Connect with us

Virtuvė

Tikras naminis šokoladas. Nepaprastai skanu!

Ar žinote, kad naminis šokoladas yra skanesnis, naudingesnis nei pirktinis. Ir pigesnis. Jį pagaminti nesunku. Tikiuosi, kad jums patiks  savo gamybos šokoladas. Būtinai pabandykite.

Ingredientai:

  • Kakavos milteliai – penki  valgomieji  šaukštai
  • Cukrus – šeši ar aštuoni  valgomieji šaukštai
  • Sviestas – penkiasdešimt gramų
  • Pienas – penki valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai – vienas arbatinis šaukštelis
  • Graikiški riešutai – pagal norą ir skonį. Galima apsieiti ir be jų
  • Vanilinis cukrus – ketvirtis arbatinio šaukštelio

Tikro naminio šokolado paruošimas

Paruoškite gilų nedidelį puodą ir įpilkite į jį vieną šaukštą pieno, supilkite kakavos miltelius, cukrų. Viską gerai sumaišykite. Tada supilkite likusį pieną.

Padėkite puodą ant vidutinio karštumo orkaitės ir maišykite, kol užvirs. Priešingu atveju, masė gali pridegti.

Po to įdėkite sviesto. Sumažinkite  ugnį iki minimumo, ir ant tokios ugnies užvirinkite šokolado masę.

Kai užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies. Miltus persijokite per sietelį ir suberkite į puodą su šokolado mase. Išmaišykite tolygiai. Žiūrėkite, kad nebūtų gabalėlių.

Po to dar kartą pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Tada nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.

Reklama

Į masę supilkite vanilinį cukrų. Kruopščiai viską sumaišykite.

Paruoškite ledo formas (jos yra kiekviename šaldytuve) ir sutepkite jas sviestu. Į jas supilkite šokoladą.

Jei norite įdėkite riešutų, tik riešutų gabaliukus įdėkite į formą ir tik po to užpilkite šokoladu.

Dabar leiskite šokoladui atvėsti. Padėkite į šaldytuvą dviem arba trim valandom.

Sveikiname. Jūs pagaminote tikrą namų šokoladą.

Įsipilkite sau puodelį arbatos ir mėgaukitės.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =

Virtuvė

Bulvių kotletai su baravykais

Jeigu po pietų tau liko šiek tiek bulvių košės, pagamin iš jos šiuos nuostabius kotletus su žalumynais ir miško grybais.

Ingredientai

  • bulvių piurė 250 g
  • virti baravykai 200 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • miltai 50 g
  • augalinis aliejus apkepimui
  • žalumynai pagal skonį
  • druska, pipirai pagal skonį
  • kukurūzai paniravimui 50 g
  • serviruoti su grietine

40 min. 4 porcijos

Reklama

Bulvių kotletai su miško grybais

  1. Virtus baravykus supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
  2. Sumaišyti bulvių piurė, grybus, kiaušinį, miltus, druską, pipirus ir smulkintus žalumynus.
  3. Drėgnomis rankomis suformuoti kotletus ir apvolioti paniravimo kukurūzuose.
  4. Įkaitinti keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepinti kotletus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  5. Tiekti su grietine.
Continue Reading

Virtuvė

Grūdėtos varškės varškėčiai

Grūdėtos varškės varškėčius tiekti su grietine, cukraus pudra ir sezoninėmis uogomis.

Sudėtis

  • grūdėta varškė 500 g
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • miltai 4-5 v. š. + kepimui
  • cukrus 3 v. š.
  • vanilė pagal skonį
  • druska žiupsnelis
  • aliejus kepimui
  • grietinė, uogos ir cukraus pudra

30 min., 4 porcijos

Varškėčiai: receptas su nuotrauka

1. Varškę sumaišyti su tryniu. Įdėti cukraus, vanilės ir truputį druskos. Viską sumaišyti.

2. Įberti išsijotus miltus, sumaišyti.

Reklama

3. Kiaušinį suplakti iki baltų pikių, sudėti į varškės masę ir vėl sumaišyti.

4. Ant plokščios lėkštės įpilti miltų, po to dėti 1 valgomą šaukštą varškės masės, pabarstyti miltais ir suformuoti skrituliuką. Skrituliuką suspausti ir suformuoti nedidelį varškėtį.

5. Varškėčius kepti aliejuje iki tol, kol taps auksinės spalvos.

6. Tiekti su grietine, cukraus pudra ir šviežiomis uogomis.

Continue Reading

Virtuvė

Kavos panna cotta: greitas gardaus deserto paruošimas

Gaminame garsų itališką desertą su kavos skoniu. Prieš pateikiant desertą, jį galima papuošti maltu cinamonu ir plakta grietinėle.

Sudėtis

  • 2 puodeliai grietinėlės
  • 1,5 a. š. želatinos
  • 4 a. š. tirpios kavos
  • 1/4 puodelio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • plakta grietinėlė, cinamonas ir kavos grūdeliai

daugiau 180 min., 4 porcijos

Panna cotta: receptas su nuotrauka

1. Grietinėlę įpilti į puodą. Pabarstyti želatina ir taip palaikyti 5 minutes. Pastatyti ant vidutinės ugnies ir maišant kaitinti, kol neištirps želatina. Neužvirinti.

Reklama

2. Supilti kavą, cukrų ir druską. Virti ant mažos ugnies, kol neištirps cukrus. Nukelti nuo ugnies ir truputį atvėsinti.

3. Išpilstyti į stiklines, uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 valandoms.

4. Papuošti maltu cinamonu, plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.

Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending