Connect with us

Virtuvė

Ukrainietiški blyneliai su varške

Šventės pabaigoje po daržovių, žuvies, mėsos patiekalų, svečiai nebegali nuryti nieko, bet ant stalo pasirodo gilus molinis dubuo su karštais, keptais orkaitėje blynais, ir rankos pačios nevalingai tiesiasi prie šio stebuklo. Tik pabandymui, tik vienam karteliui … Blyneliai dingsta burnoje vienas po kito, o dubuo sparčiai tuštėja. Štai tokie tie paprasti
blynai su varške

“Ukrainietiški blyneliai su varške” ingredientai:

  • Pienas – 1 litras
  • Kvietiniai miltai – 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus (1/3 tešlai, 2/3 įdarui) – 1 stiklinė
  • Kiaušinis (tešlai – 4, įdarui – 2) – 6 vnt.
  • Varškė – 1 kg.
  • Razinos – 100 gr.
  • Vanilė
  • Sviestas – 250 gr.
  • Grietinė – 200 ml.

Paruošimas:

Blynelių skonis labai priklauso nuo tešlos. Todėl sutriname kiaušinius su cukrumi, šiek tiek įberiame druskos, šiek tiek pieno, supilame visus miltus ir užmaišome tirštą blynų tešlą. Paliekame tešlą 30-40 minučių pastovėti, kad miltai išbrinktų. Po to supilame likusį pieną ir kruopščiai išmaišome. Tešla turėtų būti labai skysta, šiek tiek tirštesnė už pieną. Galite įpilti į tešlą porą šaukštų augalinio aliejaus,  arba  galite kiekvieną kartą įpilti truputį riebalų į keptuvę.

Kepame blynus geroje keptuvėje su storu dugnu, aš turiu atskirą keptuvę tik blynams. Vieną blyną kepame šiltoje (bet ne karštoje) keptuvėje. Tešla neturėtų iš karto užvirti, o po 3-4 minučių, kai kraštai išdžiūva ir pakyla, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės. Blynas turi būti labai plonas, beveik permatomas, bet tvirtas ir elastingas.

Reklama

Ruošiame įdarą: riebią varškę sumaišome su cukrumi, įmušame kiaušinius, geriau – tik trynius, vanilę, razinas. Masė turėtų būti minkšta, elastinga, bet ne skysta. Jei varškė yra skysta, nusunkite ją  su marle. Į blyną užtepame vieną šaukštą įdaro,  suvyniojame ir supjaustome į dvi arba tris dalis, sudedame juos į gilų molinį dubenį, įdėdami tarp jų sviesto gabalėlius.

Dubenį uždengiame dangčiu ir įdedame į išjungtą karštą orkaitę 1 valandai. Blyneliai turi išbrinkti, permirkti sviestu, bet ne išdžiūti.

Patiekite blynus su grietine, moliniuose indeliuose.

foto – sovkusom.ru

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − seventeen =

Fresh articles

Facebook

Trending