Connect with us

Virtuvė

Sultinga baklava, kurios receptą rūpestingai saugau!

Šį receptą labai seniai užsirašė mano mama. Nuo to laiko nieko skanesnio nesu valgiusi! Nuolat ją kepu savo artimiesiems.

Sudėtis:

  • 350 g sviesto;
  • 300 g grietinės;
  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 4 stiklinės miltų;
  • 1 a. š. sodos;
  • 2,5 stiklinės cukraus;
  • 2 stiklinės graikiškų riešutų;
  • 2 v. š. medaus.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame tešlą.

Reklama

Miltus ir 300 g sviesto sutrinti į trupinius. Įdėti 3 kiaušinio trynius, grietinę ir sodą, užminkyti tešlą. Tešlą įdėti 1 valandai į šaldytuvą. Po to paimti ir padalinti į 3 rutuliukus.

Paruošti įdarą: riešutus sumalti, bet ne į miltus, o taip,  kad liktų maži gabalėliai. Baltymus išplakti su cukrumi  iki putų, plakti nelabai stipriai. Sumaišyti su riešutais. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočioti pagal kepimo skardos dydį, ant viršaus paskirstyti įdarą. Iškočioti kitą tešlos gabalėlį, vos mažesnį nei ankstesnįjį, ir vėl paskirstyti įdarą. Pyragą supjaustyti rombais (neperpjaunant iki galo), aptepti tryniu, papuošti riešutais. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 40 – 50 minučių. Likus 5 – 10 minučių iki kepimo pabaigos, pyragą aplieti medumi, kuris ištirpintas ir sumaišytas su 50 g sviesto. Apliejus pyragą grąžinti į orkaitę ir baigti kepti. Kai atauš, rombais supjaustyti iki skardos dugno.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 + 17 =

Virtuvė

Salotos „Sotus svečias“

Pagaminkite, nepasigailėsite!

Ingredientai:

— 200 g išvirtos mėsos;

— 2 silpnai rauginti agurkėliai;

— 50 g tarkuoto sūrio;

— 4 virti kiaušiniai;

— 150 g marinuotų šampinjonų;

Reklama

— majonezas ir riešutai papuošimui.

Paruošimas:

Mažais kūbeliais supjaustykite agurkėlius, kiaušinius ir mėsą.

Šampinjonus pjaustykite ė keturias dalis kiekvieną.

Viską sumaišykite, pridėkite tarkuotą sūrį ir majonezą.

Sudėkite slotas į gražų indą ir papuoškite tarkuotu sūriu ir riešutais.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Vyniotinis „5-minutė“

Ingredientai:

  • 1 indelis kondensuoto pieno
  • 1 kiaušinis
  • 1 stiklinė miltų
  • 0,5 arbat.š. sodos

Paruošimas:

Viską sumaišom. Tešlą išpilam į stačiakampę skardą, užklotą kepimo popieriumi, išlyginam. Kepam 5-7 minutes įkaitintoje orkaitėje.

Reklama

Įdaras— bet koks kremas, uogienė, šiuo atveju – šokolado-riešutų pasta „Nutella“.

P.S. Dar vienas momentas: jei turite kokias 10 minučių atsargoje (kol arbatinukas kaista) – įsukite karštą vyniotinį į folgą, tada jis bus minkštesnis ir sultingesnis…

Continue Reading

Virtuvė

Batonas – pica

Ar mėgstate picą? Jūsų namiškiai taip pat? Bet jūs norite juos nustebinti? Tada batonas-pica – tai būtent tai, ko jums reikia. Beje, šią idėją galima panaudoti ir kitokiems pyragams, tame tarpe ir saldiesiems.

Ingredientai:

  • 1 supjaustytas batonas
  • 250 g „Daktariškos“ dešros
  • 8 valg. š. Pomidorų padažo
  • 200 g kietojo sūrio
  • 4 mažos česnako skiltelės
  • petražolės
  • krapai
  • bazilikai
  • pipirų mišinys
  • saulėgrąžų aliejus

Gaminimas:

Pradėjau nuo produktų paruošimo, kad po to greitai viską surinkčiau į vieną picą.

Dešrą supjaustom šiaudeliais.

Su aliejumi pakepinau dešrą, išspaudžiau ten pat česnako skilteles, pridėjau šviežią baziliką ir pipirų mišinį.

Žalumynus nuploviau, padžiovinau ir sukapojau peiliu.

Sūrį sutarkavau stambia trintuve.

Atėjo eilė batonui.

Padariau keletą gilių įpjovimų (jie neturi pereiti kiaurai!) išilgai ir skersai.

Formą ištepiau aliejumi. Įdėjau į ją batoną.

Reklama

Į įpjovas įpyliau padažą.

Aš panaudojau savo gamintą padažą. Jis su krienais, o tai suteikia pikantiško skonio.

Čia galima naudoti ir kečupą, pomidorų pastą arba lečo, o pageidaujant, pridėti ir majonezo.

Pakepintą su česnaku ir prieskoniais dešrą sudėjau į skersinius ir išilginius įpjovimus, paspausdama.

Tai reikalinga, kad pica būtų skanesnė, o ne batonas su neaiškiu įdaru viduj 🙂

Viršuje pridėjau žalumynų, po to sūrio – taip pat įspausdama į vidų, o paskui laisvai paskleisdama po batono paviršių.

Orkaitę įkaitinam iki 200’C.

Kepam 15 min.

Pica išėjo fantastiška! Negalėjom atsitraukti )) Žinoma, galima ją supjaustyti, bet laužti daug smagiau — patikrinta! 😉

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending