Connect with us

Virtuvė

Šis patiekalas iš faršo jums patiks labiau nei kotletai! Tik 25 minutes orkaitėje ir turite šedevrą ant lėkštės. Įdaras – tikra bomba!

Daugelis namų šeimininkių mėgsta laikyti šaldytuve maltą mėsą, nes jį galima greičiau atšildyti, patiekalai iš jo yra švelnesni ir minkštesni.

Iš faršo galima pagaminti skanius kotletus, taip pat jį naudoti kaip pyragų ar čeburekų įdarą.

Reklama

O  apie patiekalą, kuriame malta mėsa yra pluta, o ne įdaras, ar žinote? Žurnalas “Su skoniu” siūlo jums mėsos lizdų su kremu receptą. Juos lengviau paruošti dar nei kotletus, jų nereikia apkepti keptuvėje: tiesiog įdedate į orkaitę ir palaukiate šiek tiek.

Sudedamosios dalys

  • Kiaulienos faršas 800 gr.
  • Vištienos faršas 300 gr.
  • Svogūnai 1 vnt.
  • Pienas 200 ml.
  • Duonos  70 gr.
  • Druska pagal skonį
  • Juodųjų pipirų  pagal skonį
  • Grietinės 200 ml.
  • Kiaušinis 2 vnt.
  • Kieto sūrio 150 gr.
  • Kepti pagal skonį

Paruošimas

  1. Sumaišykite kiaulienos ir vištienos faršą, įdėkite susmulkintą svogūną.
  2. Duoną užpilkite 100 ml pieno, tada sutrinkite ir sumaišykite su faršu.
  3. Supilkite likusį pieną į faršą, įdėkite druskos ir pipirų.
  4. Suformuokite obuolio dydžio rutuliukus, padarykite juose duobutes ir sudėkite juos į išteptą aliejumi kepimo skardą.
  5. Sutarkuokite sūrį, sumaišykite su grietine, kiaušiniais ir smulkintais krapais.
  6. Sudėkite įdarą į lizdus ir pašaukite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę 25-30 minučių.

Šiam įdomiam patiekalui tiks bet koks mėsos faršas, tad  įsiminkite jo paruošimo ypatybes. Ir nepamirškite išsisaugoti receptą!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + nine =

Virtuvė

Salotos «Nuotaka». Pranoksta net «silkę pataluose» ir salotas Olivije, Skanumėlis!

Šventinis, gražus, švelnus, lengvas!

Ingredientai:

Rūkyta vištiena – 300g

Vištų kiaušiniai – 4 vienetai

Lydytas sūris “Draugystė”

Bulvės – 2 vnt

Svogūnų pagal skonį , gali būti žali

Reklama

majonezas

Paruošimas:

Vištiena supjaustoma smulkiais gabaliukais.

Bulves sutarkuokite stambia tarka, sūris trinamas ant plono, trynių ir baltymų – atskirai.

Svogūnai iš anksto marinuojami: supjaustytus užpilkite acto 1 valg. šaukšt. ir karštą vandenį mišiniu ir palaikykite 10-20 minučių.

Sudėkite salotų sluoksnius:

  1. sluoksnis: vištiena, majonezas
  2. svogūnai
  3. bulvės, majonezas
  4. tryniai
  5. tepamas sūris, majonezas
  6. baltymai.

Padėkite salotas kelioms valandoms į šaldytuvą.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Maki salotos su vištiena ir grybais

Tu gali paruošti sau mėgiamas salotas ir papuošti jas, kaip siūloma recepte:

Reklama
vištienos filė 300 g.
marinuoti pievagrybiai 1 indelis
pomidorai 150 g.
svogūnų laiškai pora laiškų
alyvuogės be kauliukų 70 g.
Sūris 100 g.
majonezas pagal skonį
druska pagal skonį
Krapai Papuošimui

4-6 porcijos. Ruošti 30 min.

  1. Virtą vištienos filė supjaustyti kubeliais. Žalius svogūnų laiškus susmulkinti.
  2. Marinuotus pievagrybius supjaustyti plonais gabalėliais. Alyvuogės – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.
  3. Susmulkintus ingridientus dėti sluoksniais į salotinę: vištienos filė, majonezas, grybai, svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas, alyvuogės, majonezas.
  4. Salotas apibarstyti trintu sūriu. Iš pomidorų išpjauti griežinėlius, sudėti iš jų gėles. Į vidurį alyvuogių puseles, pabarstyti žiupsneliu krapų. Salotas padėti į šaldytuvą porai valandų.
Continue Reading

Virtuvė

Tortas „Pančo…labaaaaai tingus“ – nekeptas

Idealus receptas tiems, kas nemoka ar nemėgsta kepti, arba tiesiog neturi laisvo laiko. Paprasta, greita ,elementaru.

Rezultatas visada puikus. Suklysti neįmanoma, nieko sugadinti taip pat. Labai skanu, labai švelnu ir sodru. Apie kalorijas šį kartą nekalbėsiu. Kartais galima sau leisti.

Ingredientai:

  • Biskvitas (perkam gatavus biskvitus standartinėje pakuotėje) — 1 vnt.
  • Grietinė (riebi, pageidautina 30%) — 1 kg
  • Cukrus — 7 v.š. (galima naudoti rudą)
  • Ananasai (konservuoti, pjaustyti žiedais) — 1 skardinė
  • Graikiniai riešutai — 50 g
  • Juodas šokoladas — 50 g

Gaminimas:

Reklama

Grietinę sudedam į gilų dubenį, plakti apie 2 minutes. Sudėti cukrų ir plakti toliau, kol cukrus ištirps. Tai užims maždaug 5 minutes. Paruošti kitus produktus. Supjaustom ananasą, riešutus susmulkinti blenderyje, biskvitą supjaustom kubeliais 1×1 cm, galima 1,5 cm – ne didesniais.

Iš tiesų, tai nebūtina pirkti būtent torto biskvitus. Puikiai tinka ir keksas, koks nors jums patinkantis paprastas pyragas. Tik tada pašalinkite visokius nereikalingus priedus- razinas, cukatus ir pan. Paruošiamieji darbai jau baigti, galima pradėti torto “surinkimą”.:

Į atskirą dubenį sudėkite keletą šaukštų grietinės kremo, saujelę biskvitinių kūbelių, atsargiai išmaišyti, stengiantis nepaversti visko koše.

Ir pradedam dėti viską į lėksštę. Pirmiausia bsikvito ir grietinės sluoksnį, po to ananasą, po to riešutus ir t.t., palaipsniui pastatom piramidę. Jei jūs virtuvėje visai naujokas, tai ir nevarkite su ta piramide, dėkite, kaip paprastą apvalų pyragą. Skoniui tai neturės jokio poveikio. Tik stenkitės pirštų nelaižyti, nes iki ryto viskas surugs. Palaipsniui surenkam sluoksnį po sluoksnio, kol neišauga štai tokia pusnis. Likusiu grietinės kremu aptepkite šonus. Ir paskutinis štrichas, išlydytą šokoladą užpilam ant viršaus. Viskas paruošta, bet valgyti, kol kas, negalima. Tortas turi kokias bent tris valandas pastovėti šaldytuve, kad persisukntų sluoksniai.

Paprastas gaminimas ir nuostabus skonis.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending