Connect with us

Virtuvė

Tortukas „Šokoladas su verdančiu vandeniu“

Šis receptas ne naujas, bet aš turiu juo pasidalinti su jumis, nes tortas „Šokoladas“ ruošiamas su verdančiu vandeniu, jo dėka jis tampa labai purus. Degustuojant šį tortą atrodo, kad jis pagamintas tik iš šokolado. Kremą galima pasirinkti bet kokį arba patiekti be kremo – tortas labai skanus ir be kremo!

Sudėtis:

  • – miltai – 2,5 stiklinės
  • – cukrus – 1,5 stiklinės (smaližiams – 2 stiklinės)
  • – kiaušiniai – 2
  • – soda – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • – kakava – 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
  • – pienas – 1 stiklinė
  • – vanilė – 1 arbatinis šaukštelis
  • – aliejus – 1/3 stiklinės
  • – verdantis vanduo – 1 stiklinės

Kremas:

  • – grietinė – 2 stiklinės
  • – cukrus – 1 stiklinė

Paruošimo receptas

1. Išplakti kiaušinį su stikline cukraus. Į šį mišinį įpilti aliejaus ir pieno, pastoviai plakti.

2. Sausoje talpoje sumaišyti miltus su soda (negesinti actu), kakavą ir stiklinę cukraus.

3. Atsargiai supilti miltų ir kakavos mišinį į kiaušinių ir pieno mišinį, įpilti kepimo miltelių.

4. Masę gerai išmaišyti ir greitai įpilti verdančio vandens stiklinę, ir viską sumaišyti.

5. Uždengti kepimo popieriumi, kepti 45-55 minutes 180 laipsnių temperatūroje ir 15-20 minutes – 160 laipsnių. Turėti omenyje, kad tortas labai iškyla, todėl kepimui reikia paruošti didelę formą. Šį skanėstą galima gaminti daugiafunkciniame puode „multivarka“, nustačius Kepimo režimą ir kepimo laiką – 65 minutes.

6. Kai biskvitas atvės, supjaustyti jį į 3-4 dalis ir pertepti grietininiu kremu. Ant viršaus galima užpilti ištirpintą šokoladą.

Tortas „Šokoladas“ iškepa labai greitai ir orkaitėje „auga“ tiesiog akyse. Torto paruošimas užima visai nedaug laiko, bet rezultatas – tikras meno kūrinys.

foto – hlebopechka.ru

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × four =

Fresh articles

Facebook

Trending