Connect with us

Virtuvė

Tikras naminis šokoladas. Nepaprastai skanu!

Ar žinote, kad naminis šokoladas yra skanesnis, naudingesnis nei pirktinis. Ir pigesnis. Jį pagaminti nesunku. Tikiuosi, kad jums patiks  savo gamybos šokoladas. Būtinai pabandykite.

Ingredientai:

  • Kakavos milteliai – penki  valgomieji  šaukštai
  • Cukrus – šeši ar aštuoni  valgomieji šaukštai
  • Sviestas – penkiasdešimt gramų
  • Pienas – penki valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai – vienas arbatinis šaukštelis
  • Graikiški riešutai – pagal norą ir skonį. Galima apsieiti ir be jų
  • Vanilinis cukrus – ketvirtis arbatinio šaukštelio

Tikro naminio šokolado paruošimas

Paruoškite gilų nedidelį puodą ir įpilkite į jį vieną šaukštą pieno, supilkite kakavos miltelius, cukrų. Viską gerai sumaišykite. Tada supilkite likusį pieną.

Padėkite puodą ant vidutinio karštumo orkaitės ir maišykite, kol užvirs. Priešingu atveju, masė gali pridegti.

Po to įdėkite sviesto. Sumažinkite  ugnį iki minimumo, ir ant tokios ugnies užvirinkite šokolado masę.

Kai užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies. Miltus persijokite per sietelį ir suberkite į puodą su šokolado mase. Išmaišykite tolygiai. Žiūrėkite, kad nebūtų gabalėlių.

Po to dar kartą pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Tada nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Į masę supilkite vanilinį cukrų. Kruopščiai viską sumaišykite.

Paruoškite ledo formas (jos yra kiekviename šaldytuve) ir sutepkite jas sviestu. Į jas supilkite šokoladą.

Jei norite įdėkite riešutų, tik riešutų gabaliukus įdėkite į formą ir tik po to užpilkite šokoladu.

Dabar leiskite šokoladui atvėsti. Padėkite į šaldytuvą dviem arba trim valandom.

Sveikiname. Jūs pagaminote tikrą namų šokoladą.

Įsipilkite sau puodelį arbatos ir mėgaukitės.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 15 =

Fresh articles

Facebook

Trending