Connect with us

Virtuvė

Sultinga baklava, kurios receptą rūpestingai saugau!

Šį receptą labai seniai užsirašė mano mama. Nuo to laiko nieko skanesnio nesu valgiusi! Nuolat ją kepu savo artimiesiems.

Sudėtis:

  • 350 g sviesto;
  • 300 g grietinės;
  • 4 vištų kiaušiniai;
  • 4 stiklinės miltų;
  • 1 a. š. sodos;
  • 2,5 stiklinės cukraus;
  • 2 stiklinės graikiškų riešutų;
  • 2 v. š. medaus.

Gaminimas:

Pirmiausia paruošiame tešlą.

Reklama

Miltus ir 300 g sviesto sutrinti į trupinius. Įdėti 3 kiaušinio trynius, grietinę ir sodą, užminkyti tešlą. Tešlą įdėti 1 valandai į šaldytuvą. Po to paimti ir padalinti į 3 rutuliukus.

Paruošti įdarą: riešutus sumalti, bet ne į miltus, o taip,  kad liktų maži gabalėliai. Baltymus išplakti su cukrumi  iki putų, plakti nelabai stipriai. Sumaišyti su riešutais. Kiekvieną tešlos rutuliuką plonai iškočioti pagal kepimo skardos dydį, ant viršaus paskirstyti įdarą. Iškočioti kitą tešlos gabalėlį, vos mažesnį nei ankstesnįjį, ir vėl paskirstyti įdarą. Pyragą supjaustyti rombais (neperpjaunant iki galo), aptepti tryniu, papuošti riešutais. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 40 – 50 minučių. Likus 5 – 10 minučių iki kepimo pabaigos, pyragą aplieti medumi, kuris ištirpintas ir sumaišytas su 50 g sviesto. Apliejus pyragą grąžinti į orkaitę ir baigti kepti. Kai atauš, rombais supjaustyti iki skardos dugno.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 4 =

Virtuvė

Uogienė iš arbūzo žievės

Tai pats greičiausias ir paprasčiausias uogienės iš arbūzo žievelių paruošimo būdas. Arbūzo žievelėse yra labai daug naudingų medžiagų – tai ir puiki šlapimą varanti priemonė, mažina kraujospūdį, išvengti kojų tinimo, išvalo organizmą ir išplauna iš jo nereikalingų druskų perteklių. Arbūzo žievelių uogienė – labai pigus produktas, prieinamas kiekvienam, o skonis labai panašus į brangių mermelado saldainių.

Reklama

Ingredientai:

  • Arbūzo žievelės — 1 kg;
  • Cukrus –  1,5 kg;
  • Citrina –  1 vnt.

Gaminimo eiga:

  1. Nuo arbūzo žievelių nupjaukite žalią luobelę ir supjaustykite žieveles nedideliais kubeliais.
  2. Užpilkite kubelius cukrumi ir įdėkite į šaldytuvą.
  3. Plonyčiais griežinėliais supjaustom citriną, nenulupdami žievelės.
  4. Citriną sudedam į nusistovėjusias arbūzo žieveles ir statom ant nedidelės ugnies. Užverdam viską ir verdam ant mažos ugnies 20 minuąių.
  5. Tada išjungiam ugnį ir paliekam nusistovėti 4 val.
  6. Tada vėl statom ant ugnies ir verdam 15 min.
  7. Kai žievelės taps aukso spalvos, uogienė jau paruošta.
  8. Supilam į stiklainius ir užsukam.

Ši uogienė labai neįprasto skonio. Niekas iš svečių tikrai neatspės, iš ko ji pagaminta. Uogienė labai panaši į obuolių uogienę, bet turi daug švelnesnį skonį ir konsistenciją.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Tortas su kondensuotu pienu per 30 minučių! Paprastas skanaus torto receptas

Vienuolikmetė dukra su drauge iškepė šį tortą ir pavaišino. Tortas tirpo burnoje, buvo minkštas ir švelnus.

Sudėtis:

Tešla:

Reklama
  • 140 g aukščiausios rūšies miltų;
  • 1 dėžutė kondensuoto pieno;
  • 100 g sviesto;
  • ½  arbatinio šaukštelio sodos;
  • 2 kiaušiniai;
  • ½ citrinos;
  • kakavos.

Kremas:

  • 400 g grietinės;
  • 200 g cukraus.

Greitai pagaminamas tortas su kondensuotu pienu. Detalus receptas.

  1. Ant mažos ugnies ištirpinti sviestą ir supilti į dubenį.
  2. Supilti kondensuotą pieną, įmušti kiaušinius, sudėti citrinos sultimis nugesintą sodą, persijotus miltus ( kiekvieną kartą gerai išmaišant).
  3. 2/3 tešlos supilti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Į likusią dubenyje tešlą įdėti kakavos, išmaišyti ir supilti antrą sluoksnį į likusią skardos dalį.
  4. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
  5. Kol torto pagrindas kepa, pasiruoškime kremą: sumaišyti grietinę su cukrumi ir gerai išplakti šluotele.
  6. Išimti iš orkaitės torto pagrindą, perpjauti į tris dalis. Nulyginti kraštus.
  7. Visus sluoksnius, išskyrus pirmąjį, kruopščiai aptepti kremu iš abiejų pusių ir sudėti vieną ant kito. Pirmąjį sluoksnį aptepti tik iš viršaus. Kakavinis sluoksnis turi būti vidurinysis!
  8. Nupjaustytus gabalėlius sutrinti į trupinius ir jais apibarstyti tortą su kondensuotu pienu iš visų pusių.
  9. Viskas, jūsų greitai pagaminamas ir skanus tortas su kondensuotu pienu paruoštas. Liko tik supjaustyti į gabalėlius ir kviesti prie stalo namiškius.
Continue Reading

Virtuvė

Labai gražus užkandis iš pomidorų «Tulpės»

Norint, kad šventinis stalas būtų ryškus ir gražus, nebūtina leisti daug pinigų. Pakanka leisti įsijungti fantazijai! Na o jeigu fantazija jums nieko nepakužda, tada šis užkandis iš pomidorų „Tulpės“  yra tai, ko jums reikia. Pagaminti jį yra juokų darbas!

Reklama

Ingredientai:

  • pomidorai — 11 vnt.;
  • kietasis sūris — 120 gramų;
  • česnakas — 2-3 skiltelės;
  • žalių svogūnų laiškų;
  • majonezasз — 200 gramų;
  • kiaušinis — 4 vnt.;
  • agurkas — 1 vnt.;
  • graikiški riešutai — pagal skonį.

Labai gražus užkandis iš pomidorų „Tulpės“. Eiga:

  1. Nuplaukite ir išdžiovinkite pomidorus. Padarykite kryžminį pjūvį, kad galėtumėte lengvai išimti pomidoro vidurį.
  2. Išvirkite kiaušinius ir sutarkuokite . Sūrį taip pat sutarkuokite smulkia trintuve. Česnaką susmulkinkite su specialia smulkintuve.  Susmulkinkite graikiškus riešutus. Sumaišykite visus ingredientus ir įdėkite majonezo.
  3. Gautu įdaru prifarširuokite pomidorus.
  4. Lėkštę išklokite žaliais svogūnų laiškais. Agurką supjaustykite  skiltelėmis ir taip pat išdėliokite lėkštėje. Tai bus lapeliai, o viršuje pomidorai – tulpių žiedai.

Štai taip greitai ir paprastai paruošime neįtikimą grožį.

Gero apetito!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending