Connect with us

Virtuvė

Sūdom žuvyte. Receptas su nuotrauka!

Kaip užsūdyti kuprę? Namų sąlygomis tai padaryti labai paprasta! Skani mažai sūdyta kuprė be kenksmingų priemaišų ir konservantų!

Štai jums pats prieinamas receptas žuvies užsūdymui! Ir produktų mažai, ir laiko užima nedaug, o rezultatas- pirštukus apsilaižysi!

Produktai:

  • Akmens druska
  • Gabalas kuprės

Receptas – namų sąlygomis sūdyta kuprė:

Žuvį nuplauti, peiliu nuvalyti žvynus. Galima paimti bet kurią žuvies dalį – netgi uodegą, geriausia, aišku, priekinė dalis – ji labiau sultinga, na , bet ką turim po ranka, tą ir sūdom.

Nugaros dalyje darom įpjovą (kad geriau įsisūdytų):

Pasūdyti įpjovą (keli žiupsneliai druskos), ant lėkštės dugno pripilti druskos ir dar iš viršaus gausiai užpilti.

Reklama

Kuprės išsisūdymas priklauso daugiausia nuo laiko.

Iš viršaus dedame presą: lėkštutę, ant kurios galima būtų uždėti ką nors sunkaus – 3 l stiklainį, pripildytą vandens (ar marinuotais agurkais) –pilnai užteks.

Paliekam 12 – 15 valandų šaltai padėtą, galima ir parą.

Po to nuimame presą, nuplaunam šaltu vandeniu druską nuo kuprės.

Atskiriam nuo kaulų ir supjaustome mažomis porcijomis. Paduodant į stalą užpilam augaliniu aliejumi.

Jei pasūdėte visą žuvį, galima ją iškart supjaustyti ir sudėti į dėžutę, taip pat užpilti augaliniu aliejumi. Taip paruoštą žuvį galima šaldytuve laikyti 3-4 dienas, taip visada iš anksto turėsite paruoštą užkandą ant stalo.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eleven − eight =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending