Connect with us

Virtuvė

Su šiuo receptu pamiršite, kas yra duona! Purūs kefyro paplotėliai: skanu ir greita.

Tokiais paplotėliais mane dažnai lepindavo močiutė, kepdama juos kiekvieną savaitę. Kaip sunku buvo sulaukti, kol jie šiek tiek atvės … Dabar ruošiu tokius paplotėlius savo šeimai, ir jie – labai patenkinti!

Reklama

Kefyro paplotėliai su įdaru

INGREDIENTAI TEŠLAI

  • 500 ml kefyro
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 1 kiaušinis
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus
  • 500-550 gr. miltų
  • 50 gr. sviesto
  • Druskos pagal skonį

ĮDARŲ VARIANTAI (PASIRINKTINAI)

  • Su dešrelėmis arba kumpiu su sūriu
  • Troškintų grybų
  • Troškintų kopūstų
  • Bulvių košė
  • Varškė su žalumynais

PARUOŠIMAS

  1. Kefyrą sumaišykite su soda (galima negesinti). Įmuškite kiaušinį ir supilkite  augalinį aliejų.
  2. Supilkite miltus. Išminkykite tešlą. Jei reikia, pridėkite dar daugiau miltų. Tešla gali lipti prie rankų. Pabarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių pastovėti.
  3. Tešlai suteikite pailgą formą ir supjaustykite į 8-9 gabalėlius. Apibarstykite juos miltais ir iškočiokite į piršto storumo paplotėlius.  Per vidurį įdėkite iš anksto paruoštą įdarą,  paplotėlio kraštus užlenkite ir užspauskite. Palikite 2-3 minutėms.
  4. Įkaitinkite keptuvę, užpilkite truputį augalinio aliejaus. Sudėkite paplotėlius ir apkepkite iš abiejų pusių  po dangčiu.
  5. Ištirpinkite sviestą. Kiekvieną iškeptą paplotėlį aptepkite sviestu,  Galite apibarstyti druska. Sudėkite visus paplotėlius į lėkštę, uždenkite juos rankšluosčiu ir palikite atvėsti 10-15 minučių.

Nepaprastai skanūs ir sultingi paplotėliai: keptuvėje po dangčiu jie taip išsipučia ! Beje, šiuos paplotėlius galima daryti ir be įdaro, galima tiesiog padaryti saldžius paplotėlius, pridėjus porą šaukštų cukraus į  tešlą arba apibarstyti cukrumi jau keptus paplotėlius.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Virtuvė

Salotos «Nuotaka». Pranoksta net «silkę pataluose» ir salotas Olivije, Skanumėlis!

Šventinis, gražus, švelnus, lengvas!

Ingredientai:

Rūkyta vištiena – 300g

Vištų kiaušiniai – 4 vienetai

Lydytas sūris “Draugystė”

Bulvės – 2 vnt

Svogūnų pagal skonį , gali būti žali

Reklama

majonezas

Paruošimas:

Vištiena supjaustoma smulkiais gabaliukais.

Bulves sutarkuokite stambia tarka, sūris trinamas ant plono, trynių ir baltymų – atskirai.

Svogūnai iš anksto marinuojami: supjaustytus užpilkite acto 1 valg. šaukšt. ir karštą vandenį mišiniu ir palaikykite 10-20 minučių.

Sudėkite salotų sluoksnius:

  1. sluoksnis: vištiena, majonezas
  2. svogūnai
  3. bulvės, majonezas
  4. tryniai
  5. tepamas sūris, majonezas
  6. baltymai.

Padėkite salotas kelioms valandoms į šaldytuvą.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Maki salotos su vištiena ir grybais

Tu gali paruošti sau mėgiamas salotas ir papuošti jas, kaip siūloma recepte:

Reklama
vištienos filė 300 g.
marinuoti pievagrybiai 1 indelis
pomidorai 150 g.
svogūnų laiškai pora laiškų
alyvuogės be kauliukų 70 g.
Sūris 100 g.
majonezas pagal skonį
druska pagal skonį
Krapai Papuošimui

4-6 porcijos. Ruošti 30 min.

  1. Virtą vištienos filė supjaustyti kubeliais. Žalius svogūnų laiškus susmulkinti.
  2. Marinuotus pievagrybius supjaustyti plonais gabalėliais. Alyvuogės – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.
  3. Susmulkintus ingridientus dėti sluoksniais į salotinę: vištienos filė, majonezas, grybai, svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas, alyvuogės, majonezas.
  4. Salotas apibarstyti trintu sūriu. Iš pomidorų išpjauti griežinėlius, sudėti iš jų gėles. Į vidurį alyvuogių puseles, pabarstyti žiupsneliu krapų. Salotas padėti į šaldytuvą porai valandų.
Continue Reading

Virtuvė

Tortas „Pančo…labaaaaai tingus“ – nekeptas

Idealus receptas tiems, kas nemoka ar nemėgsta kepti, arba tiesiog neturi laisvo laiko. Paprasta, greita ,elementaru.

Rezultatas visada puikus. Suklysti neįmanoma, nieko sugadinti taip pat. Labai skanu, labai švelnu ir sodru. Apie kalorijas šį kartą nekalbėsiu. Kartais galima sau leisti.

Ingredientai:

  • Biskvitas (perkam gatavus biskvitus standartinėje pakuotėje) — 1 vnt.
  • Grietinė (riebi, pageidautina 30%) — 1 kg
  • Cukrus — 7 v.š. (galima naudoti rudą)
  • Ananasai (konservuoti, pjaustyti žiedais) — 1 skardinė
  • Graikiniai riešutai — 50 g
  • Juodas šokoladas — 50 g

Gaminimas:

Reklama

Grietinę sudedam į gilų dubenį, plakti apie 2 minutes. Sudėti cukrų ir plakti toliau, kol cukrus ištirps. Tai užims maždaug 5 minutes. Paruošti kitus produktus. Supjaustom ananasą, riešutus susmulkinti blenderyje, biskvitą supjaustom kubeliais 1×1 cm, galima 1,5 cm – ne didesniais.

Iš tiesų, tai nebūtina pirkti būtent torto biskvitus. Puikiai tinka ir keksas, koks nors jums patinkantis paprastas pyragas. Tik tada pašalinkite visokius nereikalingus priedus- razinas, cukatus ir pan. Paruošiamieji darbai jau baigti, galima pradėti torto “surinkimą”.:

Į atskirą dubenį sudėkite keletą šaukštų grietinės kremo, saujelę biskvitinių kūbelių, atsargiai išmaišyti, stengiantis nepaversti visko koše.

Ir pradedam dėti viską į lėksštę. Pirmiausia bsikvito ir grietinės sluoksnį, po to ananasą, po to riešutus ir t.t., palaipsniui pastatom piramidę. Jei jūs virtuvėje visai naujokas, tai ir nevarkite su ta piramide, dėkite, kaip paprastą apvalų pyragą. Skoniui tai neturės jokio poveikio. Tik stenkitės pirštų nelaižyti, nes iki ryto viskas surugs. Palaipsniui surenkam sluoksnį po sluoksnio, kol neišauga štai tokia pusnis. Likusiu grietinės kremu aptepkite šonus. Ir paskutinis štrichas, išlydytą šokoladą užpilam ant viršaus. Viskas paruošta, bet valgyti, kol kas, negalima. Tortas turi kokias bent tris valandas pastovėti šaldytuve, kad persisukntų sluoksniai.

Paprastas gaminimas ir nuostabus skonis.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending