Connect with us

Virtuvė

Su šiuo receptu pamiršite, kas yra duona! Purūs kefyro paplotėliai: skanu ir greita.

Tokiais paplotėliais mane dažnai lepindavo močiutė, kepdama juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku buvo sulaukti, kol jie šiek tiek atvės … Dabar ruošiu tokius paplotėlius savo šeimai, ir jie – labai patenkinti!

Kefyro paplotėliai su įdaru

INGREDIENTAI TEŠLAI

  • 500 ml kefyro
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 kiaušinis
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
  • 500-550 gr. miltų
  • 50 gr. sviesto
  • Druskos pagal skonį

ĮDARŲ VARIANTAI (PASIRINKTINAI)

  • Su dešrelėmis arba kumpiu su sūriu
  • Troškintų grybų
  • Troškintų kopūstų
  • Bulvių košė
  • Varškė su žalumynais

PARUOŠIMAS

  1. Kefyrą sumaišykite su soda (galima negesinti). Įmuškite kiaušinį ir supilkite  augalinį aliejų.
  2. Supilkite miltus. Išminkykite tešlą. Jei reikia, pridėkite dar daugiau miltų. Tešla gali lipti prie rankų. Pabarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
  3. Tešlai suteikite pailgą formą ir supjaustykite į 8-9 gabalėlius. Apibarstykite juos miltais ir iškočiokite į piršto storumo paplotėlius.  Per vidurį įdėkite iš anksto paruoštą įdarą,  paplotėlio kraštus užlenkite ir užspauskite. Palikite 2-3 minutėms.
  4. Įkaitinkite keptuvę, užpilkite truputį augalinio aliejaus. Sudėkite paplotėlius ir apkepkite iš abiejų pusių  po dangčiu.
  5. Ištirpinkite sviestą. Kiekvieną iškeptą paplotėlį aptepkite sviestu,  Galite apibarstyti druska. Sudėkite visus paplotėlius į lėkštę, uždenkite juos rankšluosčiu ir palikite atvėsti 10-15 minučių.

Nepaprastai skanūs ir sultingi paplotėliai: keptuvėje po dangčiu jie taip išsipučia ! Beje, šiuos paplotėlius galima daryti ir be įdaro, galima tiesiog padaryti saldžius paplotėlius, pridėjus porą šaukštų cukraus į  tešlą arba apibarstyti cukrumi jau keptus paplotėlius.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 15 =

Fresh articles

Facebook

Trending