Connect with us

Virtuvė

Aš tik ką suvokiau – šviežios austrės dar gyvos, kai jūs jas valgote

Kai jūs valgote šviežias austres, jos dar gyvos arba  ką tik užmuštos, ar atidarytos iškart prieš patiekiant – būtent todėl jas laiko ant ledo. Tai daroma norint išsaugoti šviežumą, užtikrinant teisingą skonį ir tekstūrą. Taip jos skanesnės ir geriau įsisavinamos.

Be to, tai vienintelis saugus būdas. Negyvos šviežios austrės gali užsikrėsti virusais ir bakterijomis, kurie atsilieps jūsų sveikatai, nors ši rizika santykinai nedidelė. Tačiau kam rizikuoti išvis?

Tarp kitko, žalios austrės bet kuriuo atveju gali būti pavojingos. Tyrimų duomenimis, žalios austrės ( ypač negyvos) gali turėti pavojingų bakterijų Vibrio vulnificus, sukeliančių diarėją ir vėmimą. Be to, jei austrės sugautos užterštuose vandenyse, jose gali būti sunkiųjų metalų.

Todėl visada pirkite austres tik uždarose, nepažeistose kriauklėse. Jei jūs jas ruošiate, tai nedėkite per daug į vieną talpą, kad jos kaip reikiant išvirtų. Jei kriauklė neatsidarė gaminimo procese, tai blogas ženklas – tokios austrės geriau nevalgyti.

Atminkite: gyvos austrės – skaniausios!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × four =

Fresh articles

Facebook