Connect with us

Virtuvė

Su šiuo receptu pamiršite, kas yra duona! Purūs kefyro paplotėliai: skanu ir greita.

Tokiais paplotėliais mane dažnai lepindavo močiutė, kepdama juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku buvo sulaukti, kol jie šiek tiek atvės … Dabar ruošiu tokius paplotėlius savo šeimai, ir jie – labai patenkinti!

Reklama

Kefyro paplotėliai su įdaru

INGREDIENTAI TEŠLAI

  • 500 ml kefyro
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 kiaušinis
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
  • 500-550 gr. miltų
  • 50 gr. sviesto
  • Druskos pagal skonį

ĮDARŲ VARIANTAI (PASIRINKTINAI)

  • Su dešrelėmis arba kumpiu su sūriu
  • Troškintų grybų
  • Troškintų kopūstų
  • Bulvių košė
  • Varškė su žalumynais

PARUOŠIMAS

  1. Kefyrą sumaišykite su soda (galima negesinti). Įmuškite kiaušinį ir supilkite  augalinį aliejų.
  2. Supilkite miltus. Išminkykite tešlą. Jei reikia, pridėkite dar daugiau miltų. Tešla gali lipti prie rankų. Pabarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
  3. Tešlai suteikite pailgą formą ir supjaustykite į 8-9 gabalėlius. Apibarstykite juos miltais ir iškočiokite į piršto storumo paplotėlius.  Per vidurį įdėkite iš anksto paruoštą įdarą,  paplotėlio kraštus užlenkite ir užspauskite. Palikite 2-3 minutėms.
  4. Įkaitinkite keptuvę, užpilkite truputį augalinio aliejaus. Sudėkite paplotėlius ir apkepkite iš abiejų pusių  po dangčiu.
  5. Ištirpinkite sviestą. Kiekvieną iškeptą paplotėlį aptepkite sviestu,  Galite apibarstyti druska. Sudėkite visus paplotėlius į lėkštę, uždenkite juos rankšluosčiu ir palikite atvėsti 10-15 minučių.

Nepaprastai skanūs ir sultingi paplotėliai: keptuvėje po dangčiu jie taip išsipučia ! Beje, šiuos paplotėlius galima daryti ir be įdaro, galima tiesiog padaryti saldžius paplotėlius, pridėjus porą šaukštų cukraus į  tešlą arba apibarstyti cukrumi jau keptus paplotėlius.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + fifteen =

Virtuvė

Salotos „Rožių puokštė“

Šios salotos ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai gražiai atrodo. Labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g morkų,
  • 500 g šampinjonų (galima marinuotų kelmučių),
  • 300 g sūrio,
  • 200 g graikiškų riešutų,
  • 2 burokėliai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • majonezas,
  • druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Reklama

Pirmiausia ruošiam salotas. Virtas morkas ir vištieną smulkiai supjaustom. Šampinjonus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirose keptuvėse. Virtus kiaušinius, sūrį supjaustyti kūbeliais, riešutus sutarkuoti tarka. Viską sumaišyti. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Papuošimas

Iškepti 2 blynelius, sumaišom smulkia tarka sutarkuotus burokėlius ir česnaką, įdedam 2-3 šaukštus majonezo. Ištepam kiekvieną blynelį šia gauta burokėlių mase, susukam, supjaustom nedideliais gabalėliais (storis 1,5 cm), centre išdėliojame mūsų rožytes, aplink apibarstom žalumynais ir agurkėlio skiltelėmis.

Continue Reading

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Šios salotos su silkėmis yra skanesnės nei mums įprastos silkės pataluose

Šios salotos – mano mėgstamiausios!

Ingredientai:

  • 1 didelis burokas
  • 1 vidutinė morka
  • 2 kiaušiniai
  • 1 maža silkė
  • 150 gr. marinuotų grybų
  • majonezas arba grietinė

Paruošimas:

Reklama

Buroką, morką ir kiaušinius sutarkuojame stambia tarka, atskirai sumaišome su majonezu ( aš maišau su majonezu ir grietine), smulkiai supjaustome grybus, išvalome silkę, supjaustome kubeliais arba griežinėliais.

Išklojame inde sluoksniais: pusę burokų, grybus, morkas, kiaušinius, likusius burokus ir silkę.

Skanaus ir gerų emocijų!!!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending