Connect with us

Virtuvė

Tinginių štrudelis su vyšniomis ir riešutais — ir nereikia valandų valandas stovėti prie plytos!

Mano svečiams jis taip patiko, kad turėjau kepti jį du kartus per vakarą.

Ingredientai:

  • Sluoksniuota bemielė tešla (pirkta) – 500 g.
  • Vyšnios  (gali būti šaldytos) be kauliukų – 500 g.
  • Graikiški riešutai – 80 g.
  • Paniruoti džiūvėsiai – 80 g.
  • Sviestas  -1 v.š.
  • Cukrus  – 100 g.
  • Kiaušinis  – 1 vnt.
  • Kukurūzų krakmolas – 1 v.š.

Ruošimas:

Tešlą reikia išimti iš šaldiklio, ir, kol jūs ruošite kitus ingredientus, jinai atšils iki reikiamos temperatūros. Darbinį paviršių pabarstom miltais ir iškočiojam tešlą labai plonai.

Sviestą ištirpinam ir juo ištepam iškočiotą tešlą. Pabarstom paniravimo džiuvėsiais ir susmulkintais riešutais, palikdami porą centimetrų nuo tešlos kraštų.

Reklama

Nuo vyšnių nupilam sultis, pridedam nubrauktą šaukštą kukurūzų krakmolo, ir išmaišom.

Sudedam vyįnias ant mūsų tešlos ir pabarstom cukrumi. Tada, kaip galima stangriau susukam tešlą su įdaru į ruletą.

Padedam ant skardos, apklotos pergamentu. Subadom šakute ir ištepam suplaktu kiaušiniu. Kepam iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min., kol gražiai pagels. Išimam iš orkaitės ir apibarstom cukraus pudra.

Gero apetito!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 6 =

Fresh articles

Facebook

Trending