Connect with us

Virtuvė

Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės

Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Ingredientai:

  • cukinija 400 g
  • varškė 100 g
  • kiaušinis 1 vnt
  • miltai ½ stiklinės
  • smulkinti avižų dribsniai 3-4 valgomieji šaukštai
  • druska, malti juodieji pipirai pagal skonį
  • rafinuotas aliejus kepimui
  • švieži krapai pagal skonį
  • grietinė arba natūralus jogurtas be priedų pagal skonį patiekimui

Paruošimas:

  1. Pradedame gaminti blynus pagal paprastą naminį receptą: cukiniją ir krapus plauname ir nusausiname. Esant būtinybei cukiniją nulupame ir pašaliname kietas jos sėklas.  Jaunų cukinijų lupti nereikia.
  2. Stambiai sutarkuojame cukiniją ir nuspaudžiame nereikalingą skystį.
  3. Krapus smulkiai pjaustome.
  4. Paskui maišome visus ingredientus dubenyje į vienalytę masę.
  5. Keptuvėje kaitiname aliejų  ir dedame į ją tešlą šaukštu, formuodami dailius blynelius.
  6. Apkepame iš abiejų pusių kol gražiai apskrus.
  7. Gatavus blynus dedame į lėkštę, užtiestą servetėle ar popieriniu rankšluosčiu, kad pašalintume aliejaus perteklių.
  8. Apetitiški blynai iš cukinijos ir varškės pagal skanų receptą paruošti.  Patiekiame juos su grietine arba natūraliu jogurtu be priedų.

Gero apetito!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =

Fresh articles

Facebook

Trending