Connect with us

Virtuvė

Skaniausi naminiai zefyrai, kurie tiesiog tirpsta burnoje

Šis desertas – mūsų skaniausias!

Naminius zefyrus gaminu gana dažnai ir mano namiškiai nekaip negali jais atsidžiaugti. Desertas naminis, natūralus, nekenkia figūrai, o gaunasi beprotiškai skanus!

Pagrindinės sudedamos dalys:

  • Kefyras – 1 litras
  • Grietinė – 3/4 stiklinės
  • Cukrus – 1 stiklinė
  • Vanduo – 2 stiklinės
  • Želatina – 2 valgomieji šaukštai
  • Vanilė – pusė pakelio

Kaip paruošti:

  • Želatiną užpilti vandeniu ir palaikyti 30 minučių, po to pastatyti ant mažos ugnies, nepamiršti nuolat maišyti, leisti užvirti, nuimti nuo ugnies ir atvėsinti.
  • Sumaišyti grietinę, kefyrą ir cukrų, viską suplakti plaktuvu. Nesustojant plakti, lėtai supilti į masę želatiną, plakti dar apie 4-5 minutes.
  • Išpilstyti masę į formeles ir pastatyti į šaldytuvą 5 valandoms.
  • Kai zefyras sustingsta, galima jį supjaustyti gabalėliais arba padaryti formeles sausainiams.

Užsirašykite šį receptą ir nepamirškite jo pasidalinti su draugais!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − nine =

Fresh articles

Facebook

Trending