Connect with us

Virtuvė

Tortukas „Šokoladas su verdančiu vandeniu“

Šis receptas ne naujas, bet aš turiu juo pasidalinti su jumis, nes tortas „Šokoladas“ ruošiamas su verdančiu vandeniu, jo dėka jis tampa labai purus. Degustuojant šį tortą atrodo, kad jis pagamintas tik iš šokolado. Kremą galima pasirinkti bet kokį arba patiekti be kremo – tortas labai skanus ir be kremo!

Sudėtis:

  • – miltai – 2,5 stiklinės
  • – cukrus – 1,5 stiklinės (smaližiams – 2 stiklinės)
  • – kiaušiniai – 2
  • – soda – 1,5 arbatinio šaukštelio
  • – kakava – 6 valgomieji šaukštai (su kaupu)
  • – pienas – 1 stiklinė
  • – vanilė – 1 arbatinis šaukštelis
  • – aliejus – 1/3 stiklinės
  • – verdantis vanduo – 1 stiklinės

Kremas:

  • – grietinė – 2 stiklinės
  • – cukrus – 1 stiklinė

Paruošimo receptas

1. Išplakti kiaušinį su stikline cukraus. Į šį mišinį įpilti aliejaus ir pieno, pastoviai plakti.

2. Sausoje talpoje sumaišyti miltus su soda (negesinti actu), kakavą ir stiklinę cukraus.

3. Atsargiai supilti miltų ir kakavos mišinį į kiaušinių ir pieno mišinį, įpilti kepimo miltelių.

Reklama

4. Masę gerai išmaišyti ir greitai įpilti verdančio vandens stiklinę, ir viską sumaišyti.

5. Uždengti kepimo popieriumi, kepti 45-55 minutes 180 laipsnių temperatūroje ir 15-20 minutes – 160 laipsnių. Turėti omenyje, kad tortas labai iškyla, todėl kepimui reikia paruošti didelę formą. Šį skanėstą galima gaminti daugiafunkciniame puode „multivarka“, nustačius Kepimo režimą ir kepimo laiką – 65 minutes.

6. Kai biskvitas atvės, supjaustyti jį į 3-4 dalis ir pertepti grietininiu kremu. Ant viršaus galima užpilti ištirpintą šokoladą.

Tortas „Šokoladas“ iškepa labai greitai ir orkaitėje „auga“ tiesiog akyse. Torto paruošimas užima visai nedaug laiko, bet rezultatas – tikras meno kūrinys.

foto – hlebopechka.ru

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − seven =

Virtuvė

Užkandis iš pomidorų su česnakais

Jums reikės:

Reklama
  • 0,5 kg pomidorų;
  • 3-4 skiltelės česnakų;
  • pusės aštraus pipiro;
  • 30 g aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • ryšulėlis žalių krapų;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Skaniausi aštrūs pomidorai. Paruošimo receptas.

  1. Užkandos paruošimui geriausia imti nedidelius pomidorus (mano pomidorai slyviniai). Pomidorus išplauti, supjaustyti į keturias dalis.
  2. Paruoštus pomidorus sudėti į gilų indą.
  3. Išplauti krapus, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir smulkiai supjaustyti. Viską sudėti į indą su pomidorais.
  4. Daržoves pabarstyti cukrumi ir juodais maltais pipirais. Sūdyti pagal skonį.
  5. Iš aštraus pipiro pašalinti sėklas, supjaustyti plonais žiedeliais virtuvinėmis žirklėmis ir iš karto įdėti į indą.
  6. Toliau įdėti česnako, jį galima sutarkuoti smulkia tarka.
  7. Viską užpilti aliejumi ir gerai išmaišyti.
  8. Užkandą galima iš karto patiekti ant stalo.

Ryškią ir sodrią užkanda iš aštrių pomidorų labiausiai tinka prie mėsos patiekalų (ypač skanu su šašlykais). Aštrūs pomidorai paįvairins jūsų valgiaraštį.

Continue Reading

Virtuvė

Šaltieji užkandžiai: dvidešimt idėjų, kaip originaliai papuošti šventinį stalą

Pabandykite papuošti šventinį stalą naujai, panaudojant įprastą supjaustytą dešrą, sūrį, daržoves. Viskas, ko jums reikia – didelis šventiškas indas (lėkštė) ir patys paprasčiausi produktai. Tikimės, kad šios fotografijos įkvėps jus kulinarinei kūrybai ir padės ypatingu būdu papuošti bet kurį šventinį stalą. Tik pažvelkite į šį grožį!

 

Continue Reading

Virtuvė

Tai pats skaniausias paštetas iš visų mano ragautų!

Šį receptą mama „atsinešė“ iš vienos viešnagės prieš daug daug metų, ir dabar šį paštetą mes daroma labai dažnai!

Ingredientai:

Reklama
  • Silkė — 1 vnt.
  • Sviestas — 150 g
  • Lydytas sūrelis — 2 vnt.
  • Morka (nedidelė) — 3 vnt.

Gaminimas:

Silkę išvalyti – išimti vidurius, nulupti odą ir pašalinti kaulus. Morką išvirti. Silkę, morką, sviestą, sūrelius reikia sumalti mėsmale ir išmaišyti. Užtepėlė paruošta. Laikyti galima šaldytuve iki 5 dienų (tiksliai nežinau, nes tiek ilgai niekad nestovėjo). Galima tepti ant duonos, batono, ant keptų ar virtų bulvių gabalėlių, farširuoti kiaušinius, agurkus, pomidorus.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending