Connect with us

Virtuvė

Ukrainietiški blyneliai su varške

Šventės pabaigoje po daržovių, žuvies, mėsos patiekalų, svečiai nebegali nuryti nieko, bet ant stalo pasirodo gilus molinis dubuo su karštais, keptais orkaitėje blynais, ir rankos pačios nevalingai tiesiasi prie šio stebuklo. Tik pabandymui, tik vienam karteliui … Blyneliai dingsta burnoje vienas po kito, o dubuo sparčiai tuštėja. Štai tokie tie paprasti
blynai su varške

“Ukrainietiški blyneliai su varške” ingredientai:

  • Pienas – 1 litras
  • Kvietiniai miltai – 6 valgomieji šaukštai
  • Cukrus (1/3 tešlai, 2/3 įdarui) – 1 stiklinė
  • Kiaušinis (tešlai – 4, įdarui – 2) – 6 vnt.
  • Varškė – 1 kg.
  • Razinos – 100 gr.
  • Vanilė
  • Sviestas – 250 gr.
  • Grietinė – 200 ml.

Paruošimas:

Blynelių skonis labai priklauso nuo tešlos. Todėl sutriname kiaušinius su cukrumi, šiek tiek įberiame druskos, šiek tiek pieno, supilame visus miltus ir užmaišome tirštą blynų tešlą. Paliekame tešlą 30-40 minučių pastovėti, kad miltai išbrinktų. Po to supilame likusį pieną ir kruopščiai išmaišome. Tešla turėtų būti labai skysta, šiek tiek tirštesnė už pieną. Galite įpilti į tešlą porą šaukštų augalinio aliejaus,  arba  galite kiekvieną kartą įpilti truputį riebalų į keptuvę.

Kepame blynus geroje keptuvėje su storu dugnu, aš turiu atskirą keptuvę tik blynams. Vieną blyną kepame šiltoje (bet ne karštoje) keptuvėje. Tešla neturėtų iš karto užvirti, o po 3-4 minučių, kai kraštai išdžiūva ir pakyla, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės. Blynas turi būti labai plonas, beveik permatomas, bet tvirtas ir elastingas.

Reklama

Ruošiame įdarą: riebią varškę sumaišome su cukrumi, įmušame kiaušinius, geriau – tik trynius, vanilę, razinas. Masė turėtų būti minkšta, elastinga, bet ne skysta. Jei varškė yra skysta, nusunkite ją  su marle. Į blyną užtepame vieną šaukštą įdaro,  suvyniojame ir supjaustome į dvi arba tris dalis, sudedame juos į gilų molinį dubenį, įdėdami tarp jų sviesto gabalėlius.

Dubenį uždengiame dangčiu ir įdedame į išjungtą karštą orkaitę 1 valandai. Blyneliai turi išbrinkti, permirkti sviestu, bet ne išdžiūti.

Patiekite blynus su grietine, moliniuose indeliuose.

foto – sovkusom.ru

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one + 7 =

Virtuvė

Bulvių kotletai su baravykais

Jeigu po pietų tau liko šiek tiek bulvių košės, pagamin iš jos šiuos nuostabius kotletus su žalumynais ir miško grybais.

Ingredientai

  • bulvių piurė 250 g
  • virti baravykai 200 g
  • kiaušinis 1 vnt.
  • miltai 50 g
  • augalinis aliejus apkepimui
  • žalumynai pagal skonį
  • druska, pipirai pagal skonį
  • kukurūzai paniravimui 50 g
  • serviruoti su grietine

40 min. 4 porcijos

Reklama

Bulvių kotletai su miško grybais

  1. Virtus baravykus supjaustyti ir pakepinti augaliniame aliejuje iki auksinės spalvos.
  2. Sumaišyti bulvių piurė, grybus, kiaušinį, miltus, druską, pipirus ir smulkintus žalumynus.
  3. Drėgnomis rankomis suformuoti kotletus ir apvolioti paniravimo kukurūzuose.
  4. Įkaitinti keptuvę su augaliniu aliejumi ir apkepinti kotletus iki auksinės spalvos iš abiejų pusių.
  5. Tiekti su grietine.
Continue Reading

Virtuvė

Grūdėtos varškės varškėčiai

Grūdėtos varškės varškėčius tiekti su grietine, cukraus pudra ir sezoninėmis uogomis.

Sudėtis

  • grūdėta varškė 500 g
  • kiaušiniai 2 vnt.
  • miltai 4-5 v. š. + kepimui
  • cukrus 3 v. š.
  • vanilė pagal skonį
  • druska žiupsnelis
  • aliejus kepimui
  • grietinė, uogos ir cukraus pudra

30 min., 4 porcijos

Varškėčiai: receptas su nuotrauka

1. Varškę sumaišyti su tryniu. Įdėti cukraus, vanilės ir truputį druskos. Viską sumaišyti.

2. Įberti išsijotus miltus, sumaišyti.

Reklama

3. Kiaušinį suplakti iki baltų pikių, sudėti į varškės masę ir vėl sumaišyti.

4. Ant plokščios lėkštės įpilti miltų, po to dėti 1 valgomą šaukštą varškės masės, pabarstyti miltais ir suformuoti skrituliuką. Skrituliuką suspausti ir suformuoti nedidelį varškėtį.

5. Varškėčius kepti aliejuje iki tol, kol taps auksinės spalvos.

6. Tiekti su grietine, cukraus pudra ir šviežiomis uogomis.

Continue Reading

Virtuvė

Kavos panna cotta: greitas gardaus deserto paruošimas

Gaminame garsų itališką desertą su kavos skoniu. Prieš pateikiant desertą, jį galima papuošti maltu cinamonu ir plakta grietinėle.

Sudėtis

  • 2 puodeliai grietinėlės
  • 1,5 a. š. želatinos
  • 4 a. š. tirpios kavos
  • 1/4 puodelio cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • plakta grietinėlė, cinamonas ir kavos grūdeliai

daugiau 180 min., 4 porcijos

Panna cotta: receptas su nuotrauka

1. Grietinėlę įpilti į puodą. Pabarstyti želatina ir taip palaikyti 5 minutes. Pastatyti ant vidutinės ugnies ir maišant kaitinti, kol neištirps želatina. Neužvirinti.

Reklama

2. Supilti kavą, cukrų ir druską. Virti ant mažos ugnies, kol neištirps cukrus. Nukelti nuo ugnies ir truputį atvėsinti.

3. Išpilstyti į stiklines, uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 valandoms.

4. Papuošti maltu cinamonu, plakta grietinėle ir kavos pupelėmis.

Skanaus!

Continue Reading

Fresh articles

Facebook

Trending