Connect with us

Virtuvė

15 kulinarijos meno paslapčių, žinomų tik geriausiems pasaulio virėjams

Niekas nesiginčys su tuo, kad kulinarija – tai ne kas kitas, kaip menas. Ir todėl kad tikrai skaniai gaminti, reikalingas ne tik prigimtinis talentas, bet ir taip vadinama mokykla. Be to,kaip ir bet kuriame mene, kulinarijoje yra paslapčių, kurias virėjų kartos perduoda iš lūpų į lūpas.

Mes paruošėme jums kelis mažai žinomus veiksmus, kurie padarys jūsų patiekalus ne tik skanius, bet ir vertus geriausių pasaulio restoranų virtuvių.

  • Mėgstate čili pipirą, bet jus baugina jo aštrumas? Tiesiog pašalinkite sėklas ir pertvaras, o paskui nuplaukite šaltu vandeniu – aromatas liks, o deginimas dings.
  • Kad paruoštumėte bulves su traškia plutele be kepimo aliejuje, pabarstykite jas miltais, permaišykite ir kepkite orkaitėje.
  • Nežinote, daržoves dėti į šaltą ar verdantį vandenį? Viskas labai paprasta: tai, kas auga po žeme, dėkite į šaltą, o kas ant žemės – į karštą.

  • Pabandykite salotoms naudoti keptą folijoje burokėlį – skirtingai nuo virto, jis geriau išlaiko skonį, spalvą ir, žinoma, vitaminus.
  • Svogūną supjaustyti kubeliais labai paprasta: perpjaukite svogūną per pusę, o paskui nupjaukite viršūnėlę. Padarykite kelias horizontalias įpjovas, paskui kelias išilgas įpjovas – jų kiekis priklauso nuo to, kokio stambumo kubelius jūs norite gauti,ir, galiausiai, supjaustykite skersai.
  • Visada užpilkite salotas po to, kai pasūdysite – aliejus užpile neleis druskai pilnai ištirpti, ir jūs rizikuojate gauti persūdytą patiekalą.

  • Idealios tešlos saldiems kepiniams paslaptis labai paprasta: miltų svoris turi būti toks pat, kai cukraus svoris, o kiaušinių svoris sutapti su sviesto svoriu.
  • Kad bulvių košė gautųsi orinė,kartu su pienu įpilkite maistinės sodos ant peilio galo ir plakite košę šakute 2-3 min.
  • Yra keli būdai gauti daugiau citrusų sulčių: palaikyti juos karštame vandenyje, pašildyti 15-20 sekundžių mikrobangų krosnelėje ir paridenti stalu, spaudžiant delnu.
  • Kad sužinotumėte, ar pakankamai įkaito aliejus gruzdinimui, įleiskite į jį medinę lazdelę. Jei aplink ją nesusidarė burbuliukai, galite pradėti gaminti.
  • Kad ryžiai išeitų skanūs ir birūs, pabandykite juos virti keptuvėje, o prieš pildami vandenį apkepkite juos nedideliame kiekyje bet kokio aliejaus. O kad priduotumėte ryžiams lengvą česnakų aromatą, įdėkite į vandenį vieną skiltelę, galima net nenuluptą, o pačioje gaminimo pabaigoje išimkite jį.
  • Niekada nepilkite aliejaus į vandenį, kuriame verda makaronai, jei jūs norite patiekti juos su padažu – tai sutrukdys padažui persisunkti ir prisodrinti juos savo skoniu.

  • Norite supjaustyti pomidorą skiltelėmis taip, kad visos sultys liktų viduje? Pjaukite jį griežtai per įgilinimus ant paviršiaus – būtent ten eina pertvaros, skiriančios minkštimą nuo sėklų.
  • Kad kotletai būtų skanūs, lengvai pašildykite svogūnus svieste ar aliejuje, o paskui perleiskite per mėsmalę kartu su mėsa. Tai ne tik atskleis svogūno aromatą ir pagerins patiekalo skonį, bet ir padarys jį minkštesnį, ir jums tikrai nepasitaikys žalio svogūno gabaliukai gatavuose kotletuose.
  • Kiekvienas virėjas turi savo idealaus steiko pagaminimo paslaptį, bet visas jas apima viena – keptuvė kepimui turi būti įkaitinta iki tokio lygio, kad nuo jos eitų dūmai.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven − four =

Fresh articles

Facebook

UAB Masnera
A.k.: 304222720
Adresas: I.Simulionio g. 5-30, LT-04330 Vilnius
[email protected]