Connect with us

Virtuvė

Ukrainietiški blyneliai su varške

Šventės pabaigoje po daržovių, žuvies, mėsos patiekalų, svečiai nebegali nuryti nieko, bet ant stalo pasirodo gilus molinis dubuo su karštais, keptais orkaitėje blynais, ir rankos pačios nevalingai tiesiasi prie šio stebuklo. Tik pabandymui, tik vienam karteliui … Blyneliai dingsta burnoje vienas po kito, o dubuo sparčiai tuštėja. Štai tokie tie paprasti
blynai su varške

“Ukrainietiški blyneliai su varške” ingredientai:

  • Pienas – 1 litras
  • Kvietiniai miltai – 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus (1/3 tešlai, 2/3 įdarui) – 1 stiklinė
  • Kiaušinis (tešlai – 4, įdarui – 2) – 6 vnt.
  • Varškė – 1 kg.
  • Razinos – 100 gr.
  • Vanilė
  • Sviestas – 250 gr.
  • Grietinė – 200 ml.

Paruošimas:

Blynelių skonis labai priklauso nuo tešlos. Todėl sutriname kiaušinius su cukrumi, šiek tiek įberiame druskos, šiek tiek pieno, supilame visus miltus ir užmaišome tirštą blynų tešlą. Paliekame tešlą 30-40 minučių pastovėti, kad miltai išbrinktų. Po to supilame likusį pieną ir kruopščiai išmaišome. Tešla turėtų būti labai skysta, šiek tiek tirštesnė už pieną. Galite įpilti į tešlą porą šaukštų augalinio aliejaus,  arba  galite kiekvieną kartą įpilti truputį riebalų į keptuvę.

Kepame blynus geroje keptuvėje su storu dugnu, aš turiu atskirą keptuvę tik blynams. Vieną blyną kepame šiltoje (bet ne karštoje) keptuvėje. Tešla neturėtų iš karto užvirti, o po 3-4 minučių, kai kraštai išdžiūva ir pakyla, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės. Blynas turi būti labai plonas, beveik permatomas, bet tvirtas ir elastingas.

Reklama

Ruošiame įdarą: riebią varškę sumaišome su cukrumi, įmušame kiaušinius, geriau – tik trynius, vanilę, razinas. Masė turėtų būti minkšta, elastinga, bet ne skysta. Jei varškė yra skysta, nusunkite ją  su marle. Į blyną užtepame vieną šaukštą įdaro,  suvyniojame ir supjaustome į dvi arba tris dalis, sudedame juos į gilų molinį dubenį, įdėdami tarp jų sviesto gabalėlius.

Dubenį uždengiame dangčiu ir įdedame į išjungtą karštą orkaitę 1 valandai. Blyneliai turi išbrinkti, permirkti sviestu, bet ne išdžiūti.

Patiekite blynus su grietine, moliniuose indeliuose.

foto – sovkusom.ru

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − 13 =

Virtuvė

Salotos «Nuotaka». Pranoksta net «silkę pataluose» ir salotas Olivije, Skanumėlis!

Šventinis, gražus, švelnus, lengvas!

Ingredientai:

Rūkyta vištiena – 300g

Vištų kiaušiniai – 4 vienetai

Lydytas sūris “Draugystė”

Bulvės – 2 vnt

Svogūnų pagal skonį , gali būti žali

Reklama

majonezas

Paruošimas:

Vištiena supjaustoma smulkiais gabaliukais.

Bulves sutarkuokite stambia tarka, sūris trinamas ant plono, trynių ir baltymų – atskirai.

Svogūnai iš anksto marinuojami: supjaustytus užpilkite acto 1 valg. šaukšt. ir karštą vandenį mišiniu ir palaikykite 10-20 minučių.

Sudėkite salotų sluoksnius:

  1. sluoksnis: vištiena, majonezas
  2. svogūnai
  3. bulvės, majonezas
  4. tryniai
  5. tepamas sūris, majonezas
  6. baltymai.

Padėkite salotas kelioms valandoms į šaldytuvą.

Gero apetito!

Continue Reading

Virtuvė

Maki salotos su vištiena ir grybais

Tu gali paruošti sau mėgiamas salotas ir papuošti jas, kaip siūloma recepte:

Reklama
vištienos filė 300 g.
marinuoti pievagrybiai 1 indelis
pomidorai 150 g.
svogūnų laiškai pora laiškų
alyvuogės be kauliukų 70 g.
Sūris 100 g.
majonezas pagal skonį
druska pagal skonį
Krapai Papuošimui

4-6 porcijos. Ruošti 30 min.

  1. Virtą vištienos filė supjaustyti kubeliais. Žalius svogūnų laiškus susmulkinti.
  2. Marinuotus pievagrybius supjaustyti plonais gabalėliais. Alyvuogės – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.
  3. Susmulkintus ingridientus dėti sluoksniais į salotinę: vištienos filė, majonezas, grybai, svogūnai, majonezas, pomidorai, majonezas, alyvuogės, majonezas.
  4. Salotas apibarstyti trintu sūriu. Iš pomidorų išpjauti griežinėlius, sudėti iš jų gėles. Į vidurį alyvuogių puseles, pabarstyti žiupsneliu krapų. Salotas padėti į šaldytuvą porai valandų.
Continue Reading

Virtuvė

Tortas „Pančo…labaaaaai tingus“ – nekeptas

Idealus receptas tiems, kas nemoka ar nemėgsta kepti, arba tiesiog neturi laisvo laiko. Paprasta, greita ,elementaru.

Rezultatas visada puikus. Suklysti neįmanoma, nieko sugadinti taip pat. Labai skanu, labai švelnu ir sodru. Apie kalorijas šį kartą nekalbėsiu. Kartais galima sau leisti.

Ingredientai:

  • Biskvitas (perkam gatavus biskvitus standartinėje pakuotėje) — 1 vnt.
  • Grietinė (riebi, pageidautina 30%) — 1 kg
  • Cukrus — 7 v.š. (galima naudoti rudą)
  • Ananasai (konservuoti, pjaustyti žiedais) — 1 skardinė
  • Graikiniai riešutai — 50 g
  • Juodas šokoladas — 50 g

Gaminimas:

Reklama

Grietinę sudedam į gilų dubenį, plakti apie 2 minutes. Sudėti cukrų ir plakti toliau, kol cukrus ištirps. Tai užims maždaug 5 minutes. Paruošti kitus produktus. Supjaustom ananasą, riešutus susmulkinti blenderyje, biskvitą supjaustom kubeliais 1×1 cm, galima 1,5 cm – ne didesniais.

Iš tiesų, tai nebūtina pirkti būtent torto biskvitus. Puikiai tinka ir keksas, koks nors jums patinkantis paprastas pyragas. Tik tada pašalinkite visokius nereikalingus priedus- razinas, cukatus ir pan. Paruošiamieji darbai jau baigti, galima pradėti torto “surinkimą”.:

Į atskirą dubenį sudėkite keletą šaukštų grietinės kremo, saujelę biskvitinių kūbelių, atsargiai išmaišyti, stengiantis nepaversti visko koše.

Ir pradedam dėti viską į lėksštę. Pirmiausia bsikvito ir grietinės sluoksnį, po to ananasą, po to riešutus ir t.t., palaipsniui pastatom piramidę. Jei jūs virtuvėje visai naujokas, tai ir nevarkite su ta piramide, dėkite, kaip paprastą apvalų pyragą. Skoniui tai neturės jokio poveikio. Tik stenkitės pirštų nelaižyti, nes iki ryto viskas surugs. Palaipsniui surenkam sluoksnį po sluoksnio, kol neišauga štai tokia pusnis. Likusiu grietinės kremu aptepkite šonus. Ir paskutinis štrichas, išlydytą šokoladą užpilam ant viršaus. Viskas paruošta, bet valgyti, kol kas, negalima. Tortas turi kokias bent tris valandas pastovėti šaldytuve, kad persisukntų sluoksniai.

Paprastas gaminimas ir nuostabus skonis.

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending