Connect with us

Virtuvė

Tinginiai virtinukai su bulvėmis. Tiems, kas nemėgsta terliotis su tešla

Ingredientai:

  • 400 g bulvių;
  • 150 g miltų;
  • 1 a. š. druskos;
  • 2-3 v. šaukštai augalinio aliejaus.

Padažas:

Reklama
  • Viena svogūno galvutė;
  • 150 g šviežių šampinjonų;
  • 2 valgomieji šaukštai augalinio aliejaus.

Gaminimas:

  1. Bulves verdam su lupenom. Ataušinam, nulupam ir sutrinam dubenėlyje.
  2. Pridedam druskos, sviesto ir darom piurė.
  3. Į piurė po truputį pilam miltus ir užmaišom minkštą, elastingą tešlą. Tešlos kiekį reguliuokite, jos gali prireikti daugiau, ar mažiau.
  4. Tešlą dalinam į kelias dalis ir iškočiojame „dešrelėmis“.
  5. Supjaustom dešreles nedideliais gabalėliais, apvoliojam miltuose ir prispaudžiam pirštu.
  6. Virtinukus verdam verdančiame vandenyje, pridėdami į jį druskos ir lauro lapą.
  7. Padažui smulkiai supjaustom svogūną, apkepinam įkaitintame augaliniame aliejuje.
  8. Grybus supjaustome ir dedame į keptuvę su svogūnu. Pakepinam porą minučių, kol iškeps.
  9. Kai tik virtinukai pakyla į puodo paviršių, juos traukiam kiaurasamčiu. Dedam juos į keptuvę su padažu, apkepinam iš visų pusių dvi minutes, pipirinam pagal skonį.

Padažą galima daryti iš spirgučių ir svogūno. Į tešlą aš įdėjau smulkiai supjaustytų žalumynų.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − four =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending