Connect with us

Virtuvė

Superploni blynai su paslaptimi. Receptas, kurė naudoju jau kokį dešimtmetį

Blynų receptų gausybėje lengva pasiklysti. Iš ko tik jų nekepa: užmaišo su pienu, kefyru, išrūgomis, alumi, netgi su mineraliniu vandeniu. Bet rezultatas priklauso ne tik nuo skystojo ingrediento, bet ir nuo pačių miltų.

Mes radome vieną receptą superplonų blynelių, kurių gamybai prireiks ir krakmolo. Neturi reikšmės, koks būtent krakmolas, kukurūzų ar bulvių, rezultatas pradžiugins blynų mėgėjus.

Reklama

Ingredientai

  • Vanduo — 600 ml
  • Pienas — 600 mlмл
  • Kvietiniai miltai— 1,5 stikl.
  • Krakmolas — 1,5 stikl.
  • Kiaušinis — 4 vnt.
  • Druska— 1 š.
  • Sviestas— 3 š.
  • Cukrus — 3 š.
  • Vanilinis cukrus — 0,5 š.

Gaminimas

  1. Suplakite kiaušinius. Plakdami palaipsniui dėkite cukrų, druską, vanilinį cukrų.
  2. Plakite toliau ir pridėkite pieną, dalimis pilkite miltus ir krakmolą.
  3. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje , pridėkite blynų tešlą, gerai išmaišykite, plona srovele įpilkite verdančio vandns.
  4. Palikite tešlą 30-iai minučių, kad pastovėtų, tada galite kepti.
  5. Blyneliai gaunasi labai švelnūs, plonyčiai, tuo pačiu jie labai gerai laiko formą ir neplyšta. Patiekite blynelius su medum, uogiene, ypač skanu su braškių uogiene.

Išsaugokite receptą savo užrašuose ir pradžiuginkite šeimą jau per šias išeigines!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nineteen − eight =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending