Connect with us

Virtuvė

Ukrainietiški blyneliai su varške

Šventės pabaigoje po daržovių, žuvies, mėsos patiekalų, svečiai nebegali nuryti nieko, bet ant stalo pasirodo gilus molinis dubuo su karštais, keptais orkaitėje blynais, ir rankos pačios nevalingai tiesiasi prie šio stebuklo. Tik pabandymui, tik vienam karteliui … Blyneliai dingsta burnoje vienas po kito, o dubuo sparčiai tuštėja. Štai tokie tie paprasti
blynai su varške

“Ukrainietiški blyneliai su varške” ingredientai:

  • Pienas – 1 litras
  • Kvietiniai miltai – 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus (1/3 tešlai, 2/3 įdarui) – 1 stiklinė
  • Kiaušinis (tešlai – 4, įdarui – 2) – 6 vnt.
  • Varškė – 1 kg.
  • Razinos – 100 gr.
  • Vanilė
  • Sviestas – 250 gr.
  • Grietinė – 200 ml.

Paruošimas:

Blynelių skonis labai priklauso nuo tešlos. Todėl sutriname kiaušinius su cukrumi, šiek tiek įberiame druskos, šiek tiek pieno, supilame visus miltus ir užmaišome tirštą blynų tešlą. Paliekame tešlą 30-40 minučių pastovėti, kad miltai išbrinktų. Po to supilame likusį pieną ir kruopščiai išmaišome. Tešla turėtų būti labai skysta, šiek tiek tirštesnė už pieną. Galite įpilti į tešlą porą šaukštų augalinio aliejaus,  arba  galite kiekvieną kartą įpilti truputį riebalų į keptuvę.

Kepame blynus geroje keptuvėje su storu dugnu, aš turiu atskirą keptuvę tik blynams. Vieną blyną kepame šiltoje (bet ne karštoje) keptuvėje. Tešla neturėtų iš karto užvirti, o po 3-4 minučių, kai kraštai išdžiūva ir pakyla, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės. Blynas turi būti labai plonas, beveik permatomas, bet tvirtas ir elastingas.

Reklama

Ruošiame įdarą: riebią varškę sumaišome su cukrumi, įmušame kiaušinius, geriau – tik trynius, vanilę, razinas. Masė turėtų būti minkšta, elastinga, bet ne skysta. Jei varškė yra skysta, nusunkite ją  su marle. Į blyną užtepame vieną šaukštą įdaro,  suvyniojame ir supjaustome į dvi arba tris dalis, sudedame juos į gilų molinį dubenį, įdėdami tarp jų sviesto gabalėlius.

Dubenį uždengiame dangčiu ir įdedame į išjungtą karštą orkaitę 1 valandai. Blyneliai turi išbrinkti, permirkti sviestu, bet ne išdžiūti.

Patiekite blynus su grietine, moliniuose indeliuose.

foto – sovkusom.ru

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + sixteen =

Virtuvė

Salotos „Rožių puokštė“

Šios salotos ne tik skanios, bet ir neįtikėtinai gražiai atrodo. Labai efektingai atrodo ant šventinio stalo.

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė,
  • 4 kiaušiniai,
  • 200 g morkų,
  • 500 g šampinjonų (galima marinuotų kelmučių),
  • 300 g sūrio,
  • 200 g graikiškų riešutų,
  • 2 burokėliai,
  • 1 česnako skiltelė,
  • majonezas,
  • druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimas:

Reklama

Pirmiausia ruošiam salotas. Virtas morkas ir vištieną smulkiai supjaustom. Šampinjonus ir svogūną smulkiai supjaustyti ir pakepinti atskirose keptuvėse. Virtus kiaušinius, sūrį supjaustyti kūbeliais, riešutus sutarkuoti tarka. Viską sumaišyti. Įdėti majonezo ir išmaišyti.

Papuošimas

Iškepti 2 blynelius, sumaišom smulkia tarka sutarkuotus burokėlius ir česnaką, įdedam 2-3 šaukštus majonezo. Ištepam kiekvieną blynelį šia gauta burokėlių mase, susukam, supjaustom nedideliais gabalėliais (storis 1,5 cm), centre išdėliojame mūsų rožytes, aplink apibarstom žalumynais ir agurkėlio skiltelėmis.

Continue Reading

Virtuvė

Naminis Napoleonas. Geresnio receptas nėra! Visada kepu tik taip!

Mūsų mėgstamiausias tortas!

Ingredientai:

Pagrindui:

  • Miltai – 600-650 gr.;
  • Margarinas arba sviestas – 350 gramų;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Vanduo – 150 ml.;
  • druska – 1/8 arbatinis šaukštelis;
  • acto 6% – 1 valgomasis šaukštas;

Kremui:

  • Pienas – 3 puodeliai po 250 mililitrų;
  • kiaušiniai – 6 vnt.
  • Cukrus – 1,5 puodelio, kurių tūris yra 250 mililitrų;
  • Miltai – 3 valgomieji šaukštai;
  • Vanilės – pagal skonį;

Paruošimas:

Pagrindui: į šaltą vandenį įpilkite actą ir išmaišykite. Kiaušinius suplakite. Tada sumaišykite  kiaušinius su vandenį ir actu, įberkite druskos ir išmaišykite.

Šaltą sviestą sutarkuokite į miltus ir sukapokite peiliu. Gautoje masėje centre padarykite duobutę ir supilkite kiaušinių masę. Užminkykite tešlą ir padalykite į 10-12 lygių dalių, 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Reklama

Įkaitinkite orkaitę iki 180 ° C temperatūrai.

Iškočiokite kiekvieną tešlos gabaliuką ant kepimo popieriaus kuo ploniau. Išpjaukite iš tešlos apskritimą (galite panaudoti bet kokį dangtelį) 24-26 cm. skersmens, po to subadykite gautą paplotėlį šakutė ir kepkite kiekvieną  apie 15 minučių, kol pagels. Leiskite paplotėliams atvėsti.

Kremui sumaišykite cukrų, kiaušinius ir miltus. Supilkite šaltą pieną. Gerai viską išmaišykite. Pastatykite ant mažos ugnies ir kaitinkite (bet neužvirkite), nuolat maišydami. Įdėkite vanilės. Atvėsinkite.

Paplotėlius ištepkite kremu. Dėkite vieną ant kito ir aptepkite kremu. Sudėkite visą tortą. Aptepkite šonus ir viršų kremu. Susmulkinkite paplotėlių atraižas ir rankomis apibarstykite pyragą iš viršaus ir šonų.

Padėkite tortą į šaldytuvą, kad į paplotėlius susigertų kremas.

Skanaus!

Continue Reading

Virtuvė

Šios salotos su silkėmis yra skanesnės nei mums įprastos silkės pataluose

Šios salotos – mano mėgstamiausios!

Ingredientai:

  • 1 didelis burokas
  • 1 vidutinė morka
  • 2 kiaušiniai
  • 1 maža silkė
  • 150 gr. marinuotų grybų
  • majonezas arba grietinė

Paruošimas:

Reklama

Buroką, morką ir kiaušinius sutarkuojame stambia tarka, atskirai sumaišome su majonezu ( aš maišau su majonezu ir grietine), smulkiai supjaustome grybus, išvalome silkę, supjaustome kubeliais arba griežinėliais.

Išklojame inde sluoksniais: pusę burokų, grybus, morkas, kiaušinius, likusius burokus ir silkę.

Skanaus ir gerų emocijų!!!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending