Connect with us

Virtuvė

Sūdom žuvyte. Receptas su nuotrauka!

Kaip užsūdyti kuprę? Namų sąlygomis tai padaryti labai paprasta! Skani mažai sūdyta kuprė be kenksmingų priemaišų ir konservantų!

Štai jums pats prieinamas receptas žuvies užsūdymui! Ir produktų mažai, ir laiko užima nedaug, o rezultatas- pirštukus apsilaižysi!

Produktai:

  • Akmens druska
  • Gabalas kuprės

Receptas – namų sąlygomis sūdyta kuprė:

Žuvį nuplauti, peiliu nuvalyti žvynus. Galima paimti bet kurią žuvies dalį – netgi uodegą, geriausia, aišku, priekinė dalis – ji labiau sultinga, na , bet ką turim po ranka, tą ir sūdom.

Nugaros dalyje darom įpjovą (kad geriau įsisūdytų):

Pasūdyti įpjovą (keli žiupsneliai druskos), ant lėkštės dugno pripilti druskos ir dar iš viršaus gausiai užpilti.

Kuprės išsisūdymas priklauso daugiausia nuo laiko.

Iš viršaus dedame presą: lėkštutę, ant kurios galima būtų uždėti ką nors sunkaus – 3 l stiklainį, pripildytą vandens (ar marinuotais agurkais) –pilnai užteks.

Paliekam 12 – 15 valandų šaltai padėtą, galima ir parą.

Po to nuimame presą, nuplaunam šaltu vandeniu druską nuo kuprės.

Atskiriam nuo kaulų ir supjaustome mažomis porcijomis. Paduodant į stalą užpilam augaliniu aliejumi.

Jei pasūdėte visą žuvį, galima ją iškart supjaustyti ir sudėti į dėžutę, taip pat užpilti augaliniu aliejumi. Taip paruoštą žuvį galima šaldytuve laikyti 3-4 dienas, taip visada iš anksto turėsite paruoštą užkandą ant stalo.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × three =

Fresh articles

Facebook

Trending