Connect with us

Virtuvė

Baklažanai su česnaku

Baklažanai ne visada gali būti skanūs, net galima pasakyti, kad jie tik mėgėjams. Tačiau viskas slypi teisingame jų paruošime. Mes skubame pasidalyti su jumis tokios įdomios daržovės paruošimo receptu, kad ji gali būti tokia skani, kaip kepti pievagrybiai.

Netikite? Tada pabandykite paruošti patys? Paslaptis slypi grybų ir baklažano struktūros panašume.

Ko gi mums prireiks?

  1. Baklažanai – 2 kg.
  2. Česnakai – 1 galvutė.
  3. Krapai – 300 g.
  4. Aliejus – 1,5 stiklinės.
  5. Actas (9%) ½  valgomojo šaukšto.
  6. Druska – 2 valgomieji šaukštai.
  7. Vanduo – 2,5 l

Gaminimo procesas:

Pradžiai reikia paruošti tirpalą – o būtent  vandenį (2,5 l), kur reikia dėti druską ir actą (pagal receptą). Toliau gautą tirpalą būtina užvirinti puode.

Kol šis procesas vyksta, būtina paruošti baklažanus – odą galite nuimti, o galite ir palikti, kiekvienas renkasi pagal savo skonį, toliau būtina daržovę supjaustyti kubeliais.

Po to reikia įdėti baklažaną į verdantį vandenį ir virti 5 min.

Ne mažiau svarbus etapas yra pats konservavimas.

Čia pagrindas yra prieskoniuose, o būtent krapuose ir česnake, kuriuos būtina susmulkinti ir užpilti aliejumi. Po to, kai pagrindas paruoštas, būtina nupilti vandenį nuo baklažanų ir sumaišyti juos vienoje lėkštėje su krapais ir česnakais.

Gautą mišinį reikia dėti į stiklainius, o po to palikti nakčiai šaldytuve.

Paruošta!

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 7 =

Fresh articles

Facebook

Trending