Connect with us

Virtuvė

Sluoksniuoti pyragėliai su varškės įdaru ir razinomis

Ingredientai:

  • – sluoksniuota bemielė tešla 400 g
  • – varškė 400 g
  • – cukrus 3-4 valg.š.
  • – vanilė 1/3 arb.š.
  • – kiaušinis 1 vnt.
  • -grietinė 1-2 valg. š.
  • – razinos be kauliukų (pagal skonį)
  • – kiaušinis užtepimui
  • – cukraus pudra ir sezamai pabarstymui

Gaminimas:

Sumaišyti varškę, 1 kiaušinį, grietinę, vanilę ir garintas, nusausintas razinas.

Atšildyti tešlą, perpjauti į 2 dalis.

Iškočioti stačiakampį 15×35 cm. Ištepti pusę įdaro, truputį paliekant laisvą kraštelį.

Reklama

Susukti vyniotinį, kraštą sygnybti, apsukti sujungimo vietą į apačią. Supjaustyti gabalėliais 3-4 cm pločio.

Tą patį padaryti su antra tešlos dalim. Sudėti viską ant pergamento, aptepti kiaušiniu, pabarstyti sezamu (arba aguonomis, cukrumi, cinamonu).

Kepti 200°C temperatūroje iki gražiai pagels.

Atvėsinti, pabarstyti cukraus pudra.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + twenty =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending