Connect with us

Virtuvė

Sultinga baklava, kurios receptą rūpestingai saugau!

Šį receptą labai seniai užsirašė mano mama. Nuo to laiko nieko skanesnio nesu valgiusi! Nuolat ją kepu savo artimiesiems.

Sudėtis:

  • 350 g sviesto;
  • 300 g grietinės;
  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 4 stiklinės miltų;
  • 1 a. š. sodos;
  • 2,5 stiklinės cukraus;
  • 2 stiklinės graikiškų riešutų;
  • 2 v. š. medaus.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame tešlą.

Reklama

Miltus ir 300 g sviesto sutrinti į trupinius. Įdėti 3 kiaušinio trynius, grietinę ir sodą, užminkyti tešlą. Tešlą įdėti 1 valandai į šaldytuvą. Po to paimti ir padalinti į 3 rutuliukus.

Paruošti įdarą: riešutus sumalti, bet ne į miltus, o taip,  kad liktų maži gabalėliai. Baltymus išplakti su cukrumi  iki putų, plakti nelabai stipriai. Sumaišyti su riešutais. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočioti pagal kepimo skardos dydį, ant viršaus paskirstyti įdarą. Iškočioti kitą tešlos gabalėlį, vos mažesnį nei ankstesnįjį, ir vėl paskirstyti įdarą. Pyragą supjaustyti rombais (neperpjaunant iki galo), aptepti tryniu, papuošti riešutais. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 40 – 50 minučių. Likus 5 – 10 minučių iki kepimo pabaigos, pyragą aplieti medumi, kuris ištirpintas ir sumaišytas su 50 g sviesto. Apliejus pyragą grąžinti į orkaitę ir baigti kepti. Kai atauš, rombais supjaustyti iki skardos dugno.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 1 =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending