Connect with us

Virtuvė

Blynai su kefyru „Idealūs“

Nebežinote, kaip palepinti artimuosius? Išbandykite blynus, užmaišytus su kefyru. Viskas, ko reikia gaminimui – visada yra po ranka. Ruošiami jie greitai ir paprastai, o rezultatas tikrai pradžiugins.

Ingredientai

Vištos kiaušiniai                    1 vnt.

Augalinis aliejus                    100 g

Soda                                      0.5 a.š.

Cukrus                                   7 v.š.

Druska                                   0.3 a.š.

Miltai                                       2.5 stiklinės

Kefyras                                  0.5 l

Gaminimas

Kefyrą iš anksto išimam iš šaldytuvo, jis turi būti kambario temperatūros. Perpilam kefyrą į gilų dubenį, pridedam kiaušinį, druskos ir cukraus. Viską sumaišom. Galima naudoti mikserį.

Į gautą tešlą sudedam prasijotus miltus ir sodą. Sodą reikia dėti būtent į miltus. Vėl viską sumaišom ir paliekam pastovėti 30 minučių. Tešlą iškart reikia labai gerai išmaišyti, nes paskui jau bus negalima jos judinti.

Kol tešla stovi, kefyras ir soda sureaguoja vienas į kitą ir į tešlos paviršių kyla burbuliukai. Dabar jau galima kepti blynus.

Įkaitinam keptuvę ir ištepam sviestu. Labai atsargiai pasemiam šaukštu tešlą. Tešlos daugiau nebegalima maišyti ir stengiamės jos nesupurtyti. Atsargiai po šaukštą tešlos dedam į keptuvę ir kepam ant vidutinės ugnies.

Kai paviršiuje pasirodo skylutės – galima apversti.

Blynai išeina saldūs, galima net valgyti be nieko. Jei mėgstate blynus su medumi ar uogiene, cukraus reikia dėti mažiau.

Tai jums tikrai patiks!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + six =

Fresh articles

Facebook

Trending