių puokštė“

Šios salotos ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai gražiai atrodo. Labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g morkų,
  • 500 g šampinjonų (galima marinuotų kelmučių),
  • 300 g sūrio,
  • 200 g graikiškų riešutų,
  • 2 burokėliai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • majonezas,
  • druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Reklama

Pirmiausia ruošiam salotas. Virtas morkas ir vištieną smulkiai supjaustom. Šampinjonus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirose keptuvėse. Virtus kiaušinius, sūrį supjaustyti kūbeliais, riešutus sutarkuoti tarka. Viską sumaišyti. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Papuošimas

Iškepti 2 blynelius, sumaišom smulkia tarka sutarkuotus burokėlius ir česnaką, įdedam 2-3 šaukštus majonezo. Ištepam kiekvieną blynelį šia gauta burokėlių mase, susukam, supjaustom nedideliais gabalėliais (storis 1,5 cm), centre išdėliojame mūsų rožytes, aplink apibarstom žalumynais ir agurkėlio skiltelėmis.

Continue Reading

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Šios salotos su silkėmis yra skanesnės nei mums įprastos silkės pataluose

Šios salotos – mano mėgstamiausios!

Ingredientai:

  • 1 didelis burokas
  • 1 vidutinė morka
  • 2 kiaušiniai
  • 1 maža silkė
  • 150 gr. marinuotų grybų
  • majonezas arba grietinė

Paruošimas:

Reklama

Buroką, morką ir kiaušinius sutarkuojame stambia tarka, atskirai sumaišome su majonezu ( aš maišau su majonezu ir grietine), smulkiai supjaustome grybus, išvalome silkę, supjaustome kubeliais arba griežinėliais.

Išklojame inde sluoksniais: pusę burokų, grybus, morkas, kiaušinius, likusius burokus ir silkę.

Skanaus ir gerų emocijų!!!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending