Connect with us

Patarimai

5 skalbimo paslaptys, kurias sužinojome iš 5- žvaigždučių viešbučių darbuotojų

Skalbimo paslaptys, kuriomis naudojasi skalbyklų darbuotojai , tam kad pasiektų  idealių drabužių stovį.

1. Skalbimo mašinos apkrovimas.

Idealus variantas – apkrauti skalbimo mašina 80 %. Jeigu perkrausite skalbimo mašiną, ji tinkamai neišskalbs jūsų skalbinių. Jeigu būgne bus per mažai daiktų, jie dėl mechaninių poveikių greitai nusidėvės.

2. Vandens temperatūra.

40- 60 laipsnių temperatūra laikoma pačia optimaliausia, dezinfekcijos atlikimui ir teršalų pašalinimui. Skalbimas šaltame vandenyje neleidžia sunaikinti visų bakterijų ir dulkių erkučių ant patalynės ir rankšluosčių, o karštas vanduo labai kenkia audiniui.

3. Skalbimo priemonės.

Vietoj kondicionieriaus, kuris su laiku kaupiasi ir padaro audinius kietus, viešbučio darbuotojai naudoja baltąjį actą. Įpilkite 100 ml baltojo acto skalavimo metu, tam kad suminkštintumėte patalynę ir išvengtumėte miltelių pėdsakų.

4. Kova su dėmėmis.

  • Šviežias dėmes nuo aliejaus pabarstykite cukraus pakaitalu arba krakmolu, o po to tiesiog išskalbkite.
  • Dėmes nuo pomidorų sulčių ir padažo padės išvalyti preparatas VD-40. Užpilkite jo ant dėmės ir palikite ji 5-10 minučių, o po to tiesiog išskalbkite šaltame vandenyje.
  • Tam, kad pašalintumėte prakaito dėmės nuo baltų rūbų, naudokite ankstesnį skalbimą su bet kokia skalbimo priemone 40 °С temperatūroje, o po to įjunkite balinimui skirtą skalbimą.
  • Tam, kad atsikratytumėte kavos ir vyno dėmių, valandai užmirkykite patalynę vandenyje su druska ( 1 valgomasis šaukštas ant 1 litro vandens), o po to išskalbkite.
  • Soda padės jums pašalinti geltonumą nuo baltų daiktų ir atsikratyti blogo kvapo. Įpilkite pusė stiklinės sodos į skalbimo miltelius arba į ūkišką muilą ir skalbkite karštame vandenyje.

5. Džiovinimas.

Esant galimybei ekspertai rekomenduoja patalynę džiovinti ant saulės gryname ore. Jeigu esate priversti naudoti džiovyklę, įdėkite į būgną teniso kamuoliuką, jis padarys jūsų rankšluosčius pūkuotus.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + 6 =

Fresh articles

Facebook

Trending