Connect with us

Virtuvė

3 orkaitėje keptų obuolių receptai

Kepti obuoliai su varške

Ingredientai

  • 4 obuoliai
  • 200 g varškės
  • 50 g cukraus
  • 50 g razinų
  • 1 kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas manų kruopų
  • vanilinas arba cinamonas pagal skonį
  • sviestas kepimo formai sutepti

Paruošimas

  1. Nuplauk obuolius, pašalink šerdelę.
  2. Sumaišyk varškę su kiaušiniu, cukrumi, razinomis, vanilinu ir manų kruopomis.
  3. Įdaryk šia mase obuolius ir sudėk į kepimo indą, iš anksto suteptą sviestu.
  4. Kepk 180 laipsnių temperatūroje 30 min, arba kol bus gatavi.
  5. Patiek su grietinėle arba cukraus pudra.
  6. Gero apetito!

Kepti obuoliai su riešutais

Ingredientai

  • 4 obuoliai
  • 50 g razinų
  • 2 figos
  • 2 datulės
  • 3 valgomieji šaukštai graikiškų riešutų
  • 1 arbatinis šaukštelis cinamono
  • žiupsnelis malto imbiero
  • medus pagal skonį

Paruošimas

  1. Užpilk razinas ir figas šiltu vandeniu 20 min, nusausink ir supjaustyk gabaliukais.
  2. Susmulkink riešutus ir datules, sumaišyk su razinomis, figomis ir cinamonu.
  3. Išimk iš obuolių šerdeles ir subadyk pagaliuku, kad kepant nesprogtų odelė.
  4. Prifarširuok obuolius paruoštu įdaru. Suvyniok kiekvieną į foliją, paliekant viršuje nedidelį tarpą. Kepk 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
  5. Prieš patiekiant apliek keptus obuolius su riešutais medumi.

Kepti obuoliai vaniliniame padaže

Ingredientai

  • 4 obuoliai
  • 2 valgomieji šaukštai trinto imbiero
  • 4 valgomieji šaukštai medaus
  • 25 g sviesto
  • 4 valgomieji šaukštai baltojo vyno
  • 300 g grietinėlės
  • 2 tryniai
  • 2 valgomieji šaukštai cukraus
  • vanilinis cukrus pagal skonį

Paruošimas

  1. Supilk grietinėlę į nedidelį puodą, suberk vanilinį cukrų, pakaitink iki pirmųjų burbuliukų atsiradimo, nuimk nuo viryklės.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two − 2 =

Fresh articles

Facebook

Trending