Connect with us

Virtuvė

Tikras naminis šokoladas. Nepaprastai skanu!

Ar žinote, kad naminis šokoladas yra skanesnis, naudingesnis nei pirktinis. Ir pigesnis. Jį pagaminti nesunku. Tikiuosi, kad jums patiks  savo gamybos šokoladas. Būtinai pabandykite.

Ingredientai:

  • Kakavos milteliai – penki  valgomieji  šaukštai
  • Cukrus – šeši ar aštuoni  valgomieji šaukštai
  • Sviestas – penkiasdešimt gramų
  • Pienas – penki valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai – vienas arbatinis šaukštelis
  • Graikiški riešutai – pagal norą ir skonį. Galima apsieiti ir be jų
  • Vanilinis cukrus – ketvirtis arbatinio šaukštelio

Tikro naminio šokolado paruošimas

Paruoškite gilų nedidelį puodą ir įpilkite į jį vieną šaukštą pieno, supilkite kakavos miltelius, cukrų. Viską gerai sumaišykite. Tada supilkite likusį pieną.

Padėkite puodą ant vidutinio karštumo orkaitės ir maišykite, kol užvirs. Priešingu atveju, masė gali pridegti.

Po to įdėkite sviesto. Sumažinkite  ugnį iki minimumo, ir ant tokios ugnies užvirinkite šokolado masę.

Kai užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies. Miltus persijokite per sietelį ir suberkite į puodą su šokolado mase. Išmaišykite tolygiai. Žiūrėkite, kad nebūtų gabalėlių.

Po to dar kartą pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Tada nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Reklama

Į masę supilkite vanilinį cukrų. Kruopščiai viską sumaišykite.

Paruoškite ledo formas (jos yra kiekviename šaldytuve) ir sutepkite jas sviestu. Į jas supilkite šokoladą.

Jei norite įdėkite riešutų, tik riešutų gabaliukus įdėkite į formą ir tik po to užpilkite šokoladu.

Dabar leiskite šokoladui atvėsti. Padėkite į šaldytuvą dviem arba trim valandom.

Sveikiname. Jūs pagaminote tikrą namų šokoladą.

Įsipilkite sau puodelį arbatos ir mėgaukitės.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − four =

Virtuvė

Gyvenime nemačiau tokių gražių kepimo gaminių! 25 ryškiausios ir įdomiausios idėjos puošti kepimo gaminius

Kiekviena šeimininkė stengiasi nors retkarčiais namuose pagaminti savo šeimos nariams skanėstų. Žinodami apie tai, mūsų redakcijos darbuotojai nori skubiai pasidalinti su savo skaitytojais naujomis idėjomis!

Susukti tokį prancūzišką ragelį nėra sunku net pradedančiai šeimininkei!

Uogos – puikus pasirinkimas iškepti pyragą prie arbatos. Jūs tikriausiai turite šaldymo kameroje užšaldytų atsargų?

Tokį šokoladinį pyragą galima pasigaminti per 15 minučių! Įdarui idealiai tiks “Nutella”.

Kepti tešloje obuoliai – labai naudingas ir skanus desertas!

Puikus figūrinių bandelių papuošimo variantas! Iš sluoksniuotos tešlos susuk nedidelį vyniotinį, supjaustyk jį į gabaliukus ir prislėk ridiniu.

Ne už kalnų braškių sezonas, užsirašyk šią idėją ateičiai!

Gražias roželes galima įdaryti ne tik saldžiomis uogomis, bet ir varške bei žalumynais!

Dar vienas puikus pasirinkimas papuošti obuolius tešloje.

Kaip gražu, nekantrauju paragauti!

Prancūziški rageliai “Diena ir naktis” – tai skaniausias saldumynas prie arbatos!

Įdarą galima pasirinkti bet kokį.

Sutik, kad ši nestandartinė meduolių forma atrodo labai įspūdingai.

Ar bandei susukti taip tešlą?

Reklama

Štai ir puiki idėja kepti bandeles.

Įdaryti galima džemu, “Nutella” arba naminiu džemu.

Kas sakė, kad bandelės turi būti saldžios? Dešra yra puikus įdaras.

Ažūriniai trikampiai paruošiami labai greitai, kol svečiai nusiplauna rankas!

Nepirk parduotuvėje sausainių “Ausytės”! Sausainius galima paruošti ir namuose.

Taip “Žagarėliai” atrodo labai gardžiai.

Mėsos kepinys dar nebuvo toks gražus! Sluoksniuotą pyragą galima įsidėti į darbą.

Štai kaip suvyniojo!

Neįtikėtinai gardžios lazdelės iš sluoksniuotos tešlos!

Sluoksniuotos tešlos „Volovanai“ – geriausias pasirinkimas pasigaminti skanius konditerinius krepšelius!

Dar vienas bandelių su cinamonu papuošimo variantas.

Galima užsukti keletą bandelių-sraigių ir padaryti štai tokį ėriuką. Vaikai tikrai apsidžiaugs!

Ar jums patinka eksperimentuoti , kepant naminius pyragus? Būtinai pasidalykite savo įdomiomis nuotraukomis mūsų komentaruose!

Continue Reading

Virtuvė

Moliūgas grietinės padaže! Kaip gaila, kad to negaminau anksčiau!

Jeigu jūs nemėgstate moliūgo – reiškia, kad jūs dar neragavote jo pagaminto gal šį receptą. Netgi mano sūnus, kuris nevalgo nieko „molūginio“, retai atsisako šio patiekalo. Greita, pikantiška, ryšku, įdomu ir labai skanu!

Ir užkandis, ir garnyras, ir labai gera vakarienė. Paragaukite – aš įsitikinusi, kad šis receptas „apsigyvens“ jūsų rudeniniame meniu.

Moliūgas grietinės padažė, receptas:

  • Moliūgas (nuvalytas) – 500 g
  • Grietinė – 180 g
  • Vanduo (šaltas) – 20 ml
  • Augalinis aliejus – 2 š.
  • Česnakas – З skilt.
  • Paprika – 0,5 š.
  • Krapai
  • Petražolės
  • Juodieji malti pipirai
  • Druska

Gaminimas:

Reklama

Moliūgą nuvalyti, supjaustyti pagaliukais ir lengvai pakepinti.

Paruošti grietinės padažą. Tam reikia grietinę sumaišyti su smulkintais žalumynais, česnaku, pridėti prieskonių, sumaišyti.

Padažu užpilti maliūgą. Viską patroškinti ant mažos ugnies 3-5 minutes.

Gero visiems apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Superploni blynai su paslaptimi. Receptas, kurė naudoju jau kokį dešimtmetį

Blynų receptų gausybėje lengva pasiklysti. Iš ko tik jų nekepa: užmaišo su pienu, kefyru, išrūgomis, alumi, netgi su mineraliniu vandeniu. Bet rezultatas priklauso ne tik nuo skystojo ingrediento, bet ir nuo pačių miltų.

Mes radome vieną receptą superplonų blynelių, kurių gamybai prireiks ir krakmolo. Neturi reikšmės, koks būtent krakmolas, kukurūzų ar bulvių, rezultatas pradžiugins blynų mėgėjus.

Reklama

Ingredientai

  • Vanduo — 600 ml
  • Pienas — 600 mlмл
  • Kvietiniai miltai— 1,5 stikl.
  • Krakmolas — 1,5 stikl.
  • Kiaušinis — 4 vnt.
  • Druska— 1 š.
  • Sviestas— 3 š.
  • Cukrus — 3 š.
  • Vanilinis cukrus — 0,5 š.

Gaminimas

  1. Suplakite kiaušinius. Plakdami palaipsniui dėkite cukrų, druską, vanilinį cukrų.
  2. Plakite toliau ir pridėkite pieną, dalimis pilkite miltus ir krakmolą.
  3. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje , pridėkite blynų tešlą, gerai išmaišykite, plona srovele įpilkite verdančio vandns.
  4. Palikite tešlą 30-iai minučių, kad pastovėtų, tada galite kepti.
  5. Blyneliai gaunasi labai švelnūs, plonyčiai, tuo pačiu jie labai gerai laiko formą ir neplyšta. Patiekite blynelius su medum, uogiene, ypač skanu su braškių uogiene.

Išsaugokite receptą savo užrašuose ir pradžiuginkite šeimą jau per šias išeigines!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending